Як тренувати імунітет дітей на карантині: порадами ділиться педіатр Владислава Барзилович

Яким чином тренувати імунітет дітей на карантині, щоб після повернення до активного соціального життя вони менше хворіли? Розповідає педіатр.

Поділитися:

Чи правда, що діти набагато більше почали хворіти на коонавірус, ніж це було раніше? Як зміцнити імунітет дитини впродовж тривалого перебування на самоізоляції, на дистанційному навчанні? Про це у студії «Твого дня» розповіла пані кандидат медичних наук, педіатр Владислава Барзилович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи необхідні антибіотики при лікуванні COVID-19? Пояснює медична експертка UNICEF Катерина Булавінова

За офіційною статистикою від МОЗ, у лиспопаді 2021 року втричі більше дітей в Україні захворіло на COVID-19, ніж у листопаді 2020 року. Про це лікарка розповідає:

"Це через те, що у нас зараз перевалює штам Дельта. Але варто знати: за офіційною статистикою ВООЗ Дельта є не більш важким, а більш контагіозним штамом. Це значить, що ним легше заразитися".

За словами лікарки, діти зараз більше почали хворіти, бо по-перше, Дельта більш заразна, по-друге, вони практично невакциновані. Але показово, що відсоток важкого перебігу хвороби серед дітей не збільшився. Дивіться, чому коронавірус вражає дітей і як лікується штам Дельта – інфекціоніст Євгенія Менжуліна:

Владислава Барзилович підтримує карантинні обмеження і те, що діти в переважній більшості зараз не ходять в школу, і зауважує:

"Якщо зараз діти повернуться на навчання – то це буде, як кинути сірник у копицю сіна".

Адже відомо, що діти є активними розповсюджувачами коронавірусу. Але варто розуміти – завданням саме батьків є тренування імунітету дітей у період самоізоляції та дистанційного навчання. Інакше є великий шанс, що після повернення до активного соціального життя вони почнуть більше хворіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які є протипоказання до вакцинації та де можна отримати довідку тим, кому не можна щеплюватися – розповідає сімейний лікар

Лікарка каже:

"В ізоляції імунітет без тренування буде слабшати".

Як покращити імунітет дітей – поради від лікаря

Тож як покращити імунітет дітей? Владислава Барзилович дає такі поради:

►Зробити всі щеплення відповідно до Національного календаря.

Календар щепленьФОТО: moz.gov.ua

►Дотримуватися режиму дня, часто гуляти на свіжому повітрі.

►Слідкувати за режимом харчування, запобігати появі зайвої ваги у дітей.

Також пані педіатр нагадала, що в Україні дозволили щеплювати від COVID-19 дітей старше 12 років. За офіційними статистичними даними, вакциновані менше хворіють на коронавірус, а якщо недуга все ж сталася, її перебіг набагато легший, ніж у нещеплених людей. Дивіться, які є протипоказання для вакцинації дітей від коронавірусу – імунолог Алла Волоха:

Нагадуємо, окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. Нещодавно стартувала власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. Крім цього, щепитися вакциною (три на вибір) можуть усі відвідувачі прямоефірного шоу «Танці з зірками» (слідкуйте за анонсами).

ФОТО: Pexels/Gustavo Fring