“Я не зламаюся”, — Олена Кравець відверто розповіла про професійне та сімейне життя за лаштунками “Пісні мого життя” (ексклюзив)

Пісня мого життя
21:00
Щонеділі
Олена Кравець про професійний скандал та подкаст з донькою

Гостя нового проєкту “Пісня мого життя”, акторка та телеведуча Олена Кравець дала ексклюзивний коментар для сайту 1+1.

Поділитися:

Щонеділі о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна” транслюють прем’єру проєкту “Пісня мого життя”, ведучою якого стала Катерина Осадча. За правилами, зіркові учасники та лідери думок загадують пісні, що асоціюються у них з певним важливим періодом життя, а сучасні українські артисти виконують їх на сцені.

Гостею нового епізоду стала Олена Кравець — українська акторка та телеведуча. В ексклюзивному інтерв’ю для сайту 1+1 Олена Кравець розповіла про відверте спілкування з дітьми та плани на майбутнє.

Олена Кравець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Через біль в людині відкривається те, що так довго було приховане”: KOLA за лаштунками проєкту “Пісня мого життя” про нові меседжі творчості та роль музики в сучасній Україні (ексклюзив)

Нещодавно у своєму інтерв’ю ви сказали, що в Україні “настає ера жінок”. Чому ви так вважаєте? Які українські жінки вас надихають?

Звісно, мене надихають військові, які живуть дуже наповнене життя. Особисто я тут, у тилу, іноді можу падати духом. Вони теж надзвичайно втомлені, але їм якось вдається по-іншому це все сприймати, і мене це надихає.

“Ми маємо усвідомлювати, що там, на фронті, дуже багато жінок. Я просто не можу осягнути, як зсередини надходить це рішення — йти воювати, коли у тебе тут родина та діти. Такі люди — це надзвичайний стимул для мене. Саме тому вважаю, що захисниці зараз — це ті жінки, чия ера починається. Не лише військові — це і про волонтерів, і про матерів, і про всіх-всіх, хто залишився в тилу аби захистити своїх найближчих”.

Однією з таких героїнь стала моя подруга Олена Риж (Іваненко). У неї пурпурове яскраве волосся, яке для мене є певним символом вогню життя. Так, вона вся у пікселі, одягає шолом та важку амуніцію, та попри це все у неї яскраве з відливом волосся. Колись ми зустрілися на одному освітньому заході, і вона попросила мене продовжити читати в Telegram-каналі оповідання, тому що вони після важких днів ввечері з дівчатами заспокоюються і засинають під них. Тоді я сказала, що навіть якщо ці записи буде слухати одна людина, я не перестану це робити.

Олена Кравець

У своєму подкасті “Вдома поговоримо” ви дуже щиро розмовляєте з власною донькою Машею на різні теми. Чи завжди ваше спілкування було таким відвертим? Як з’явилася ідея почати проєкт?

Ми завжди так спілкувалися, і сама ідея подкасту зародилася під час однієї з таких  розмов на кухні. Тоді була ця історія про “9 із 10, 10 із 10”. У нас були різні думки про це і ми три години дискутували. Це не був конфлікт — ми багато говорили та занурювалися в природу цього питання як два різних покоління. Маша сказала: “Мамо, мені надзвичайно подобається, що я можу з тобою так поговорити. Знаєш, далеко не всі мої подруги так щиро розмовляють з батьками”. Тоді вона і запропонувала зробити спільний подкаст.

Що можете порадити іншим батькам та дітям, аби вийти на такий рівень щирого спілкування, який є у вас з Машею?

Ми саме таке запитання поставили психологині, яка буде в одному з майбутніх випусків. Вона сказала дуже класну річ: для початку можна написати листа. Якщо ви не можете просто сісти та поговорити, просто викладіть свої думки на папері. Разом подивіться подкаст та відповідайте відверто на ті питання, які ми озвучуємо у ньому. 

Зі своїми 7-річними двійнятами я спілкуюся через спеціальну карткову гру із запитаннями. Іноді не знаю, чим у них поцікавитися, дізнатися щось хочу. Так, наприклад, нещодавно запитала у сина під час цієї гри: “Що б ти хотів, щоб я робила, чого не роблю?”. Він відповів: “Я б хотів, щоб ти мене обіймала навіть не коли я вдарився, а сестричка”. Тобто я доньку обіймаю та жалію, коли та забилася, а йому від цього образливо. От звідки я б це дізналася, якби ми так не розмовляли?

“Спілкування — це надзвичайно важливо. Це не завжди легкий шлях, але він того вартий. Якби ми не були реалізовані в житті, ми приходимо додому до родини. Це незмінний контекст життя для будь-якого віку”.

Дуже тішуся, коли отримуємо теплі коментарі до випусків “Вдома поговоримо”. Особливо запам'ятався такий: “Я рік не спілкувалася з мамою, подивилась ваш подкаст, викликала таксі та тепер їду до неї”. Тоді я усвідомила, що все це недарма, і ми робимо хорошу справу.

Олена Кравець

За останні кілька років ви майже повністю змінили свою сферу діяльності та спробували себе у багатьох нових проєктах. Які плани маєте надалі?

Зараз важко сказати, бо досі оговтуюсь від негативної та абсолютно брехливої історії проти мене.

“Це вплинуло на моє професійне життя, але я не зламаюсь”.

Сприймаю це як своєрідний челендж, тому що нарешті розумію, чого хочу та що буду робити. Щоб не збити вдачу і не давати ще одного шансу поглузувати з мене, поки не буду розкривати всіх карт, однак ви самі незабаром усе побачите на власні очі.

Про особисту історію Олени Кравець та інших зіркових гостей дивіться у новому епізоді “Пісні мого життя”, яка виходить щонеділі о 21:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі