Як обрати солодкий кавун

Олексій Душка спростовує міфи про вибір смачного та стиглого кавуна.

Поділитися:

Міф 1. Дівчатка солодші за хлопчиків. Багато хто вважає, що у кавунів усе, як у людей – є хлопчики, є дівчатка. І дівчатка, звичайно ж, солодші. Хлопчики ніби-то мають випуклу нижню частину та маленький коричневий кружечок на кінчику, а дівчатка – більш пласку нижню частину і набагато більшу «коричневу плямку». Але насправді усі кавуни – дівчатка J. Лише квіти кавунів бувають хлопчиками і дівчатками. Плоди ж в’яжуться лише на дівчачих квіточках. А чоловічі природа створила лише для опилення.

І хоч міф про «стать» кавунів розвіяно, кавуни з пласкою нижньою частиною і великою «коричневою плямкою» справді солодші. Більше того, я помітив, що в них і кісточок менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим годувати дітей в подорожі

Міф 2. Стиглий кавун тоне у воді. В інтернеті гуляє безліч відео, де покупці намагаються потопити у воді величезні кавуни, а ягоди все одно лишаються на поверхні. Більшість людей упевнені, що це ознака того, що кавун дозрів і буде надзвичайно солодким. Однак я ж не беру відро з водою на базар, коли йду обирати кавун. Бо насправді у воді тонуть усі кавуни – і стиглі, і недозрілі, адже ці ягоди більше, ніж на 90% складаються з води!

Міф 3. Що більший кавун, то більш хімічний (сповнений нітратами). Насправді, зараз селекціонери вивели так багато сортів кавуна, що ці ягоди бувають не лише різних розмірів, а й форм. Тому не завжди величезний кавун містить багато хімікатів. Але я помітив, що найсолодші кавуни часто бувають середнього розміру – 5-7 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не можна мити курку перед приготуванням