Антоніна Матвієнко розповіла, як мама зреагувала на вагітність у 16 і за що ображається на Ніну Митрофанівну: "Я би хотіла, щоб вона зрозуміла, що мене мучить"

Антоніна Матвієнко розповіла зворушливі деталі її відносин з мамою Ніною Митрофанівною.

Поділитися:

Співачка Антоніна Матвієнко ексклюзивно для "ЖВЛ" розповіла, чи склалися у неї відносини з мамою: як Ніна Митрофанівна вплинула на перше кохання доньки та вибір кар'єри, як відреагувала на вагітність в 16 років та на що Тоня дуже ображається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тоня Матвієнко розповіла, як познайомилася з чоловіком Арсеном Мірзояном

Тоня у Ніни Матвієнко – найочікуваніша донька після двох синів. Проте ця дівчинка була ще тою бешкетницею:

У мами був золотий перстень з малиновим камінчиком, який колись подарував тато. Я без дозволу пішла взяла, закопала у дворі, намалювала карту для друзів та вирішила, щоб вони шукали скарб. Пам'ятаю помади із запахом. Була така зелена, яку фарбуєш, а вона проявляється пізніше. Коли на дискотеку ходила, мамині вбрання були не в моді. Єдине, що могла взяти – якісь дорогі прикраси. Інколи губила одну сережку. 

Мама-артистка часто гастролювала та бувало, що брала доньку із собою на гастролі. Тоня ніколи не забуде, як у 10 років полетіла з мамою до Америки, де разом із Ніною Матвієнко буквально жила на сцені. Юна артистка витримала 16 концертів по 2 години й саме тоді зрозуміла, що хоче стати співачкою, як мама.

Вона мій кумир. Крім того, так збіглося, що вона моя мама.

Єдине обмеження в їхньому домі було на російську: коли Тоня, яка виросла на українських колискових, пішла до російськомовної школи, Ніна Матвієнко контролювала, щоб вона дотримувалась сімейних традицій.

Якщо хтось розмовляв російською, одразу всі вилітали з хати. Якщо я з кимось телефоном розмовляла російською, мама тиснула скидання слухавки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Кухар на «Танцях з зірками»: порівнюємо образи «чорного лебедя» шоу (голосування)

Обранці Тоні теж були під чітким контролем Ніни Митрофанівни. Якщо артистці хтось не подобається, могла перекривити хлопця. Тоня після цього на нього взагалі не могла дивитися. Втім, коли донька у 14 років в дитячому таборі вперше закохалася, Ніна Матвієнко зовсім не сміялася. Обранець був з Ужгорода, ще й не відповідав взаємністю. Але Тоня не здавалася: телефонувала хлопцеві майже не щодня, хоча в 90-х таке задоволення було не з дешевих:

У мами був концерт в Ужгороді. Вона мене взяла з собою, щоб я з ним зустрілась. 

А от нове кохання Антоніни у 16 стало для обох викликом: Тоня завагітніла від 23-річного хлопця. Відразу розповісти про це мамі дівчина страшенно соромилася. Зізналася двоюрідній сестрі. Лиш на другому місяці вагітності дівчата ледве підібрали слова, щоб повідомити народній артистці, що її неповнолітня донька при надії. Жінка від почутого аж закричала:

Каже: "Ура-а-а!". Вона нормально цю інформацію сприйняла без ображань та стресу.

Тоня відклала мрію про сцену, вийшла заміж та переїхала до чоловіка. Співачка дуже вдячна мамі за підтримку, коли після 10 років шлюбу розлюбила, а ламати себе заради доньки Уляни не могла.

Я важко проявляю свою любов до мами. Важко сказати про це та обійняти. Але коли я повернулась додому, я сказала, що більше нікуди не подінусь від мами. От так і живемо дотепер.

Тепер Антоніна та Арсен живуть разом з Ніною Матвієнко, а у 2016 у них народилась донечка, яку назвали на честь бабусі – Ніна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке фіброаденома в грудях та в кого з відомих жінок вона була: своїми історіями поділилися Надя Дорофєєва та Ірина Ванникова

Хоч Тоня вже й давно мама, проте досі бореться з дівочими комплексами. Головна її підтримка, та ще й психолог – авжеж, мама.

Я вже її замучила з цим, що я негарна, повна і все на світі. Вона сварить мене, що я така. Мама себе більше любить, аніж я себе.

Проте все ж співачка має те, чим їй складно ділитися з матусею та на що вона ображається:

З нею ділюсь, наприклад, як мене дістають тим, що я її дочка. На що я від неї чую: "А от у мене як було!". Я б хотіла, щоб вона зрозуміла, що мене мучить. Я дуже на неї злюсь, ображаюсь.

За яку науку Тоня вдячна Ніні Митрофанівні найбільше? Зізналася:

За любов до української пісні, любити себе, свою справу. Мама, Ви у мене найкраща, найпрекрасніша, дякую Вам за все!