"ТСН – команда професіоналів, якій все під силу", – інтерв'ю зі спецкором ТСН Наталією Гончаровою про роботу під час війни

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
 "ТСН – команда професіоналів, якій все під силу", – інтерв'ю зі спецкором ТСН Наталією Гончаровою про роботу під час війни

Які виклики в умовах війни долають кореспонденти ТСН, щоб інформувати своїх глядачів, розповідає Наталія Гончарова.

Поділитися:

З перших днів війни, яку відкрито та повномасштабно розпочала росія 24 лютого, кореспонденти ТСН працюють на інформаційному фронті. Часто ризикуючи власним життям, вони працюють задля того, щоб глядачі мали правдиву перевірену інформацію з перших вуст. Які виклики долають кореспонденти розповідає у рубриці "Обличчя ТСНспецкор ТСН Наталія Гончарова.

Як змінилась ваша робота через війну?

Після 24 лютого 2022 року, з дня повномасштабного вторгнення рф на українські землі, моя робота повністю змінилась. Нині працюю в Європі, де знімаю матеріали для сюжетів, тематика яких безпосередньо стосується України. Так, у квітні перевіряла, чи приймають люксові магазини російські кредитні картки, та як їхні працівники ставляться до росіян та війни з Україною. Заради експерименту доводилося вдавати із себе росіянку-баєра. Завдяки цьому глядачі отримали можливість дізнатися, які компанії реально підтримують Україну, а які нехтують введеними обмеженнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Нам важливо, аби тема війни рф проти України продовжувала залишатися №1", – кореспондент ТСН Іван Петричак (інтерв'ю)

Все це знімаю самостійно – на телефон та без оператора. Хоча такий спосіб генерування контенту більш оперативний, проте менш зручний. У процесі запису коментарів втрачається зоровий контакт з героями. Вони дивляться в камеру телефону, а я своєю чергою – в екран смартфону. До того ж значно важче монтувати, адже з режисером обговорюємо все дистанційно. Проте, хай там що, але це все не критично. ТСН – команда професіоналів, якій все під силу.

Наталія Гончарова спецкор ТСН

 Як змінилося ваше особисте життя?

Через люту зиму, яка, на жаль, досі продовжується, особисте життя змінилося на гірше, звичайно. Але я з дитиною і мамою в безпеці, тому було б дивно скаржитися. Просто дуже шкода, коли в тебе є хороша квартира, машина, робота, чоловік і щасливе життя, а ти вимушений їздити по різних країнах у пошуках недорого житла. Чи сподіватися, що родичі/знайомі/незнайомі люди, дозволяють тобі безкоштовно зупинитися, аби лишень не повертати свою дитину ту, куди хаотично прилітають рашистські бомби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Жодних принципів чи поняття честі, у них ціль — знищити": розмова про війну Наталії Нагорної з Юлією Кирієнко у новому спецпроєкті ТСН "День на передовій"

Яким був найстрашніший момент?

Було страшно виїжджати, особливо проїжджати повз Старокостянтинів, який зазнавав ударів від путінської армії.

Мені разом з донькою доводилося бачити вибухи на власні очі. Тоді тримала кермо авто так міцно, що аж руки судомило.

Намагалась чимшвидше проїхати це місто. Нині ж в роботі болісні моменти трапляються щоразу, коли доводиться записувати людей, які постраждали від війни – залишилися без домівок і втратили близьких. Складно було усвідомити загибель нашої екс-колеги Віри Гирич внаслідок влучання рашистської ракети в один із житлових столичних будинків. Цю ситуацію відразу приміряєш на себе й усвідомлюєш: на її місці міг бути хто завгодно. Від таких звісток болить ще сильніше.

Чи відчуваєте ви, що ваша робота важлива? Чули слова подяки?

Щодня чую слова подяки від глядачів. У соцмережах постійно пишуть, що добре, що я продовжую працювати. Навіть коли висміюю світові бренди, які не припиняють працювати з росіянами, підписники знаходять слова підтримки. Так, зазначають: «Дякуємо, що не сидите на місці і робите все, що можете зі свого боку». Глядачі переконані, що важливо показувати ситуацію різносторонньо.

Що таке українська сміливість

Українська сміливість – це наш непереможний народ. Українці готові допомагати будь-кому, віддаючи свої автівки, квартири та гроші незнайомцям. Люди готові ділитися останнім, адже розуміють: зараз усі в біді. Чесно кажучи, навіть уявити не могла, що країна так об’єднається в найскрутніші часи. А про хлопців та дівчат, які боронять нашу країну на передовій, взагалі окрема розмова. Здавалось би, у них ще все життя попереду, але вони йдуть за покликом серця та добровільно захищають нашу Незалежність, нашу демократію і наших людей.

Гадаю, що у світі не знайдеться сміливішої нації.

Чому журналістам проєкту «Єдині новини» потрібна підтримка світу?

Нині Україна оберігає весь світ від наступу росії. Тому ми дуже чекаємо, щоб світ підтримав нас, інформаційно у тому числі. 

Новини по темі