Морквяні десерти в одних викликають дике захоплення, а в інших – скепсис. У дитинстві нам здавалося, що батьки готові в будь-який спосіб нагодувати нас морквою. Вона ж корисна! Можливо, звідти родом наші побоювання?
Хай там як, час розвінчати міфи про моркву. Так, вона не лише для салатів і не лише для користі. У складі цих десертів вона подарує тобі незрівнянну насолоду. Ведучі 1+1 Валентина Хамайко і Руслан Сенічкін перевірили на собі три круті страви, які ти легко повториш і з задоволенням смакуватимеш.
Інгредієнти
Борошно – 260 г
Морква – 340 г
Волоські горіхи – 150 г
Сода – 1 ч. л.
Розпушувач – 1,5 ч. л.
Кориця – 1,5 ч. л.
Сіль – ½ ч. л.
Імбир – 1 ч. л.
Апельсинова цедра – за смаком
Яйця – 4 шт.
Цукор – 180 г
Ванільний цукор – 1 уп.
Рослинно-вершкова суміш – 200 г
Для крему:
Сметана – 700 г
Згущувач – 1 уп.
Ванільна пудра – 150-200 г
Як приготувати морквяний торт
1. Сирі волоські горіхи необхідно підсушити: для цього відправляємо їх в духовку, заздалегідь розігріту до 200°.
2. Тим часом поєднуємо сухі інгредієнти: борошно, імбир, корицю, розпушувач, сіль, ванільний цукор і соду. Ретельно перемішуємо.
3. Натираємо моркву на тертці. Смужки мають бути короткими.
Уникайте серцевини моркви – вона має дуже інтенсивний, пряний смак, що не пасує випічці, – порадила Валентина Хамайко.
Відтискаємо з моркви зайвий сік та додаємо 150 г цукру.
4. До рослинно-вершкової суміші додаємо цукор і збиваємо у комбайні. У процесі додаємо яйця.
5. До отриманої суміші додаємо подрібнені горіхи, цедру половини апельсина та терту моркву – невеликими частками. Замішуємо тісто. Поступово досипаємо і суху суміш із борошна.
6. Викладаємо тісто у дві однакові форми та відправляємо коржі в розігріту до 180° духовку. Випікаємо упродовж 25 хвилин та перевіряємо, зануривши сірник: він має бути абсолютно сухим.
7. Залишаємо коржі охолонути, а тим часом готуємо крем. Поєднуємо сметану, згущувач і ванільну пудру та збиваємо блендером.
8. З коржів зрізаємо суху верхівку і краї – щоб вони краще вбирав крем. Складаємо торт у формі, змащуючи кремом кожен корж.
9. Залишаємо торт охолонути приблизно на годину. Прикрашаємо горіхами та крихтою з обрізаних частин коржів.
Інгредієнти
Яйця – 5 шт.
Кисломолочний сир 9% жирності – 200 г
Морква – 160 г
Борошно – 200 г
Розпушувач – 1 ч. л.
Волоський горіх – 100 г
Вершкове масло – 130 г
Ванільний цукор – 1 ст. л.
Тростинний цукор – 130 г
Як приготувати морквяно-сирні мафіни
1. Моркву натираємо на великій тертці.
2. Волоські горіхи подрібнюємо та додаємо до моркви.
3. Сюди ж додаємо кисломолочний сир, вершкове масло, ванільний цукор, розпушувач і борошно. Ретельно перемішуємо ложкою.
4. Розбиваємо яйця й додаємо тростинний цукор. Збиваємо в комбайні до піни. Частину отриманої суміші виливаємо в тісто.
5. Наповнюємо тістом формочки наполовину та присипаємо вівсяними пластівцями – для краси й більшої користі. Відправляємо в розігріту до 180° духовку на 40-45 хвилин.
Loading...
Інгредієнти
Борошно – 250 г
Розпушувач – 2 ч. л.
Імбир – 1 ч. л.
Мускатний горіх – 1 ч. л.
Сіль – ½ ч. л.
Яйця – 3 шт.
Цукор – 110 г
Олія – 100 мл
Сир маскарпоне – 100 г
Морква – 300 г
Горіхи – 50 г
Як приготувати морквяний кекс
1. В окремій посудині змішуємо борошно, розпушувач, імбир, мускатний горіх та сіль.
2. В іншу посудину розбиваємо яйця. Додаємо цукор. Збиваємо до повного розчинення цукру.
3. До суміші з яйцями додаємо олію та сир. Обережно перемішуємо.
4. Поєднуємо дві суміші. Додаємо натерту моркву й горіхи. Перемішуємо.
5. Викладаємо тісто у форму та випікаємо при температурі 180°протягом 50-55 хвилин.
Loading...
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
1. ТОП-3 сливові смаколики, з якими ти полюбиш літо ще більше
2. ТОП-3 фруктові десерти, що ідеально пасуватимуть твоїм літнім вечорам
3. Унікальні рецепти солоної випічки, незамінні для пікніка
4. ТОП-3 ягідні десерти, з якими ти відчуєш літо на смак
5. ТОП-5 неординарних напоїв, що втамують твою спрагу цього літа
6. 3 елементарні страви на обід, що врятують тебе цього спекотного літа