Телеведуча Стася Ровінська: Я в кадрі така, як і в житті (інтерв’ю про ефіри та залаштунки)

Телеведуча Стася Ровінська розказала про хейтерів та хімію між ведучими шоу "Твій день"

Ми зустрічаємося зі Стасею Ровінською відразу після ефіру денного шоу «Твій день». Цей унікальний телепроєкт стартував 24 травня на телеканалі 1+1 і вже зібрав свою віддану аудиторію.

Поділитися:

Стася Ровінська з’являється у кадрі у компанії Тімура Мірошниченко та Вови Рабчуна. Ця трійка емоційних та жвавих телеведучих має вже своїх фанатів і навіть сталкерів. Саме такий палкий та відданий прихильник-переслідувач є у Стасі Ровінської, що вже стало предметом постійних жартів серед команди. Ми запитали у Стасі, як воно: тримати такий тісний зв’язок з телеглядачами і отримувати щодня реації у соцмережах, яким має бути сучасний телеведучий, про втому і популярність, та про те, як проходить підготовка до ефірів денного шоу «Твій день».

стася ровінська фото

ПРО РОЛЬ ТЕЛЕВЕДУЧОГО

Телеведучий повинен бути самим собою. Сьогодні, як ніколи, у нашій професії важлива саме personality. Справжні емоції та чесна позиція — це те, що всім подобається, те, що притягує увагу. Ведучі у ролі диктора вже нікому не цікаві. Для ведучого, окрім емоцій, ще дуже важливо не вдавати експертність: якщо ти чогось не знаєш, то краще перепитати і не намагатися бути кращим, аніж ти є. Це відразу відчуває глядач і потім вже не вірить в щирість твоєї реакції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«Особистість – найголовніший складник телебачення», — ведучий денного шоу «Твій День» Тімур Мірошниченко

Я в кадрі така, як я є в житті. Ми однаково розмовляємо з хлопцями і в гримерній, і в студії. Жартуємо і обговорюємо теми у тій же тональності і з тими ж поглядами, як і під час реклами, так і під час ефіру. І це дуже класно, бо ми проживаємо своє життя наповну, не перериваючись на кадр чи рекламу, і ділимося щирими емоціями з глядачами.

твій день ведучі фото

Мені дуже імпонує, що формат програми дозволяє бути собою, вільно висловлювати свою думку. У нас жодних заборон на вираження поглядів. І ми щасливі, що наша аудиторія в тісному контакті з нами.

Запорука цього – тісна співпраця з командою. Часи, коли роль телеведучого зводилася до «голови, що читає» давно минули. Ми, ведучі разом із випусковими редакторами, журналістами та продюсерами обговорюємо теми. Часто буває таке, що певна тема дуже відгукується глядачам, що відчувається у коментарях. Тоді ми кажемо: «Слухайте, така класна сьогодні тема була, давайте ми її продовжимо наступної програми». І в цьому полягає важливий меседж: ми прислухаємося до наших глядачів і відповідно до цього реагуємо.

ПРО КОМЕНТАРІ В СОЦМЕРЕЖАХ

Я читаю всі коментарі і, звичайно, реагую і на критику, і на відвертий хейт. Є люди, які стверджують, що негативні коментарі їх не зачіпають, але я переконана, що вони лукавлять. Нейроменеджери кажуть, що образливий коментар наш мозок сприймає як фізичний ляпас. Це особливо відчувають люди творчих професій.

Я намагаюся знайти ту золоту середину: і тримати зв’язок з аудиторією, і реагувати на конструктивну критику, і відгороджуватися від відверто беззмістовного хейту. Так, щоб це було і корисно для мене, але і не руйнувало мене як особистість, як людину. Часто було, що мені щось написали погане, я відповіла на цей коментар, а мені потім людина пише: «Ой, та я взагалі вас люблю! Я просто не думала, що ви це читаєте! Та ви мені подобаєтесь!». І це потім мої взагалі найкращі друзі, які кожного разу потім пишуть: «Ой, моя улюблена ведуча». Тобто нерідко людям просто бракує уваги.

Звичайно, є і прихильники, яким я дуже вдячна за теплі приємні слова. Нещодавно, до речі, навіть отримала подарунок від юної глядачки!

ПІДГОТОВКА ДО ЕФІРІВ

Я приїжджаю найперша. Десь о дев’ятій вже на телеканалі, де часто снідаю, адже за дітьми вдома не встигаю це зробити. Поки мені роблять зачіску та грим, приїжджає Тімур і «озвучує» анонси та тізери. Згодом приїжджає Вова і о десятій ми вже всією командою збираємося у гримерці та обговорюємо події доби, готуючись до ефіру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояс з карате, 4 мови, спорт та повернення в Україну: ведучий шоу «Твій день» Володимир Рабчун вперше дав інтерв’ю

Вже в студії перед фінальним тестом техніки, коли режисер просить пройтися по ключовим точкам локацій, починаємо жартувати. Це знімає напругу та заряджає на класний настрій. Таким чином ми завжди починаємо ефір зі щирих посмішок до глядачів. У нас взагалі дуже позитивна команда і є та сама певна хімія між телеведучими. Ще перших репетицій ми як сіли разом в кадр, так і лишилися в цій трійці. І відразу спрацювалися, у нас не було жодних непорозумінь.

твій день ведучі фото

ПРО ГРАФІК РОБОТИ та ВТОМУ

Я не можу сказати, що мене моя робота аж дуже виснажує. Я кайфую від перебування у кадрі та заряджаюся. Звичайно, що є втома, адже це і відповідальність, і багато інформації, яку потрібно тримати в голові – для цього важливо постійно бути сконцентрованою. Плюс підготовка до ефірів теж потребує зусиль. Зрештою, коли ти постійно говориш цілий день — це теж енергія, яку ти витрачаєш. Але моя втома від задоволення роботою, а не від виснаження.

ПРО ПОПУЛЯРНІСТЬ

На вулицях мене не впізнають і я від того, чесно кажучи, не страждаю. Мені було б незручно, якби до мене підходили десь в супермаркетах (сміється) і просили б сфотографуватися – в житті я не користуюся декоративною косметикою, одягаюся, як мені зручно. Я взагалі людина скромна і зайва увага мені не подобається. Це вже у кадрі чи з друзями я балакуча та гамірна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотосесія, що рятує життя: Стася Ровінська знялася в стилі Болівуд

Мені дуже подобається моя професія, але не її публічна сторона. Я навіть трохи знічуюся або здивовано реагую, коли мені натякають на зірковість. От нещодавно чоловік обіймає, цілує і шепоче всякі ніжності. Я йому у відповідь кажу, що дуже люблю, коли він так зі мною розмовляє.  А він: «Любиш увагу?» «Ну, - кажу, - так, я люблю твою увагу». Він: «Ну, звісно, ти ж зірка». Я відразу у наступ: «Ярік, ей!» (сміється).

ведуча стася ровінська фото

У мене з впізнаваністю була кумедна ситуація, коли я знімалася в серіалі «Опер за викликом», де я грала головну жіночу роль. В 3-му сезоні мого персонажа вбили, але сюжет так закрутили, щоб було незрозуміло, чи моя героїня мертва чи таки вижила. І от в цей період я вирушаю по справам, лишаю авто на СТО та сідаю в маршрутку. І помічаю, що один хлопець довго і пильно на мене дивиться. Мені навіть на думку не спадає, що він мене впізнає. Їду і думаю, що якийсь ну дуже дивний пасажир. А в маршрутці тиша така, всі їдуть по справам, у телефонах. І от він різко до мене нахиляється і голосно питає: «Так ви жива чи ні?». Вся маршрутка звела очі на нас, почувши це. Я зрозуміла, що хлопець дивився серіал, але все одно було смішно. Хлопцю сказала дивитися наступний сезон, щоб дізнатися. А він такий: «Я думаю, що жива». Це було весело.

Якщо серйозно говорити про зірковість, то епоха недосяжних кумирів вже минула. Тепер кожен у своєму інстаграм – вже зірка. І самих зірок вже стільки, що навіть певна грань коректного спілкування стерлася. Я знаю чимало відомих людей, які дуже жваво та безпосередньо ведуть свої блоги у соцмережах, і люди, спостерігаючи за ними, занадто по-панібратськи і фамільярно до них звертаються, абсолютно без дистанції, яка передбачається при першому знайомстві.

НЕЗАБАРОМ ДРУГА ЧАСТИНА ІНТЕРВ'Ю ЗІ СТАСЕЮ про життя за кадром: троє дітей і гаджети-мультики, фігура після пологів та материнство з присмаком провини у нашому суспільстві. Слідкуй за новинами на сайті 1+1!