ТОП-3 сливові смаколики, з якими ти полюбиш літо ще більше

3 сливові смаколики, з якими ти полюбиш літо ще більше (відео) | Рецепти | 1+1
Фото: GettyImages

Обіцяємо: сподобається навіть тим, хто не любить сливи.

Поділитися:

Сезон слив стартував! А отже – час запасатися ідеями смаколиків, які неодмінно варто приготувати. Тим часом ведуча «Сніданку. Вихідний» Валентина Хамайко вже зробила півсправи – запропонувала три надсмачні рецепти, які закохають тебе в літо. Залишилося обрати свій улюблений і втілити його! Сливовий мармелад не зашкодить фігурі, навіть якщо їстимеш його ввечері. Пудинг віднесе тебе до чарівного Задзеркалля. А сливові булочки наповнять і оселю, й думки солодким затишком.

Фото: GettyImages

Сливовий мармелад

Інгредієнти

Сливи – 600 г

Агар-агар – 3 ч. л.

Мед – 150 мл

Агар-агар – 3 ч. л.

Кориця – за смаком

Бад’ян – за смаком

Горіхи – за смаком

Фото: GettyImages

Як приготувати сливовий мармелад

1. Очищаємо сливи від кісточок та складаємо у блендер. Додаємо ½ ч. л. кориці та збиваємо до однорідної маси.

2. Отриману суміш переливаємо в каструлю з товстим дном, додаємо агар-агар та доводимо до кипіння. У процесі занурюємо в масу зірочку бад’яну.

Бад’ян і кориця чудово працюють в парі, – ділиться Валентина.

3. Залишаємо суміш охолонути до кімнатної температури – і лише потім додаємо мед.

4. Подрібнюємо та підсушуємо улюблені горіхи в духовці.

5. Присипаємо горіхами дно форми. Зверху повільно заливаємо сливову суміш, вирівнюємо її поверхню та присипаємо горіхами знову.

6. Залишаємо мармелад в холодильнику на 2-3 години.

Сливовий пудинг, як у «Аліса в країні див»

Інгредієнти

Для тіста:

Сухарі – 200 г

Родзинки – 1 скл.

Журавлина – 1 скл.

Слива або чорнослив – 1 скл.

Цукор – 2 ст. л.

Кориця – ½ ч. л.

Мускатний горіх – ½ ч. л.

Сухий імбир – ½ ч. л.

Вершкове масло – 200 г

Яйце – 4 шт.

Жовток – 1 шт.

Горіхи – 10 шт.

Ром – 60 мл

Фото: GettyImages

Для декору:

Цукрова пудра – 200 г

Білок – 2 шт.

Лимонна кислота – щіпка

Цедра лимона – за смаком

Фото: GettyImages

Як приготувати сливовий пудинг

1. Подрібнюємо сливи у м’ясорубці, а родзинки – ножем. Поєднуємо їх із журавлиною в одній мисці.

2. До фруктів додаємо ром.

Під час приготування алкоголь випарується, а неймовірний аромат – залишиться, – зауважує Валентина Хамайко.

Ретельно вимішуємо суміш.

3. В окремій мисці збиваємо 4 яйця, 1 жовток і 2 ст. л. цукру. У процесі додаємо півложки кориці, імбиру та мускатного горіха.

4. Розтоплюємо вершкове масло на малому вогні. Додаємо в нього яєчну і фруктову суміші, щіпку солі і вимішуємо. У процесі сюди ж висипаємо сухарі. Можна додати горіхи за смаком.

5. Отриману суміш перекладаємо у форму – бажано силіконову – та вирівнюємо поверхню. Накриваємо пергаментом та переносимо форму в каструлю.

6. Готуємо на водяній бані на середньому вогні протягом 2-3 годин.

Вода не має інтенсивно кипіти, лише тихо булькати, – радить ведуча.

7. Готуємо глазур для декору: до 1 білка додаємо щіпку лимонної кислоти та перемішуємо. Поступово додаємо цукрову пудру. Збиваємо до густої консистенції.

8. Отриманим кремом поливаємо пудинг. Зверху натираємо лимонну чи лаймову цедру.

Булочки зі сливами

Інгредієнти

Для сливової начинки:

Сливи – 1 кг

Цукор – 500 г

Бад’ян та кориця – за смаком

Для тіста:

Молоко – 250 мл

Свіжі дріжджі – 5 г

Борошно – 250 г

Масло – 50 г

Цукор – 40 г

Яйця – 2 шт.

Сіль – щіпка

Фото: GettyImages

Для заварного крему:

Молоко – 250 мл

Цукор – 1 ст. л.

Крохмаль – 10 г

Борошно – 10 г

Яйце – 1 шт.

Для мигдалевого крему:

Мигдалеве борошно – 125 г

Масло – 125 г

Цукор – 125 г

Борошно – 25 г

Яйця – 2 шт.

Ром – 1 ст. л.

Заварний крем – 100 г

Фото: GettyImages

Як приготувати булочки зі сливами

Напередодні:

Готуємо пряні сливи: засипаємо їх цукром, додаємо трохи кориці й бад’яну та доводимо до кипіння.

1. У день приготування розтираємо дріжджі з цукром і поєднуємо їх із борошном та молоком кімнатної температури. Вимішуємо тісто в комбайні на низькій швидкості. У процесі додаємо яйця, вершкове масло і сіль.

2. Накриваємо тісто плівкою та залишаємо на 1,5-2 години.

3. Готуємо заварний крем: ретельно перемішуємо борошно, крохмаль і яйце. Тим часом гріємо молоко, і щойно воно почне кипіти – додаємо в нього суху суміш, постійно інтенсивно помішуючи. Залишаємо охолонути.

4. Готуємо мигдалевий крем: поєднуємо мигдалеве борошно, масло і цукор і вимішуємо. У процесі додаємо звичайне борошно, яйця і згодом – ром.

5. На 500 г додаємо 100 г заварного крему і продовжуємо вимішувати.

6. Розкочуємо тісто до товщини 0,5-1 см. Вирізаємо квадратики 10*10 см та робимо в них надрізи. Дивись у відео, як це робить Валентина Хамайко.

7. Всередину квадратиків викладаємо крем і формуємо майбутні булочки. Прикрашаємо пряними сливами та мигдалевими пластівцями.

Щоб тісто було блискучим, змастіть його яйцем з молоком, – радить ведуча.

8. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180° та запікаємо в ній булочки протягом 15-20 хвилин.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. ТОП-3 фруктові десерти, що ідеально пасуватимуть твоїм літнім вечорам

2. 5 простих і перевірених рецептів шоколадних смаколиків

3. Унікальні рецепти солоної випічки, незамінні для пікніка

4. ТОП-3 ягідні десерти, з якими ти відчуєш літо на смак

5. ТОП-5 неординарних напоїв, що втамують твою спрагу цього літа

6. 3 елементарні страви на обід, що врятують тебе цього спекотного літа

7. Готуємо за 15 хвилин! Рецепти кулінарних шедеврів від Євгена Клопотенка