Як отримати 1000 гривень за вакцинацію: строки та алгоритм дій пояснили міністри цифрової трансформації та економіки

Як і коли отримати 1 тисячу гривень за вакцинацію: інструкція та коментарі міністрів
Pexels/Maksim Goncharenok

Вже з 19 грудня кожен повністю вакцинований українець зможе отримати грошове заохочення від держави. Як отримати 1000 гривень за щеплення, про це розповіли профільні міністри.

Поділитися:

15 листопада стало відомо, що повністю вакциновані українці зможуть отримати 1 тисячу гривень в межах програми «єПідтримка». Програма стартує з 19 грудня та триватиме впродовж усього 2022 року. Обіцяну 1000 гривень за вакцинацію від COVID-19 можна буде отримати через додаток «Дія» та використати на послуги з встановленого переліку. При цьому йдеться про заохочення лише тих українців, які щеплені 2-ма дозами, тобто пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилення карантину в Україні: які нові обмеження вводять для жовтої та червоної зони з 6 грудня (коментар експерта)

Як отримати 1 тисячу гривень в «Дії» за вакцинацію?

Отже, програма «єПідтримка» передбачає, що грошове заохочення за вакцинацію можна буде отримати з 19 грудня цього року та впродовж усього 2022 року. Оскільки кошти надійдуть у додаток «Дія», сппочатку варто згенерувати у ньому сертифікат про вакцинацію. Як це зробити, у своєму Facebook нагадав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Детальніше ж про алгоритм дій щодо того, як отримати 1000 гривень за вакцинацію, пояснила міністерка економіки Юлія Свириденко. У своєму Facebook вона написала:

«Зовсім скоро, з 19 грудня, стартує програма «єПідтримка». Урядова команда працює для того, щоб людям було зручно скористатись 1000 грн за участь в кампанії вакцинації, а бізнес отримав необхідну підтримку».

Витратити нараховану 1000 гривень можна буде на такі послуги:

►залізничні та авіаквитки на внутрішні рейси;

►абонементи до спортзалів чи фітнес-клубів;

►відвідини кінотеатрів, театрів, музеїв, виставкових центрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вже не червоні: Київ та 8 областей України перейшли до жовтої зони. Які карантинні обмеження чекають на громадян – коментар експерта

Про те, чому саме такі послуги обрали в уряді, Юлія Свириденко написала:

«Програма спрямована насамперед на сферу послуг, креативну економіку, транспортну галузь. Загалом це майже шість тисяч підприємств. В контексті реалізації програми з виплат повністю вакцинованим громадянам акцентую увагу ще й на її економічних аспектах. Адже такі заходи – це не лише стимулювання до щеплень, а й підтримка тих галузей економіки, що найбільше постраждали внаслідок пандемії».

Отже, щоб отримати 1 тисячу гривень за вакцинацію, слід:

►Пройти повний курс вакцинації від COVID-19 (2 дози).

►Згенерувати сертифікат про вакцинацію у «Дії».

►Скористатися нарахованими коштами, купуючи одну з перерахованих вище послуг з 19 грудня 2021 року до 31 грудня 2022 року.

Більш детально про те, як це технічно зробити в «Дії», розробники програми «єПідтримка» обіцяють розповісти вже скоро, ще до старту програми 19 грудня. Слідкуйте за нашими новинами. А тут дивіться, як міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів про нові соціальні послуги онлайн на порталі "Дія":

Новини по темі