Обережно — спалахи на сонці! Україну накрила сильна магнітна буря: як вберегтися від негативного впливу природного явища (розказала лікар-кардіолог)

В перші дні вересня Україну накрила сильна магнітна буря, що негативно позначається на здоров'ї людей. Лікар-кардіолог розказала, що треба робити, щоб почуватися добре у ці дні.

Поділитися:

Україну накрила сильна магнітна буря аж у 5 балів. Особливий негативний вплив вона оказує на людей, що мають проблеми з тиском та серцем, на метеозалежних людей та людей з хронічними захворюваннями. Кардіолог Анна Солощенко у програмі «Твій день» розказала про негативний вплив магнітних бур на людину та про те, як у ці дні почуватися добре. 

Анна Солощенко розказала, що у дні сильних магнітних бур перш за все страждають люди з серцево-судинними захворюваннями, гіпертонією, ішемічною хворобою серця та люди, що мають проблеми з судинами. Перерахованим категоріям людей у ці дні треба бути особливо обережними та слідкувати за своїм станом здоров'я. Всі інші люди у дні магнітних бур можуть відчувати підвищену тривогу та відчувати ознаки стресу. Крім цього може відчуватися:

  • головний та серцевий біль
  • запаморочення
  • нудота, дратівливість

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Магнітні бурі у вересні 2021: календар безпечних та небезпечних для самопочуття днів

Як вберегтися від негативного впливу магнітних бур

Для того, щоб вберегтися від негативного впливу магнітних бур та полегшити самопочуття лікар-кардіолог радить:

  • знизити рівень стресу ще до початку або під час магнітних бур
  • проводити більше часу на свіжому повітрі
  • заздалегідь подбати про наявність лікарських препаратів
  • прогулятися парком, випити заспокійливий трав'яний чай

як вберегтися від негативного впливу магнітних бур

У дні сильних магнітних бур лікар радить збалансувати роботу та особисте життя, не нервувати, проводити час з рідними та добре відпочивати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи допоможе капусний лист та таблетки при головних болях: які види болю існують та які вправи допоможуть зняти головний біль напруги (коментує лікар-вертебролог)

Дивіться відео сюжет про те, як стабілізувати самопочуття при погодних коливаннях — радить невролог: