Створення затишної атмосфери вдома: як оформити домівку по-осінньому

Як по-осінньому прикрасити дім: 5 простих ідей
Freepik

Як гарно та недорого прикрасити дім восени?

Поділитися:

Осінь традиційно супроводжується періодом хандри та зниженням мотивації у багатьох людей. Затишна атмосфера допоможе уникнути сезонної апатії та поліпшить ваш настрій. Як просто прикрасити помешкання в осінньому стилі?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страви, які варто спробувати цієї осені: ТОП-5 рецептів ведучої "Сніданку. Вихідний" Валентини Хамайко

Як прикрасити дім восени: 7 ідей

1. Підберіть колірну гамму.

Використовуйте теплі осінні кольори, такі як червоний, оранжевий, коричневий та жовтий, які нагадують про осінні барви. Без складних приготувань можна використовувати цю палітру для вибору текстилю, подушок, покривал, посуду та інших предметів побуту.

Осінь

2. Створіть гербарій.

Поки ще не всі квіти та дерева скинули листя, у вас є можливість зробити гарну просту прикрасу власноруч — гербарій. Сушені рослини мають теплу атмосферу та пасуватимуть до будь-якого дизайну. Про те, як створити гербарій, читайте тут. 

Гербарій

3. Придбайте свічки.

Тьмяне світло, привабливий вигляд та приємний запах — свічки як ніщо інше підійдуть для створення осінньої атмосфери в помешканні. Сучасні майстри можуть запропонувати величезний вибір свічок, серед яких ви точно знайдете ідеальну до свого смаку.

Осінь

Краще обрати свічки допоможе сюжет "Сніданку з 1+1":

4. Застеліть м'які килими.

Окрім зігрівальної функції, теплий килим додасть затишку в оселю. Кудлаті об'ємні килимки миттєво видозмінять інтер'єр кімнати, а вам буде набагато комфортніше пересуватися власним домом.

Осінь

5. Розвішайте гірлянди.

Тематичне освітлення — запорука затишної атмосфери. Якщо придбаєте гірлянду зараз, одразу будете мати декор і до різдвяних свят. Рекомендуємо брати підсвітку на батарейках: її зручніше розташувати у просторі, а також це буде ефективно у разі відключень світла. 

Осінь

6. Замініть штори.

Ще один пункт про освітлення — тьмяні штори. Окрім цього, вони також допоможуть зберегти тепло в оселі та зробити загальний інтер'єр кімнати новішим та привабливішим.

Осінь

7. Використайте пледи для оздоблення.

Плед — чи не найпотрібніша річ для осіннього побуту. Багато кав'ярень та ресторанів з першими холодами роздають ковдри гостям, адже знають, що це додає затишку та комфорту. Використайте цю ідею і ви: навіть неохайно складений теплий плед на дивані може виглядати атмосферно.

Осінь

Фото: Unsplash, Freepik

А щоб доповнити свій осінній настрій, потрібно покуштувати сезонні смаколики. Як приготувати гарбузові ньоки, дивіться у сюжеті "Сніданку з 1+1":

Дивіться "Сніданок з 1+1" у будні дні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі