Що зміниться на фронті з настанням холодів (пояснюють військові експерти Олег Жданов та Олександр Коваленко)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Що зміниться на фронті з настанням холодів (пояснюють експерти)
Pexels/Aleksandr Nadyojin

Що відбуватиметься на фронті з приходом холодів (восени та взимку)?

Поділитися:

Військові експерти Олег Жданов та Олександр Коваленко дали власні прогнози, як зміниться ситуація на фронті із настанням холодів. 

Що зміниться на фронті з настанням осені

Естонський генерал-майор Вейко-Велло Пальм вважає, що наближення осені означає, що в обох сторін залишається вісім-десять тижнів для організації масштабних атак, в тому числі і контрнаступу для України. Чому саме такі терміни та що змінюється з настанням осені, пояснив військовий експерт Олександр Коваленко.

"Логістика буде страждати досить серйозно. Це зовсім інші умови, це дощі, це неможливість використання шляхів, які не підготовлені для перевезення тієї чи іншої техніки. Виникають дуже великі логістичні проблеми. З іншого боку, я не погоджуюся з тим, що це може будти проблемою для контрнаступу ЗСУ, тому що ЗСУ продемонстрували, контрнаступальні дії, наприклад, в березні у Київській, Чернігівській та Сумській областях, досить ефективні контрнаступальні дії. Саме у той період, коли також погодні умови були не найкращі саме для контрнаступальних дій. Не найкращі будуть умови саме для логістичного забезпечення російських окупаційних підрозділів, передових підрозділів і вони можуть опинитися у досить складних умовах. Але більш складні умови будуть взимку. Тому я не погоджуюсь що ЗСУ не зможуть продовжувати контрнаступ восени".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогноз для України на наступні пів року та чому взимку не варто чекати "заморозки" війни (Олег Жданов в інтерв'ю ТСН)

Що відбуватиметься на фронті із похолоданням

Військовий експерт Олег Жданов в інтерв’ю ТСН.ua спрогнозував, що з нами буде за півроку, та чому взимку не варто чекати "заморозки" війни.

"Це тільки ускладнить ведення бойових дій, але не зупинить їх. Я нагадаю, що ми активні бойові дії почали 24 лютого. Потім був березень місяць, холода, заморозки, зливи, сніг, але ми воювали. І те ж саме буде відбувтися й зараз. До речі, тут може бути як позитивна сторона, так і негативна. Негативна в тому, що це ускладнює хід бойових дій, а позитивна в тому, що той, хто буде більш готовий до зими, в плані підготовки особового складу і техніки, той і буде мати перевагу на полі бою".

Олег Жданов зазначив, що подальший розвиток подій залежить виключно від українських військових:

"Якщо ми не збираємося давати передих рф, то ми просто продовжимо бойові дії в тих умовах, які будуть існувати на той день. Осінь – значить осінь, зима – значить зима. А зимою, до речі, ще легше вести бойові дії, тому що ґрунт промерзає і якщо особовий склад обмундирований по-зимовому, має пункт обігріву і решту засобів ведення бойових дій в умовах низьких температур, то це не перешкоджає веденню бойових дій, а навпаки, ще й сприяє".

Новини по темі