«Поблажок не буде»: Дзідзьо розповів про зйомки дружини у його фільмах

Дзідзьо розповів про зйомки дружини у його фільмах: «Поблажок не буде» | 1+1
Фото: Володимир Шурубура

Інтерв’ю з головним героєм серіалу «Відморожений».

Поділитися:

Відомий співак знається на гарному настрої – пише треки, під які мимохіть пританцьовуєш, та створює кумедні фільми. Так, колоритний Дзідзьо зіграв ще в одній стрічці – 16-серійній сімейній комедії «Відморожений». Глядачі 1+1 поринуть у пригодницьку історію про родича з минулого.

Пригадую літо, коли зйомки серіалу «кипіли». Втім, артист знайшов декілька хвилин і погодився на відверту розмову…

Ви зіграли замороженого родича, який звичками та думками застряг у дев’яностих. Пам’ятаєте найяскравіший спогад із тих років?

Повна бідося і несмак. Нічого не було – передусім грошей. Тому носив завеликі штани й на три розміри більшу сорочку, адже купляли на виріст. Я в той час закінчував школу… переломний, непростий період. Тато помер, а мама переїхала до Португалії. Та попри те, що все так склалося, було цікаво.

До того ж я вдячний дев’яностим, бо навіть не здогадувався, що вони можуть «ожити». Бандана, джинси, модні кросівки, на які казали «з язиками». Тодішні речі були здебільшого несимпатичні. Але виявилося, навіть у них можна знайти щось гарне.

Ви були модником чи навпаки – хлопцем з району?

Пам’ятаю, старався здаватися старшим. Якось одягнув татові штани і плащ: йду-йду, а в центрі міста побачив своє відображення у вітрині.

Побачивши, утікав «корчами», щоб люди мене не помітили – так соромився.

Чимдуж примчав додому і перевдягнувся у звичне.

Яку музику слухали?

Популярності набирала українська естрада: Юрко Юрченко, Олександр Пономарьов, «Аква Віта», «Фантом-2». Закордонну також любив, але класику. На той час у мене був класний двокасетний магнітофон, від якого від’єднувалися колонки. Я їх забирав, залазив під ковдру і створював «вау» ефект. Здавалося, що слухаєш концерт десь на стадіоні.

Фото: instagram/dzidzio

Що виявилося найскладнішим під час зйомок «Відмороженого»?

Знаєте, у мене все переплелося – купа концертів, зйомки «Голосу. Діти» і серіалу. Тому найскладніше, певно, не заснути. Буває «вимикаюсь», на майданчику тиша і лише моє «х-р-р» (усміхається). Колеги знімають на відео, а я помічаю, нервую і всіх розганяю.

Наразі ви багато чого досягли. Це тільки початок?

Мене лякає стан спокою – тоді зупиняється життя.

Ба більше, я не боюся майбутнього, бо усвідомив: все, що пережив, виявилося потрібним. Необхідним, щоб бути там, де опинився зараз.

Напередодні ви говорили, що готуєте стрічку, якої в Україні ще не було. Мали на увазі «Відмороженого»?

І так, і ні. «Відморожений» для України також новинка, але мовилося про стрічку, заплановану на 2020 рік. Готую повний метр. А про що – наразі секрет.

До слова, про фільми. Як мама та дружина коментують роботи з вашою участю?

Деколи критикують, а деколи їм подобається. Колись вони взагалі не розуміли, чим займаюся. А я не мав часу, щоб їм пояснювати – просто робив. Так було потрібно.

Коли створюєш фільм, закохуєшся в нього по вуха. Виношуєш ідею, немов дитину.

Серіал – зовсім інша річ. Варто швидко думати й водночас нести відповідальність, щоб вийшло якісно та цікаво.

У «Свінгерах-2» ви зіграли секс-гуру і з’явилися в напрочуд провокаційних сценах. Дружина не ревнувала до Полякової?

Більше переймався за чоловіка Полякової, який на прем’єрі «Свінгерів-2» сидів позаду мене. Але дарма – всі залишилися задоволеними. Згодом Оля зателефонувала і запросила мене на новосілля, яке збіглося з днем народження її коханого. Я подзвонив, привітав його. Тож ми, фактично, друзі.

Ваша супутниця Ярослава – також співачка. Чи не планує розпочати акторську кар’єру? Наприклад, знятися в одній з повнометражок від Дзідзьо?

Навіть дуже планує, але на майданчику зі мною неможливо родичатися. Поблажок не буде. 

Не потуратиму – все відбуватиметься натурально, як і має бути.

Моя позиція зрозуміла: в житті потрібно перемагати, мріяти та досягати. Ніхто тобі не допоможе, якщо сам цього не зробиш. Таке усвідомлення прийшло до мене давно. Отож тепер усім підказую, як варто себе налаштовувати.

Нагадаємо, що за сюжетом 16-серійної комедії «Відморожений», родина Дзідзюків у підвалі власного будинку випадково знаходить замороженого Мішу Дзідзюка – родича, який зник 23 роки тому. Виявляється, він став частиною великого наукового експерименту. Тепер життя родини зміниться назавжди, адже Дзідзюки змушені жити разом із «відмороженим» родичем, який розумом, відчуттями та звичками застряг у «лихих 90-х».

Не пропустіть яскраві пригоди Дзідзьо вже з 16 грудня о 21:45 на телеканалі 1+1: 

ЧИТАЙ ТАКОЖ: