Кіш – це відкритий солоний пиріг з пісочного тіста та несолодкою начинкою. Традиційно для наповнення обирають бекон та цибулю. Проте начинкою можуть також стати шпинат, томати, курка чи гриби.

Готується кіш дуже швидко. Такий рецепт ідеально підійде як для сімейного обіду, так і для романтичної вечері.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА

Пшеничне борошно – 280 г.

Вершкове масло 82% охолоджене – 140 г.

Яйце куряче – 1 шт.

Холодна вода – 1-2 ст. л.

Дрібка солі.

ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА

  1. Просіяти борошно через сито. Нарізати кубиками вершкове масло. Перетерти суміш руками.

Масло треба перетерти для того, щоб воно максимально з’єдналося з борошном, але при цьому не розтануло до кінця

  1. Готову суміш перекласти в миску. Посолити і додати одне яйце.
  2. Долити до суміші трохи води і замісити тісто.
  3. Замотати тісто в харчову плівку і залишити в холодильнику на 30 хв.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ

Відварене куряче філе – 500 г.

Білі гриби – 300 г.

Цибуля – ½ шт.

Часник – 1 зубчик

Вершкове масло – 50 г

Петрушка, селера, цибуля, морква та кілька зубчиків часнику. Дієтолог

Оливкова олія, сіль, перець – за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ НАЧИНКИ

  1. Налити в каструлю воду, додати петрушку, селеру, цибулю, моркву та кілька зубчиків часнику.
  2. Додати спеції та довести до кипіння.
  3. Додати куряче філе. Залишити на 20 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт гаспачо, яким Барбір і Лібкін годували родину Посла Іспанії в Україні

  1. Дістати варене м'ясо і дати йому охолонути 15 хв.
  2. М’ясо курятини відділити від кісток та шкіри. Нарізати філе на дрібні шматки.
  3. Помити та почистити гриби. Нарізати їх кубиками.
  4. Дрібно нарізати цибулю та часник. Посмажити на пательні. Додати гриби.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ЗАЛИВКИ

Жовтки – 10 шт.

Сметана – 100 г.

Твердий сир – 100 г.

Кріп – ½ пучка.

Сіль за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ ЗАЛИВКИ

  1. Вилити в миску частину сметани виливаємо. Додати три жовтка.
  2. Натерти в миску сир. Дрібно нарізати зелень і додати до інших інгредієнтів.
  3. Ретельно перемішати. Додати спеції за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ КІША

  1. Дістати тісто с холодильника та розрізати його на 4 частини.
  2. З кожної частинки тіста сформувати кульку. Розкатати тісто.
  3. Змазати маслом форму для випікання.

Бажано обирати керамічну форму, адже в ній найкраще пропікається тісто.

  1. Накрити тісто формочкою. Відрізати зайве тісто.
  2. Перевернути форму і притиснути тісто до дна.
  3. Постелити на тісто пергамент. Насипати зверху квасолю.
  4. Запікати при температурі 180 градусів протягом 8 хвилин.
  5. Дістати форму з готовим тістом і викласти курятину та гриби.
  6. Вилити на тісто заливку. Запікати ще 10 хв. при температурі 200 градусів.

Нагадаємо, Валентини Хамайко поділилася рецептом солодких та солоних сочників.