Чим можуть бути небезпечні ялинкові прикраси для дітей? (коментує експерт з безпеки дітей)

У чому небезпека деяких ялинкових іграшок для дітей?

Поділитися:

Експертка з безпеки дітей Олена Лізвінська в шоу "Твій день" розповіла, чим можуть бути небезпечні ялинкові іграшки для маленьких дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний вінок 2022 своїми руками: робимо новорічну декорацію власноруч

Слід зауважити, що не всі діти, віком до 5 років, можуть сказати, що вони з'їли, або можуть боятися про це сказати, тому що "тато або мама почнуть сварити й казати, що він зіпсував свято" і таке інше, тому експертка закликає усіх батьків ретельно підходити до вибору прикрас та слідкувати за своїми дітьми під час новорічних свят.

Небезпека ялинкових іграшок:

• Дощик:

Звичайний ялинковий дощик дуже м'який і дуже часто діти вішають його на шию коли, наприклад, граються у поганялки або в конячок і таке інше. Але з точки зору безпеки ми маємо розуміти, що її не так легко дитині розірвати. Якщо він декілька разів замотаний навколо шиї, їй може стати важче дихати.

• Ялинкова кулька:

Слід звернути увагу на те, що вони бувають з різними візерунками та різних форм:

У звичайних ялинкових прикрасах, кульках, по-перше, варто звернути увагу на кріплення: вони дуже легко дістаються, дитина може або пошкодити ним око, або проковтнути. Крім того, у деяких іграшках можуть бути необроблені краї, легко відколупуватися елементи. З іграшок можуть сипатись блискітки, які можуть викликати алергію, якщо дітки їх вдихають або вони потрапляють в очі. Скляні кульки, наприклад, якщо вони розбиваються, дуже важко зібрати уламки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикрашаємо ялинку та оформляємо святковий стіл: 5 незвичайних та стильних трендів

• Гірлянди:

Гірлянду можна розгризти. На сертифікованих гірляндах обов'язково має бути позначка трилисника, але крім цієї позначки на них взагалі нічого немає, тому покупцеві дуже важко зорієнтуватися, яка гірлянда буде довше служити. На пакунках деяких гірлянд вказано, що термін придатності — 14 днів!

Отже, Олена Лізвінська наголошує на тому, що варто уважно дивитися на те, що пише виробник: термін придатності, вулична чи домашня гірлянда, а також на тому, що не варто залишати їх увімкненими на ніч. Не треба, щоб гірлянда була без нагляду!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати якісну та безпечну новорічну гірлянду: поради експерта з якості товарів

А які іграшки є цілком безпечні? Експертка розповіла:

Повністю безпечними іграшками є ті, які ми робимо своїми руками: наприклад, з м'яких тканин або з паперу (якщо уникати дрібних елементів, які дитинка може проковтнути). Так само безпечними будуть прикраси з печива або пряників, вироби з фетру.

Ціна новорічного настрою: скільки коштує прикрасити ялинку цього року? Дивіться сюжет: