Чому епідситуація поліпшується, а карантинні обмеження посилюються? Пояснив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін (про карантин у жовтій зоні та скорочення терміну дії жовтих сертифікатів вакцинації)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Захворюваність на коронавірус в Україні потроху знижується, проте, незважаючи на це, з 6 грудня в країні посилили карантинні обмеження. Чому? Розповів головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Поділитися:

У «Сніданку з 1+1» головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін пояснив, чому, незважаючи на покращення епідеміологічної ситуації в нашій державі, з 6 грудня посилили карантинні обмеження. А також чому скоротили термін дії жовтого сертифікату про вакцинацію?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати 1000 гривень за вакцинацію: строки та алгоритм дій пояснили міністри цифрової трансформації та економіки

Ігор Кузін розповідає:

«24 листопада 2021 року Кабінет Міністрів України змінив підходи до карантину, посиливши обмеження для жовтої зони. Зміни вступили в силу в понеділок, з 6 грудня».

Фактично з 6 грудня для жовтої карантинної зони стали актуальними всі ті обмеження, які раніше запроваджувалися в червоних зонах.

Жовта зонаФОТО: Facebook Міністерство охорони здоров'я України

Ігор Кузін так пояснює рішення Уряду з цього питання:

«За таким же сценарієм йде і Європа. Ми неодноразово заявляли, що це карантин для невакцинованих. Європейська практика показує, що під час скасування або спрощення карантинних вимог виникає чергова хвиля захворюваності на COVID-19. А наше основне завдання зараз – це стримати ситуацію».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вже не червоні: Київ та 8 областей України перейшли до жовтої зони. Які карантинні обмеження чекають на громадян – коментар експерта

Крім того, головний державний санітарний лікар розповів і про те, чому було вирішено скоротити термін дії жовтих сертифікатів вакцинації, які видаються після отримання першої дози щеплення. Нагадаємо, раніше термін їх дії складав 120 днів, а нині – 30 днів. Це Кузін коментує так:

«Повноцінний імунітет проти коронавірусу у людини формується лише після 2 щеплень. А у нас спостерігається тенденція: люди після отримання першої дози масово не повертаються до пунктів щеплень за другою. Тому скорочення терміну дії жовтого сертифікату покликане стимулювати людей прийти на отримати друге щеплення для повноцінного захисту».

Нагадуємо, окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. Нещодавно стартувала власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. 

Дивіться новини про коронавірус в Україні та світі:

ФОТО: diia.gov.ua

Новини по темі