Костянтин Грубич розповів про 25-річну дружбу з Русланою Писанкою та поділився архівним фото

Костянтин Грубич про 25-річну дружбу з Русланою Писанкою (архівне фото)

Продовжуємо публікувати спогади колег про акторку та ведучу "Твій день" Руслана Писанку, життя якої обірвалося 19 липня.

Поділитися:

Актриса театру і кіно, ведуча «Твій день» на 1+1 Руслана Писанка після важкої хвороби пішла з життя 19 липня. Вона перебувала на той час у Німеччині, куди виїхала за підтримки Червоного хреста. Через поламану у лютому ногу в гіпсі почувалася не дуже добре. До того ж у березні у ведучої померла мама. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПішла з життя слідом за мамою: Руслана Писанка була змушена втікати з розбомблених Гореничів та прощатися з мамою по вайберу

Руслана Писанка

Прощалася з найріднішою людиною онлайн, у Києві залишився чоловік Ігор, який про все подбав. Вчора чоловік Руслани, Ігор Ісаков, вперше розповів про хворобу, яка обірвала життя Руслани Писанки. Незважаючи на тяжкі випробування, акторка та ведуча все одно трималася, не давала собі слабини та навіть мріяла повернутись до театральних вистав, аби у вимушеній еміграції підтримувати співвітчизників. 

Колега Руслани Костянтин Грубич пам’ятає Писанку ще за часів її першої хвилі популярності:

"З Русею ми познайомилися десь у 1997 році, коли я був ведучим шоу «Юнацькі вибрики» на УТ-1, а вона тоді на Інтері вела «Погоду». То був для неї карколомний успіх. Тоді у всіх на вустах була Руслана Писанка. З нею поруч можна було поставити хіба що Сердючку, яка тоді теж так яскраво запалала. Я запросив її як героїню на свою авторську програму. Помітив, що тоді Руся була дещо напружена, тому що не звикла до подібної уваги. Але друзями ми з нею стали пізніше.

Улітку 2001 року зустрілися в дитячому таборі «Артек» в Гурзуфі. Я тоді робив репортаж про дитячий кінофестиваль, а Руслана була у складі журі як актриса. Потім кожного літа зустрічалися там кілька років поспіль. Так ми і подружилися. Пам’ятаю, вона як мала дитина, любила бавитися: море, всілякі морські пригоди. Якщо на банані плавати чи пірнати – то вона перша!"

Грубич Писанка

Костя Грубич з дружиною Світланою і Руслана Писанка

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча Ірина Ванникова розповіла про останню мрію Руслани Писанки

"Руся гарна водійка, любила рух. Якщо ми їздили в Крим на поїзді, то вона завжди на машині. Одного разу придумали костюмовану вечірку-капусник. Показували гарем: я був султаном, а моїми дружинами Раїса Недашківська, Руслана Писанка, Римма Зюбіна… Загалом сім дружин. З підручних матеріалів робили костюми, пам’ятаю, було дуже весело.

Із останніх спогадів – не скажу, що були дуже близькі, але як щось прокоментує чи надішле повідомлення, то одразу відчуваєш рідну душу. Вона одна з перших помітила у мого сина Ярослава режисерський талант. То було майже 10 років тому – він тільки-но починав щось знімати і викладати свої роботи. Одна з останніх наших яскравих та неочікуваних зустрічей була 30 грудня, коли у прямому ефірі «Твій день» повідомили, що мене обрали новим ведучим. Було невеличке продовження в редакційній кімнаті і Руслана сказала мотиваційні для мене слова. Вона щедра душею, дуже жіночна. Вона незабутня!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПішла з життя Руслана Писанка: спогади колег та зірок про акторку та ведучу 1+1

Дивіться спомини про Руслану Писанку її колег з каналу 1+1, а також з театру та кіно: