Волосся влітку: як захистити від палаючого сонця та пилу (поради трихолога)

Як доглядати за волоссям влітку? Захист волосся від ультрафіолету та пилу
Pexels/langll

Літня спека – це справжній стрес для нашого волосся. Високі температури, ультрафіолет та пил негативно на нього впливають. Як правильно доглядати за волоссям влітку, розповідає лікар-трихолог.

Поділитися:

Про секрети догляду за волоссям у літню спеку у студії шоу «Твій день» розповів лікар-трихолог Денис Прокопович. Він наголосив, що гаряче повітря та ультрафіолет – це два найбільш потужні зовнішні фактори, які руйнують наше волосся.

Тому від ультрафіолету слід захищатися головним убором, а також мінімізувати використання фену та «прасочки» для вирівнювання волосся. Принаймні, поки на вулиці не буде більш прохолодно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно доглядати за різними типами волосся: Розповідає експерт

Під впливом ультрафіолету волосся тьмяніє, ламається, втрачає вологу. Через це воно виглядає нездоровим, пошкодженим, має естетично не такий вигляд, який би нам хотілося. При цьому абсолютно неважливо, якого кольору волосся.

Що стосується пилу, він має властивість осідати на шкірі голови, що може провокувати з часом розвиток себорейного дерматиту.

Фото: pixabay.com/Tomaz Barcellos

Секрети догляду за волоссям влітку

Денис Прокопович розповідає, які головні секрети догляду за волоссям влітку:

Очищення і зволоження. У спеку рекомендується використовувати максимально нейтральні за своїм хімічним складом органічні шампуні у комбінації із шампунями, які гарно очищують шкіру голови. Обов’язково для зволоження волосся слід користуватися кондиціонером та масками.

Захист від ультрафіолету. Крім головного убору в цьому допоможуть спеціальні косметологічні засоби: спреї, маски, бальзами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модні купальники 2021 – тренди цього сезону від Андре Тана

Харчування. Важливо збалансовано харчуватися, щоб волосся отримувало всі необхідні вітаміни та мікроелементи. Ще влітку доцільно додати до раціону максимум морепродуктів та риби: вони містять цинк, який нормалізує роботу сальної залози та бере участь в утворенні нормального діаметру волосся. Джерело заліза – це ягоди. Також слід вживати більше сезонних овочів та зелені.

Гарний настрій. Наш емоційний стан напряму відображається на зовнішньому вигляді нашого волосся. Тож позитивні емоції явно не зашкодять. Лікар стверджує:

Волосся – це потужний індикатор всього, що відбувається з нами.

З порадами лікаря-трихолога щодо догляду за волоссям влітку можна ознайомитися у випуску шоу «Твій день» від 25 червня 2021 року.