Купити свіжі помідори в магазинах можна у будь-яку пору. А ось в'ялені томати – задоволення іншого роду.
Ми з'ясували, як приготувати таку закуску вдома і які тонкощі варто врахувати.
В'ялені помідори
Інгредієнти:
Помідори черрі – 500 г
Оливкова олія
Цукор – 1 ст. л.
Сіль, перець – за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога
@kira16125
Як приготувати:
1. Сушимо помідори, розрізаємо їх навпіл, викладаємо на деко, застелене пекарським папером і змащене олією.
2. Розігріваємо духовку до 120 градусів.
3. Посипаємо зверху томати сіллю, перцем, цукром.
4. Тримаємо томати в розігрітій духовці упродовж двох годин. Даємо охолонути.
5. Перекладаємо помідори в чисту банку, заливаємо оливковою олією.
Їсти томати можна через два тижні. Тільки тоді в'ялені помідори дійдуть до потрібної кондиції.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 види спорту для швидкого схуднення
В'ялені помідори в мікрохвильовці
Мікрохвильовка – найшвидший спосіб в'ялення помідорів. Його застосовують, коли треба терміново додати в'ялені помідори у салат. Такі томати не годяться для тривалого зберігання.
@anastasiya_jam
Як готувати:
1. Викладіть тонко порізані помідорні шматочки на тарілку. Увімкніть мікрохвильовку на максимальну потужність на 5 хвилин. Дайте овочам постояти в закритій мікрохвильовці 10 хвилин.
2. Вийміть тарілку з томатами, злийте сік і знову поставте. Сушіть на повній потужності ще 3 хвилини. Ще 3 хвилини тримайте в закритій мікрохвильовці.
3. Помістіть приготовлені помідори у стерильну банку, додайте спеції та олію.
В'ялені помідори по-італійськи
Інгредієнти:
невеликі стиглі помідори – 1,5 кг
оливкова олія
орегано – 1 ч.л.
часник – 1 головка
сіль, мелений перець – за смаком
@lilechik.11
Як готувати:
1. Помідори помити і розрізати навпіл. Акуратно видалити м'якоть за допомогою чайної ложки.
2. Викласти половинки томатів на деко шкіркою вниз. Посипати сіллю, меленим перцем і сушеними італійськими травами.
3. У головки часнику зрізати верхівку і повністю покласти його на деко до помідорів.
4. Сушіть помідори в розігрітій до 100°С духовці упродовж чотирьох годин. Дайте помідорам охолонути з відчиненими дверцятами.
5. Складіть в'ялені томати в маленькі скляні банки, вичавіть туди очищений запечений часник. Залийте оливковою олією до верху. Накрийте кришками і помістіть в холодильник.
Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради дієтолога: 5 причин, чому треба їсти інжир