«Хліб – святе», – співачка Jamala емоційно розповіла про злочинні дії росії, які підривають продовольчу безпеку світу

Джамала розповіла про злочини росії щодо продовольчої безпеки України і світу

Співачка Jamala розповіла про те, як росія краде та нищить українське зерно.

Поділитися:

Переможниця Євробачення 2016, учасниця "Танців з зірками", співачка Jamala написала емоційни пост про роль хліба для кожного жителя України та про злочинні дії росії, яка краде та нищить українське зерно, а також блокує його поставки в інші країни, підриваючи продовольчу безпеку світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відчуваю себе зараз термінатором, який після виступу розпадається на мільйони шматків", — Джамала розповіла, як тяжко їй зараз даються виступи та розлука з родиною (ексклюзив "ЖВЛ")

Під фото полів із пшеницею, що горять, Jamala пише:

"Хліб – святе. І з дитинства я пам’ятаю розповіді про його нестачу. В нас була сімейна традиція: коли хліб раптово падав зі столу – підіймати його й тричі цілувати. Так робили багато кримськотатарських сімей. Тому що люди, які пережили голод, знають – хліб всьому голова".

Джамала хлібФОТО: Instagram/jamalajaaa

Jamala розповідає і про жахливі злочини росії в Україні, цілеспрямовано покликані створити продовольчу кризу в Україні і світі:

"Сьогодні агресор знову намагається відібрати у людей хліб. Наші пшеничні поля випалюють. На окупованих територіях у фермерів крадуть врожай та обладнання. 11 вагонів пшениці росіяни вивезли тільки з окупованого Мелітополя. Маріупольських фермерів примушують передати все зібране зерно «торговому дому ДНР». Кілька днів тому було завдано ракетні удари у зерновий термінал Миколаївського порту. росія блокує в українських портах 22 млн тонн зерна… Сподіваючись на знаття санкцій в обмін на зняття блокади. Вже давно зрозуміло, що нічого святого у них немає, але масштаби цинізму продовжують вражати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я почала воювати проти агресора по-своєму", — Джамала дає інтерв'ю за інтерв'ю, виконуючи "1944"

Дивіться історію фермера з Миколаєва, поля якого знищують російські снаряди (сюжет ТСН):

Новини по темі