"Відчуваю себе зараз термінатором, який після виступу розпадається на мільйони шматків", — Джамала розповіла, як тяжко їй зараз даються виступи та розлука з родиною (ексклюзив "ЖВЛ")

Джамала розповіла, як тяжко їй зараз даються виступи та розлука з родиною (ексклюзив "ЖВЛ")
Instagram/jamalajaaa

Джамала про свої благодійні виступи у Європі та моральний стан.

Поділитися:

Співачка Джамала від початку повномасштабної війни росії проти України вела свій музикальний фронт: співала на багатьох концертах Європи та влаштовувала пресконференції, де розповідала про усі жахи війни, які принесли нашій країні російські окупанти, благала закрити небо та збирала кошти на допомогу українській армії. Проте співачці це дається нелегко: вона зараз знаходиться далеко від дому, чоловіка та дітей. Дім та чоловік в Україні, дітки у бабусі в Туреччині. Як зараз себе почуває Джамала та які у неї плани після перемоги розпитало "ЖВЛ".

Джамала ФОТО: Instagram/jamalajaaa

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я почала воювати проти агресора по-своєму", — Джамала дає інтерв'ю за інтерв'ю, виконуючи "1944"

Співачка розповіла, що спочатку вона відмовилась від пропозиції співати у Берліні, на якому зібрала 3,3 мільйона євро на допомогу українцям, адже думала, що не зможе подолати це. Спів здавався Джамалі недоречним:

Я думала: «Боже, ні. Я — ні. Зараз співати недоречно та неможливо». Але коли я вже опинилася в Туреччині 28-го лютого, я зібрала пресконференцію. Там було багато питань, чи буду я робити якісь заходи, де будуть співати. І от там мені спало на думку, що можливо це єдиний мій засіб зараз бути корисною, як би це не звучало дивно. Я можу співати й збирати кошти — чому б не зробити це? Так я поїхала в Берлін, потім в Румунію, Барселону, Ісландію… 

Загалом, сума збору усіх благодійних виступів співачки становить 83 мільйони євро. Однак, до музичних проявів співачка ставиться вибірково:

Моя позиція досить чітка: якщо це за мир в усьому світі, то мені не підходить. Якщо це за Україну, для України, тоді так.

Джамала ФОТО: Instagram/jamalajaaa

Джамала зізналася: відчуття, ніби її професія закінчилася. Тепер співачка має відповідати на не притаманні музикантам питання: говорити про зброю, наших загиблих, зґвалтування дітей. 

Кожен виступ для мене зараз складний, тому що я відчуваю себе зараз термінатором, який після виступу розпадається на мільйони шматків. А потім я маю себе знову якось зібрати. Я ніколи не мріяла розбиратися в "Байрактарах" та казати Європі, що нам потрібні саме вони, а не їхнє співчуття.

Проте Джамала намагається тримати бойовий дух та не здаватися:

Я намагаюсь тримати цю оборону, адже вони [Європа — ред.] мають зрозуміти, що ми не просто не здаємось, а ми будемо боротися до кінця. І я їм [Європі — ред.] про це постійно кажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Концерт в Бірмінгемі на підтримку України: виступи Еда Ширана, Джамали, звернення Біллі Айліш та зібрані $14,7 млн для українських біженців

Також у розмові з журналістом «ЖВЛ» співачка розповіла, що між сном та новим інтерв’ю вона обирає інтерв’ю. Через постійні виступи у жінки виникає «синдром поганої матері», адже двох синочків вона залишила у сестри в Туреччині. Зазначила: щодня їй дуже самотньо, адже нема людей, яких вона могла б обійняти.

Важко, що я залишила дітей. Вони там вже й двічі захворіли: то кашляють, то нежить, то фурункули… От думаю, може вийде взяти їх хоча б на захід у Тбілісі, трошки побути з ними… Мені дуже їх не вистачає, а їм не вистачає мене. Вони постійно кажуть про те, що сумують. Ми не можемо навіть розмовляти по відео зв’язку, бо вони просто починають плакати. Краще я не буду з ними розмовляти, аби їх не травмувати…

Джамала ФОТО: Instagram/jamalajaaa

Її чоловік Бейкір, який залишився в Україні, все одно постійно на зв'язку з дружиною та допомагає Джамалі робити її справу:

Бейкір допомагає мені налаштувати якусь логістику моєї діяльності. Окрім того, він волонтерить. Ми постійно на зв’язку, я завжди у нього питаю, спав він у ліжку чи у підвалі. Бо буває по-різному.

Джамала

Співачка розповіла, які у неї плани після перемоги України у війні з росією:

Я обов’язково зберусь з усіма, ми будемо разом. Хочу зробити великий концерт в Україні: зібрати військових, ТрО, волонтерів, лікарів. Хочеться зробити їм суперсупер дійство, аби вони трохи відпочили душею. 

Дивіться інтерв'ю: