“Шлях до справжньої незалежності не буває легким”, — Святослав Вакарчук розповів про благодійний концерт “Океан Ельзи” до Дня Незалежності (ексклюзив)

Концерт Океан Ельзи "Нам тут жити"
Святослав Вакарчук розповів про благодійний концерт Океан Ельзи до Дня Незалежності — ексклюзив

Святослав Вакарчук поділився враженнями від зйомки благодійного концерту “Океан Ельзи” до Дня Незалежності та розповів про творчість під час війни

Поділитися:

23 серпня о 22:00 телеканал “1+1 Україна” покаже благодійний концерт гурту Океан Ельзи до Дня Незалежності України, який було відзнято в межах спільної кампанії Нам тут жити фонду компетентної допомоги армії “Повернись живим”, 1+1 media та Київстар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історії хоробрих сердець, благодійний концерт Океану Ельзи та премʼєрні випуски “Мандруй Україною з Дмитром Комаровим”: що “1+1 Україна” покаже до Дня Незалежності

Святослав Вакарчук 1+1

Під час ефіру, який також буде доступний на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ, телеглядачі зможуть почути хіти вільної України “Без бою”, “Місто Марії”, “Човен”, “Коли ми двоє” в дуеті з талановитою співачкою KOLA та багато інших. В межах трансляції здійснюватиметься збір коштів на придбання транспорту та необхідного обладнання для інженерно-саперних груп у складі сил підтримки ЗСУ. Зокрема, глядачі зможуть зробити донати, перейшовши за спеціальним QR-кодом в ефірі.

З нагоди прем’єри редакція сайту 1+1 взяла ексклюзивне інтерв’ю із фронтменом гурту “Океан Ельзи”, українським музикантом Святославом Вакарчуком.

Святослав Вакарчук 1+1

Розкажіть, як виникла ідея створення концерту “Океан Ельзи” до Дня Незалежності?

Гурт “Океан Ельзи” майже 10 років проводить концерти до Дня Незалежності, що вже стало однією з традицій цього дня. До повномасштабного вторгнення, це були виступи на стадіонах, зараз, з очевидних причин, зовсім інші локації. Менші, але від того не менш важливі. Концерт цього року ми присвячуємо українським захисникам і захисницям та усім, хто допомагає їм. Бо все це може бути лише завдяки їм. 

Крім того, маємо важливу місію - під час трансляції буде збір на допомогу саперам ЗСУ на фонд Повернись живим.

“Я дав приблизно 200 виступів на фронті, в госпіталях, у нещодавно звільнених містах. І атмосферу таких, дуже важливих для мене виступів, ми спробували хоч трохи повторити на цьому концерті. Нехай це не буде стадіон, але це буде те, чим я живу останні півтора року. Я хотів би поділитися цим всім з мільйонами українців”, - зізнається Святослав. 

Святослав Вакарчук 1+1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Без повного програшу росії, без її військової поразки ця війна не закінчиться", — кореспондент ТСН Станіслав Ясинський

Що хотіли би побажати нашій країні у День Незалежності?

Треба ставитися з повною відповідальністю до таких подій, які зараз з нами відбуваються. З одного боку, можна сказати, що Україні не пощастило, що на її теренах така страшна війна. Ми змушені захищатися, а не спокійно будувати майбутнє. З іншого боку, ми маємо пам'ятати, що всі успішні держави свого часу проходили черезі тяжкі події, боролись за свою незалежність. Америка, Франція з їхніми революціями, багато менших держав, які просто раніше здобули свою незалежність. 

“Шлях до справжньої незалежності не буває легким. Він завжди тернистий, а часто ще й кривавий, і тому те, що сьогодні відбувається, ми маємо сприймати як випробування, яке ми мусимо гідно пройти і стати значно сильнішими в усіх сенсах”.

Я абсолютно впевнений, що ми достойно пройдемо це випробування, що ми переможемо. Подивіться, наскільки згуртована сьогодні українська нація. Ми здивували весь світ. Не себе, бо ми знали завжди, що українці такі, але здивували весь світ. І хоча попереду ще тяжкі часи, та  при цьому в нас буде великий успіх після нашої Перемоги.

Святослав Вакарчук 1+1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖCтала відома дата прем'єри європейського сезону “Голосу країни” на телеканалі “1+1 Україна”

Що може зробити пересічний українець, щоб наблизити перемогу?

По-перше, дуже важливо розуміти, що війну виграє не тільки армія чи сили оборони. Їхня роль найважливіша, тому що вони на передовій жертвують своїм життям і здоров'ям, тримають зброю в руках. Проте кожен українець і його вклад є дуже важливим. Без медиків, без рятувальників, без вчителів, без усіх, хто продовжує працювати й платить податки, перемога неможлива. Також хочу сказати про дипломатів, які відстоюють наші інтереси, і про амбасадорів України, яких знає весь світ. Нещодавно я був учасником події - благодійний матч, який на стадіоні “Стемфорд Бридж” організували мої друзі Андрій Шевченко і Саша Зінченко. Там було багато відомих важливих людей, яким потрібно було сказати про Україну. Тож треба допомагати всім, чим можемо. Нас зі зброєю в руках захищають справжні герої. Всі інші мусять щодня щось робити для перемоги:

“Єдине чого не можна робити — це казати: “Ця війна мене не стосується”. Це неправда, вона так чи інакше стосується всіх”. 

Які пісні з великою війною стали найбільш популярними?

Мені здається, що не війна чи не якісь зовнішні обставини, а ймовірніше внутрішнє відчуття дає людям бажання слухати ту чи іншу пісню. Всі зараз часто вмикають трек “Обійми”, тому що подобаються слова: “Коли настане день, закінчиться війна”. Зрештою усім також потрібні тепло та обійми. Багато хто слухає пісні, які пов'язані з війною: “Місто Марії”, присвячено захисникам Маріуполя, “Квіти мінних зон” та інші пісні, які мають воєнну конотацію. Бійці на фронті навпаки часто кажуть заспівати щось про любов: “На небі” чи "Без бою”. 

Святослав Вакарчук 1+1

Що найчастіше Вам кажуть військові?

Найбільше вони кажуть “дякую”, і  я відповідаю їм тим же. Те, що найбільше мені запам’яталося, це не те що вони кажуть, а що показують їхні очі:

“Їхні очі вони випромінюють впевненість. Це дає впевненість мені й, сподіваюсь, мільйонам українців”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Дня Незалежності телеканал “1+1 Україна” покаже благодійний концерт гурту Океан Ельзи “Нам тут жити”

Що відчуваєте під час виступів перед військовими?

Це найбільш почесні та рідні для мене зараз концерти. Відчуваю, що роблю потрібну справу. Вони приходять серйозні, фізично змучені, але коли до кінця виступу бачу, як у них горять і світяться очі - я дуже щасливий.

Дивіться концерт гурту Океан Ельзи “Нам тут жити” 23 серпня о 22:00 на телеканалі “1+1 Україна” та 24 серпня о 21:00  в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини”.

Нагадаємо, нещодавно 1+1 media, Київстар та “Повернись живим” запустили кампанію під назвою “Нам тут жити”, щоб підвищити безпеку під час розмінування українських територій. Мета проєкту - зібрати 175 мільйонів гривень на забезпечення транспортом і необхідним для розмінування обладнанням та майном 146 інженерно-саперних груп у складі Сил підтримки ЗСУ. Кампанія «Нам тут жити» стартувала 24 травня та триватиме до досягнення повної суми збору. Кожен може зробити свій внесок та відправити донат на сайті проєкту.

Більше подробиць читайте на сайті.

Новини по темі