Як правильно вибрати авокадо (поради у "Сніданку з 1+1")

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як правильно вибрати, зберігати й готувати авокадо — 1+1
freepik.com

Як обрати та як зберігати авокадо: основні секрети.

Поділитися:

В ефірі “Сніданку з 1+1” кулінарна блогерка Дарія Дорошкевич поділилася секретами, як дозріти авокадо в домашніх умовах та як правильно зберігати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 продуктів з йодом, які повинні бути в раціоні українців (поради від ендокринолога)

Як правильно вибрати стиглий авокадо 

Є декілька параметрів за якими визначаємо стиглість авокадо. Стиглий авокадо — м'який, недозрілому плоду (залежно від твердості) знадобиться 2-3 дні. Також стиглість авокадо можна виявити по сухій плодоніжці: якщо вона легко відходить, то плід готовий до вживання, якщо ні, то йому потрібен ще час.

Важливий момент: не потрібно відривати плодоніжку, якщо плід ще не достиг. Якщо плодоніжка вже відірвана, то авокадо потрібно з'їсти якнайшвидше, тому що він почне швидко темніти.

Авокадо не потрібно зберігати в холодильнику. Це жирний продукт, а тому у холоді він почне втрачати свої смакові якості. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисна середземноморська дієта: розповідає дієтолог в "Сніданку з 1+1"

Як дозріти авокадо в домашніх умовах

Для того, щоб авокадо швидше дозрів його потрібно покласти в паперовий пакет разом з яблуком і щільно загорнути. Через 1-2 дні плід буде готовий до споживання. Якщо ж потрібно сильно пришвидшити дозрівання, то його можна загорнути в харчову плівку.

Як правильно зберігати авокадо

Якщо ви розрізали авокадо і одна половинка у вас залишилася, то можна її приправити лимонним соком і загорнути у харчову плівку. Так, авокадо буде краще зберігатися і не потемніє.

Як правильно вибрати авокадо, дивіться:

Новини по темі