Як повернутися до робочого ритму життя після святкової відпустки: прості поради від психологині Анни Кушнерук

Робота після відпустки: як повернутися то робочого ритму і уникнути стресу? Поради від Анни Кушнерук
Pexels/Anastasia Shuraeva

Як повернутися з відпустки так, щоб ефективно і з мінімальним стресом увійти в новий робочий графік? Про це розповіла психоаналітик Анна Кушнерук.

Поділитися:

Кінець старого року та початок нового – це традиційно період тривалих вихідних, у декого – відпусток. Як повернутися до роботи після тривалої відсутності, щоб працювати ефективно і щоб уникнути стресу від закінчення вихідних. Про це у шоу «Твій день» розповіла психологиня Анна Кушнерук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи працюють старі методи виховання для сучасних дітей (про правила виховання розповідає психологиня Анна Кушнерук)

Отже, щоб повернення до робочих буднів не стало для організму стресом, Анна Кушнерук радить:

►Привести до ладу всі робочі справи в останні дні перед відпусткою або ж за декілька днів до її закінчення. Про це психологиня говорить:

«Повернення до роботи буде менш стресове, якщо впродовж перших робочих днів ви не будете приводити до ладу те, що безнадійно запустили ще до відпустки».

►Дотримуйтеся певного режиму дня під час відпустки, тоді вам буде простіше повертатися до робочого. Це не означає, що на відпочинку треба щодня вставати о 7 ранку. Але режим має бути, інакше організм буде перебувати у суцільному стресі і ви не зможете повноцінно відпочити і відновити свої сили. Про це психоаналітик розповідає:

«Якщо ви повністю випадаєте з режиму, то обов’язково чекайте на стрес та його результати для вас».

►Ще один невеличкий лайфхак від Анни Кушнерук – повертайтеся до роботи у четвер чи п’ятницю (якщо, звісно, маєте таку можливість), так буде легше знову налаштуватися на роботу. Психологиня наголошує:

«Людині психологічно легше, якщо перший робочий тиждень після тривалого відпочинку короткий».

►Не слухайте розповіді колег про мандрівки під час відпустки, якщо самі ви не подорожували (особливо, якщо шкодуєте про це). Так ви лише будете себе жаліти, а до колег відчувати антипатію. Тож вмійте вчасно зупинити розмову, якщо її тема вам не до душі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як знайти своє кохання: бути в активному пошуку чи «відпустити» ситуацію? Розповідає психологиня Анна Кушнерук

Насамкінець Анна Кушнерук резюмує:

«Зміна будь-якої діяльності – це стрес. Після відпустки ми переходимо з більш комфортного, розслабленого стану до стану, де потрібна більша концентрація уваги, необхідно робити велику кількість справ. Та щоб було приємно повернутися до свого робочого ритму існує одна універсальна порада – треба любити свою роботу, і тоді закінчення відпустки не буде стресом. Якщо ж ви не любите те, чим займаєтеся, краще спробуйте змінити вектор свого професійного розвитку».

Дивіться, як Анна Кушнерук у студії "Твого дня" розповіла, як після відпустки повернутися до робочого ритму життя: