Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Унікальні рецепти солоної випічки, незамінні для пікніка

солона випічка
Три страви для ідеального літнього відпочинку від Валентини Хамайко.

Найкращий варіант літнього відпочинку – це пікнік. По-перше, можна вийти на природу, до річки чи в мальовничий парк. По-друге, пікнік – це завжди смачні закуски.

Ми зібрали для тебе три рецепти від ведучої «Сніданку. Вихідний» Валентини Хамайко – а вона знає, як порадувати себе та близьких. Діставай кошик та готуйся до пікніка – буде дуже смачно і багато зусиль не знадобиться.

Слойка на гречаній муці з зеленню та яйцем

Інгредієнти

Для тіста:

Пшеничне борошно – 200 г

Гречане борошно – 50 г

Вершкове масло – 160 г

Яйце – 1 шт.

Вода з льодом – 100 мл

Сіль – щіпка

Фото: GettyImages

Для начинки:

Зелена цибуля – 50 г

Кріп – 50 г

Петрушка – 50 г

Чебрець – за смаком

Варені яйця – 4 шт.

Вершкове масло – 1 ст.л.

Рослинна олія – 1 ст.л.

Сир моцарела – за смаком

Фото: GettyImages

Як приготувати слойку із зеленню та яйцем

1. Поєднуємо два види борошна та натираємо сюди ж холодне вершкове масло, періодично занурюючи його в борошно.

2. У суміш розбиваємо 1 яйце, додаємо сіль і вимішуємо тісто на максимально холодній воді. Формуємо грудку і залишаємо холонути на 30 хвилин.

3. Варимо яйця вкруту: для цього занурюємо їх у холодну воду, чекаємо, доки вона закипить, і засікаємо 7-8 хвилин.

4. Нарізаємо зелену цибулю та тушкуємо її на вершковому маслі й оливковій олії.

Завдяки такій суміші вершкове масло не горить, а смак – просто відмінний, – поділилася Валентина Хамайко.

5. Нарізаємо кріп та петрушку і додаємо до цибулі. Можна додати чебрець і розмарин.

6. Дрібно нарізаємо варені яйця і перемішуємо їх із зеленню.

7. Розкочуємо тісто та вирізаємо кружечки за формою.

8. Вкриваємо форми тістом, а зверху викладаємо начинку. На неї можна покласти шматочки моцарели.

9. Випікаємо при температурі 180° до рум’янцю.

Цибулевий пиріг

Інгредієнти

Для начинки:

Плавлений сир – 3 шт.

Цибуля – 6 шт.

Сіль – щіпка

Перець – щіпка

Мускатний горіх – за смаком

Яйця – 4 шт.

Сметана – 1 ст. л.

Фото: GettyImages

Для тіста:

Вершкове масло – 200 г

Борошно – 300 г

Сметана – 3 ст. л.

Сода – 1 ч. л.

Сіль – ½ ч. л.

Фото: GettyImages

Як приготувати цибулевий пиріг

1. Готуємо тісто: до борошна додаємо щіпку солі і вершкове масло. Ретельно вимішуємо до крихкої структури.

2. Доповнюємо суміш неповною ложкою соди та сметаною. Вимішуємо тісто руками та формуємо однорідну грудку. Загортаємо у плівку і залишаємо в холодильнику приблизно на годину.

3. Нарізаємо цибулю тонкими напівкільцями. Тушкуємо на рослинній олії на невеликому вогні. У процесі солимо.

4. За допомогою тертки натираємо плавлені сирки. Тушковану цибулю, доки вона ще гаряча, додаємо до сиру та вимішуємо. У процесі додаємо 1 ст. л. сметани, трохи перцю і мускатного горіха.

5. Збиваємо яйця та додаємо щіпку солі. Виливаємо їх до начинки. Ретельно вимішуємо до однорідності.

6. Дістаємо з холодильника тісто і розкочуємо його одразу на пергаменті. Шматок тіста має бути більшим за форму, аби утворилися бортики.

7. Викладаємо тісто у форму та формуємо бортики, а всередину виливаємо начинку.

8. Випікаємо 25-30 хвилин при температурі 180°.

Раджу розрізати пиріг через 30-40 хвилин після запікання, коли він уже ледь теплий, – додала Валентина Хамайко.

Галета з пастернаком

Інгредієнти

Для тіста:

Житнє борошно – 200 г

Олія соняшникова – 2-3 ст. л.

Кунжут – 1 ст. л.

Льон – 1 ст. л.

Розпушувач – 1 ст. л.

Сіль – ½ ч. л.

Гаряча вода – 300 мл

Для начинки:

Морква – 200 г

Пастернак – 200 г

Цибуля – 200 г

Сіль – щіпка

Мускатний гріх – за смаком

Фета – 100-150 г

Сметана – 1 ст. л.

Яйце – 1 шт.

Фото: GettyImages

Як приготувати галету з пастернаком

1. До борошна додаємо щіпку солі і розпушувач. Перемішуємо.

2. Підсмажуємо кунжут. Подрібнюємо у блендері насіння кунжуту і льону. Висипаємо до борошна. Сюди ж додаємо рослинну олію.

3. Вимішуємо тісто на гарячій воді. Накриваємо його плівкою та залишаємо на 20-25 хвилин.

4. Пастернак, моркву і цибулю дрібно нарізаємо, солимо та тушкуємо на рослинній олії та на помірному вогні.

5. До овочів додаємо сир фета та залишаємо суміш холонути.

6. Розкочуємо тісто до круглої форми.

7. До овочевої начинки додаємо яйце, 1 ст. л. сметани та щіпку солі. Перемішуємо.

8. Викладаємо начинку на тісто, залишаючи вільними бортики. Зверху викладаємо шматочки фети. Можна додати листя чебрецю.

9. Загортаємо бортики всередину та випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180°.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. ТОП-3 ягідні десерти, з якими ти відчуєш літо на смак

2. ТОП-5 неординарних напоїв, що втамують твою спрагу цього літа

3. 3 елементарні страви на обід, що врятують тебе цього спекотного літа

4. 5 полуничних десертів, якими треба встигнути поласувати цього літа

5. Готуємо за 15 хвилин! Рецепти кулінарних шедеврів від Євгена Клопотенка

2019-07-19
Новини
Новини