ТОП-3 фруктові десерти, що ідеально пасуватимуть твоїм літнім вечорам

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
3 фруктові десерти, що ідеально пасуватимуть твоїм літнім вечорам | Рецепти | 1+1
Фото: GettyImages

Простіше не буває!

Поділитися:

Заради смачної страви не обов’язково півдня проводити на кухні. Інколи божественний десерт можна приготувати без особливих зусиль, граючись. Ведучий «Сніданку з 1+1» Руслан Сенічкін запропонував елементарні рецепти, що під силу навіть новачкам у кулінарії. А як бонус – вони надзвичайно легкі, тому не зашкодять фігурі перед відпусткою, але достатньо солодкі, щоб стати твоїми улюбленими.

Клафуті з абрикосами

Фото: GettyImages

Інгредієнти

Яйця – 7 шт.

Молоко – 200 мл

Цукор – 200 г

Борошно – 200 г

Лікер «Амарето» – 2 ст. л.

Абрикос – 500 г

Вершкове масло – 50 г

Фото: GettyImages

Як приготувати клафуті з абрикосом

1. До яєць додаємо молоко й цукор. Збиваємо суміш, але не до піни.

2. Поступово висипаємо борошно і одразу перемішуємо. Сюди ж додаємо «Амарето» – для пікантного присмаку.

3. З абрикосів видаляємо кісточки та викладаємо половинки у форму для запікання, попередньо змащену вершковим маслом.

4. Заливаємо форму тістом.

5. Запікаємо в духовці при 180° упродовж 50 хвилин.

Молочний пудинг з персиком

Інгредієнти

Молоко – 1 л

Цукор – 4 ст. л.

Ванільний цукор – 3 ст. л.

Кукурудзяний крохмаль – 4 ст. л.

Жовтки – 2 шт.

Коньяк – 3 ст. л.

Персик – 3 шт.

Фото: GettyImages

Як приготувати молочний пудинг з персиком

1. До 800 мл молока додаємо звичайний і ванільний цукор та перемішуємо.

2. Доводимо до кипіння на середньому вогні.

3. Окремо беремо холодне молоко і поєднуємо його із крохмалем.

У холодному молоці крохмаль добре розчиниться і не буде грудочок, – зауважив Руслан Сенічкін.

4. До холодного молока додаємо 2 жовтки.

5. Холодну суміш додаємо до молока на вогні, що кипить. Одразу перемішуємо.

6. Робимо англійський акцент – додаємо трохи коньяку.

7. Перемішуємо суміш і наповнюємо нею формочки. Залишаємо в холодильнику, бажано – на ніч.

8. Зранку прикрашаємо нарізаним персиком і смакуємо.

Ягідний торт без випічки

Інгредієнти

Сметана – 800 г

Цукор – 1 ст. л.

Желатин – 30 г

Вода – 100 мл

Малина – 400 г

Лохина – 200 г

Ванільний цукор – 8 г

Цедра лимона – 10 г

Фото: GettyImages

Як приготувати ягідний торт без випічки

1. Сметану будь-якої жирності поєднуємо з цукровою пудрою, ванільним цукром і лимонною цедрою. Перемішуємо.

Пильнуйте, щоб жодної краплі лимонного фрешу в суміш не потрапило. Інакше сметана згорнеться, – радить Руслан Сенічкін.

2. Желатинові пластини замочуємо в холодній воді. Коли вони набудуть «гумової» консистенції, перекладаємо желатин у сотейник та нагріваємо, одночасно помішуючи.

3. Щойно желатин став рідким, переливаємо його до сметани – доки він ледь теплий. Перемішуємо суміш блендером.

4. Сюди ж висипаємо малину та лохину або будь-які улюблені ягоди. Повільно перемішуємо.

5. Окрему миску застеляємо харчовою плівкою. Переливаємо в неї суміш та залишаємо в холодильнику на 3 години.

6. Прикрашаємо готовий десерт ягодами та подаємо.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. Унікальні рецепти солоної випічки, незамінні для пікніка

2. ТОП-3 ягідні десерти, з якими ти відчуєш літо на смак

3. ТОП-5 неординарних напоїв, що втамують твою спрагу цього літа

4. 3 елементарні страви на обід, що врятують тебе цього спекотного літа

5. 5 простих і перевірених рецептів шоколадних смаколиків

Новини по темі