ТОП-3 ягідні десерти, з якими ти відчуєш літо на смак

Рецепти ягідних десертів, з якими ти відчуєш літо на смак | Рецепти | 1+1
Фото: GettyImages

Влаштовуємо ягідний бум на твоїй кухні!

Поділитися:

Літня пора багата ягодами на будь-який смак. Тож коли душа просить десерт, треба випікати його самостійно і додавати корисний сезонний продукт. Сьогодні ми поділимося з тобою трьома рецептами неймовірно смачної випічки від ведучої «Сніданку. Вихідний» Валентини Хамайко. І обов’язковим інгредієнтом страв будуть ягоди.

Кекс із ягодами

Інгредієнти

Вершкове масло – 115 г

Сметана – 100 г

Ванільний цукор – 5 г

Цукор – 150 г

Яйця – 2 шт.

Борошно – 200 г

Розпушувач – 5 г

Цедра лимону – за смаком

Ягідне пюре – 100 г

Фото: GettyImages

Для глазурі:

Білок – 1 шт.

Лимонна кислота – щіпка

Цукрова пудра – 150 г

Фото: GettyImages

Як приготувати ягідний кекс

1. Поєднуємо вершкове масло, сметану кімнатної температури, ванільний цукор і цукор-пісок та додаємо щіпку солі.

Якщо хочеш, аби кекс був вологим, частину вершкового масла можна замінити на олію, – ділиться лайфхаком Валентина Хамайко.

2. Збиваємо суміш у блендері. Щойно вона стала однорідною, додаємо яйця, не припиняючи збивання.

3. Перемішуємо борошно з розпушувачем. Додаємо тертої цедри лимона за смаком.

Смак цедри лимона чудово пасує до ягід, – поділилася ведуча.

4. Суху суміш додаємо до вологої та замішуємо тісто в комбайні при низьких обертах.

5. Форму для кексу змащуємо маслом та притрушуємо борошном.

6. Невелику кількість тіста викладаємо на дно форми. Зверху чайною ложкою викладаємо ягідне пюре – але так, щоб воно не виходило за межі тіста і не торкалося стінок форми. Акуратно ложкою продавлюємо пюре всередину тіста. Додаємо ще один шар тіста зверху.

7. Накриваємо форму фольгою та випікаємо в духовці 40 хвилин при 180°. Потім знімаємо фольгу і залишаємо кекс ще на 10 хвилин у духовці при тій же температурі.

8. Залишаємо кекс трохи охолонути, а тим часом готуємо глазур. Поєднуємо білок, лимонну кислоту й цукрову пудру та ретельно вимішуємо.

9. Вкриваємо кекс глазур’ю та прикрашаємо свіжими ягодами.

Чізкейк із брауні та ягодами

Інгредієнти

Для брауні:

Чорний шоколад – 90 г

Яйце – 1 шт.

Масло – 60 г

Цукор – 2 ст.л.

Борошно – 1 ст.л.

Мигдалеве борошно – 1 ст.л.

Сіль – щіпка

Фото: GettyImages

Для начинки:

Кисломолочний сир – 1 кг

Яйця – 5 шт.

Цукор – ¾ скл.

Лимон – ½

Зелений базилік – 1 гіл.

Для прикраси:

Полуниця – 0,5 кг

Желе – 1 пачка

Фото: GettyImages

Як приготувати чізкейк із брауні та полуницею

1. Готуємо брауні. Поєднуємо шоколад та вершкове масло і розтоплюємо їх на водяній бані протягом 5 хвилин. Тим часом розбиваємо яйце, додаємо цукор і перемішуємо.

2. До розтопленого шоколаду додаємо 1 ст.л. мигдалевого борошна і 1 ст.л. звичайного. Сюди ж відправляємо яйце, збите з цукром, та перемішуємо.

3. Виливаємо суміш у форму та випікаємо 10 хвилин при 160°.

4. Готуємо начинку. У міксер розбиваємо 5 яєць, додаємо листя базиліку, цукор і сік половини лимона. Збиваємо на максимальній швидкості до однорідного кольору. У процесі додаємо ваніль або ванільний екстракт і продовжуємо збивати.

5. Сюди ж додаємо кисломолочний сир і збиваємо до однорідної кремоподібної структури на низькій швидкості.

Обирай жирний сир, але сухий – від цього залежатиме якість і смак чізкейку, – зауважила ведуча.

6. Отриману масу переливаємо у форму поверх брауні. Декілька разів стукни формою об стіл, щоб повітря вийшло з маси і її поверхня стала рівною.

7. Випікаємо 40-50 хвилин при температурі 170°. Залишаємо готовий чізкейк на годину – холонути.

8. Нарізаємо полуницю та прикрашаємо чізкейк. Можна обрати інші ягоди за смаком.

9. Готуємо желе: суміш желе для торта, склянку води та склянку цукру поєднуємо і ставимо на слабкий вогонь. Доводимо до кипіння, при цьому постійно помішуємо.

10. За допомогою ложки поливаємо полуницю рідкою сумішшю.

Смородиновий пиріг

Інгредієнти

Для тіста:

Масло – 100 г

Борошно – 200 г

Цукор – 50 г

Жовтки – 3 шт.

Сіль – щіпка

Фото: GettyImages

Для начинки:

Смородина – 300 г

Цукор – 150 г

Крохмаль – 1 ст.л.

Для меренги:

Білки – 3 шт.

Цукор – 150 г

Вода – 70 г

Лимонний сік – 1-2 ч.л. (або трохи лимонної кислоти)

Фото: GettyImages

Як приготувати смородиновий пиріг

1. Готуємо тісто: поєднуємо жовтки, цукор, масло і сіль та перемішуємо міксером. Додаємо борошно і збиваємо міксером.

«Якщо в тісті багато масла, бажано руками його не вимішувати. Масло починає танути під впливом температури наших рук, тому з тістом буде незручно працювати», – радить Валентина Хамайко.

2. Формуємо з тіста грудку та ховаємо в холодильник.

3. Готуємо начинку: до ягід смородини додаємо 100 г цукру та ставимо на середній вогонь.

4. Щойно цукор розчинився, а ягідний соус почав кипіти, додаємо крохмаль та інтенсивно перемішуємо. Повертаємо соус на плиту, доки він не закипить знову.

5. Розкочуємо тісто до ширини у півсантиметра. Перекладаємо його у форму та прибираємо залишки.

6. Вкриваємо тісто пергаментом та засипаємо зерном. Випікаємо в духовці при температурі 200° упродовж 10 хвилин.

7. Для меренги готуємо цукровий сироп: заливаємо цукор водою та гріємо на плиті, доки суміш не загустіє.

8. Збиваємо білки і тим часом потроху додаємо цукровий сироп.

9. На запечене тісто викладаємо охолоджену ягідну начинку. За допомогою кондитерського пакета прикрашаємо пиріг меренгою.

10. Випікаємо 10 хвилин при температурі 180°.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. ТОП-5 неординарних напоїв, що втамують твою спрагу цього літа

2. 3 елементарні страви на обід, що врятують тебе цього спекотного літа

3. 5 полуничних десертів, якими треба встигнути поласувати цього літа

4. Готуємо за 15 хвилин! Рецепти кулінарних шедеврів від Євгена Клопотенка

5. Рецепт корисних сирників від Аніти Луценко

6. Пальчики оближеш: 3 страви, що перевернуть ваше уявлення про банан

7. Найсмачніша випічка з усього світу: 3 рецепти Валентини Хамайко