3 морквяні десерти, що перевершать твої найсолодші мрії

Моркві в десертах бути! Ти не повіриш, наскільки це смачно.

Морквяні десерти в одних викликають дике захоплення, а в інших – скепсис. У дитинстві нам здавалося, що батьки готові в будь-який спосіб нагодувати нас морквою. Вона ж корисна! Можливо, звідти родом наші побоювання?

Хай там як, час розвінчати міфи про моркву. Так, вона не лише для салатів і не лише для користі. У складі цих десертів вона подарує тобі незрівнянну насолоду. Ведучі 1+1 Валентина Хамайко і Руслан Сенічкін перевірили на собі три круті страви, які ти легко повториш і з задоволенням смакуватимеш.

Морквяний торт від Валентини Хамайко

Фото: GettyImages

Інгредієнти

Борошно – 260 г

Морква – 340 г

Волоські горіхи – 150 г

Сода – 1 ч. л.

Розпушувач – 1,5 ч. л.

Кориця – 1,5 ч. л.

Сіль – ½ ч. л.

Імбир – 1 ч. л.

Апельсинова цедра – за смаком

Яйця – 4 шт.

Цукор – 180 г

Ванільний цукор – 1 уп.

Рослинно-вершкова суміш – 200 г

Фото: GettyImages

Для крему:

Сметана – 700 г

Згущувач – 1 уп.

Ванільна пудра – 150-200 г

Фото: GettyImages

Як приготувати морквяний торт

1. Сирі волоські горіхи необхідно підсушити: для цього відправляємо їх в духовку, заздалегідь розігріту до 200°.

2. Тим часом поєднуємо сухі інгредієнти: борошно, імбир, корицю, розпушувач, сіль, ванільний цукор і соду. Ретельно перемішуємо.

3. Натираємо моркву на тертці. Смужки мають бути короткими.

Уникайте серцевини моркви – вона має дуже інтенсивний, пряний смак, що не пасує випічці, – порадила Валентина Хамайко.

Відтискаємо з моркви зайвий сік та додаємо 150 г цукру.

4. До рослинно-вершкової суміші додаємо цукор і збиваємо у комбайні. У процесі додаємо яйця.

5. До отриманої суміші додаємо подрібнені горіхи, цедру половини апельсина та терту моркву – невеликими частками. Замішуємо тісто. Поступово досипаємо і суху суміш із борошна.

6. Викладаємо тісто у дві однакові форми та відправляємо коржі в розігріту до 180° духовку. Випікаємо упродовж 25 хвилин та перевіряємо, зануривши сірник: він має бути абсолютно сухим.

7. Залишаємо коржі охолонути, а тим часом готуємо крем. Поєднуємо сметану, згущувач і ванільну пудру та збиваємо блендером.

8. З коржів зрізаємо суху верхівку і краї – щоб вони краще вбирав крем. Складаємо торт у формі, змащуючи кремом кожен корж.

9. Залишаємо торт охолонути приблизно на годину. Прикрашаємо горіхами та крихтою з обрізаних частин коржів.

Морквяно-сирні мафіни від Руслана Сенічкіна

Інгредієнти

Яйця – 5 шт.

Кисломолочний сир 9% жирності – 200 г

Морква – 160 г

Борошно – 200 г

Розпушувач – 1 ч. л.

Волоський горіх – 100 г

Вершкове масло – 130 г

Ванільний цукор – 1 ст. л.

Тростинний цукор – 130 г

Фото: GettyImages

Як приготувати морквяно-сирні мафіни

1. Моркву натираємо на великій тертці.

2. Волоські горіхи подрібнюємо та додаємо до моркви.

3. Сюди ж додаємо кисломолочний сир, вершкове масло, ванільний цукор, розпушувач і борошно. Ретельно перемішуємо ложкою.

4. Розбиваємо яйця й додаємо тростинний цукор. Збиваємо в комбайні до піни. Частину отриманої суміші виливаємо в тісто.

5. Наповнюємо тістом формочки наполовину та присипаємо вівсяними пластівцями – для краси й більшої користі. Відправляємо в розігріту до 180° духовку на 40-45 хвилин.

Loading...

Морквяний кекс від Руслана Сенічкіна

Інгредієнти

Борошно – 250 г

Розпушувач – 2 ч. л.

Імбир – 1 ч. л.

Мускатний горіх – 1 ч. л.

Сіль – ½ ч. л.

Яйця – 3 шт.

Цукор – 110 г

Олія – 100 мл

Сир маскарпоне – 100 г

Морква – 300 г

Горіхи – 50 г

Фото: GettyImages

Як приготувати морквяний кекс

1. В окремій посудині змішуємо борошно, розпушувач, імбир, мускатний горіх та сіль.

2. В іншу посудину розбиваємо яйця. Додаємо цукор. Збиваємо до повного розчинення цукру.

3. До суміші з яйцями додаємо олію та сир. Обережно перемішуємо.

4. Поєднуємо дві суміші. Додаємо натерту моркву й горіхи. Перемішуємо.

5. Викладаємо тісто у форму та випікаємо при температурі 180°протягом 50-55 хвилин.

Loading...

ЧИТАЙ ТАКОЖ: 

1. ТОП-3 сливові смаколики, з якими ти полюбиш літо ще більше

2. ТОП-3 фруктові десерти, що ідеально пасуватимуть твоїм літнім вечорам

3. Унікальні рецепти солоної випічки, незамінні для пікніка

4. ТОП-3 ягідні десерти, з якими ти відчуєш літо на смак

5. ТОП-5 неординарних напоїв, що втамують твою спрагу цього літа

6. 3 елементарні страви на обід, що врятують тебе цього спекотного літа

Більше новин