Крижана тарілка для окрошки: що це, як її зробити в домашніх умова?
Крижана тарілка для окрошки – тренд цього літа. Як її зробити в домашніх умовах, якими стравами з неї можна ласувати, як довго такий посуд не буде танути?
Крижана тарілка для окрошки – абсолютний тренд цього літа. Це оригінальний спосіб подачі холодних страв: не лише окрошки, а й холодника, рибних та м’ясних холодних закусок та навіть морозива. Простий спосіб самостійного виготовлення крижаної тарілки в студії шоу «Твій день» показав ресторатор Діма Борисов, який готував холодник та швидкі малосольні огірки і кабачки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати малосольні огірки: фірмовий рецепт гостреньких хрустких огірків (ВІДЕО)
Як зробити крижану тарілку в домашніх умовах?
- Щоб зробити крижану тарілку, треба взяти 2 скляні посудини різного розміру. Наприклад, меншу і більшу скляну глибоку тарілку.
- Нарізати невеликими шматочками овочі чи фрукти.
- Вкрити дно більшої посудини шматочками овочів або фруктів.
- Меншу посудину поставити в більшу.
- Між стінками посудин викласти нарізані овочі, фрукти, зелень.
- Залити отвір між стінками посудин водою і легенько струсити їх, щоб витрусити бульбашки повітря.
- Поставити посудину в морозильну камеру і дати воді замерзнути.
- Після цього дістати з морозильної камери і відокремити крижану тарілку від скляних посудин. Для цього треба помістити її у воду кімнатної температури на декілька секунд.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепти з кабачка: готуємо смачні кабачкові оладки на сухій сковороді (ВИДЕО)
Отримана крижана тарілка виглядає дуже гарно, стильно та ефектно. Холодні страви в подібних тарілках можуть стати прикрасою будь-якого столу. До того ж, така тарілка швидко не розтане: її форма протримається без змін мінімум пів години.