Публікуєте фото дітей у соцмережах? Астролог та психолог розказують, чому (не) варто

Публікація дитячих фото у соцмережах: чи варто це робити? Коментар психолога та астролога
Pexels/Anna Shvets

Чи варто публікувати фото своїх дітей у соцмережах? Що з цього приводу думають психолог та астролог? У цій темі розбиралися в «Твоєму дні».

Поділитися:

Публікувати чи ні фото своїх дітей у соціальних мережах? Цим питанням у ХХІ столітті задається багато батьків, що й недивно в епоху гаджетів та цифрових технологій. Чи варто робити дітей публічними змалечку? У шоу «Твій день» коментують астролог та психолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розмовляти з дітьми про секс: як зірки ведуть відверті розмови зі своїми дітьми

Часто сучасні діти не мають жодного права вибору у питанні приватності, адже батьки публікують їхні фотографії в мережі починаючи ледь не з народження. Чи небезпечно це для їхньої психіки? Практикуюча психологиня Антоніна Бобровицька говорить:

Публікація фото дитини в соцмережах може мати довгостроковий вплив на її психіку і моральний стан. Особливо якщо дитина має доступ до коментарів під своїм фото, де може бути і хейт. Тож батькам слід добре подумати перед публікацією та краще закривати коментарі.

Також психологиня наголошує, що обов’язок батьків – забезпечити дитині безпечне середовище для розвитку. Слід пам’ятати, що у соцмережах дитина завжди знаходиться під наглядом та оцінкою інших людей, що може спровокувати навіть такі неприємні та психологічно важкі ситуації, як, наприклад, булінг у школі.

Астрологиня Маргарита Афанасьєва говорить:

Немає жодного сенсу закривати обличчя дитини на фото, оскільки зурочити її можна і багатьма іншими способами. Людина народжується з певною енергією, на яку впливають пологи, батьки, навколишнє середовище. І саме від цієї енергії залежить, чи може вона опиратися тому, що її зурочать. А публікація фото тут ні до чого.

В той же час астрологиня зауважує: публікувати фото дітей в мережі, чи ні – це особистий вибір батьків. І якщо ви боїтеся зурочення і вірите в те, що це може статися через фото, краще не публікуйте.

Нагадаємо, українські зірки по-різному ставляться до питання публікації фото своїх нащадків у соцмережах. Наприклад, подружжя телеведучих Юрій Горбунов та Катерина Осадча не показують обличчя свого сина в мережі, а ось шоу-мен Дядя Жора іншої думки – він не бачить у публікації фото своїх дітей у соцмережах нічого поганого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закривати смайликами обличчя дітей чи взагалі не публікувати: чому Юрій Горбунов та Катерина Осадча вирішили не показувати обличчя своїх дітей

Дивіться коментар психолога та астролога з приводу дитячих фото у соцмережах у відео: