3 елементарні страви на обід, що врятують тебе цього спекотного літа
Прості рецепти від кулінара Руслана Сенічкіна.
Через літню спеку ми часто втрачаємо апетит, і перевантажувати шлунок важкими стравами зовсім не хочеться. Ведучий «Сніданку з 1+1» Руслан Сенічкін знає, як бути в такій ситуації. Він запропонував ну просто елементарні рецепти, що не заберуть багато часу. А ти із задоволенням смакуватимеш ці страви навіть у спеку.
Холодний суп із кефіром
Цей суп буде дуже схожим на окрошку, але з деякими нюансами. Це ідеальна страва на обід у спекотний день: вона охолодить, наситить і не перевантажить шлунок.
Інгредієнти
Кефір – 1 л
Огірок – 2 шт.
Редис – 200 г
Цибуля – 1 шт.
Часник – 3 зубці
Сир фета – 150 г
Кріп – 30 г
Зелена цибуля – 30 г
Волоський горіх – 100 г
Спеції – за смаком
Як приготувати холодний суп із кефіром
1. Нарізаємо дрібними кубиками огірки та цибулю, а редис – півкільцями.
2. Додаємо 3 зубці натертого часнику.
3. Отриману суміш заливаємо кефіром та додаємо улюблену зелень за смаком – можна подрібнений кріп та зелену цибулю. Перемішуємо та залишаємо настоятися на півгодини.
4. Перед подачею солимо та перчимо суп за смаком. Прикрашаємо кубиками льоду, сиром фета та подрібненим волоським горіхом.
Бутерброди, що освіжають
Досконалий перекус на всі випадки життя – це канапки без жодної ковбаси та важкого сиру, а натомість – з легкими та корисними овочами. І що найприємніше – готуються вони елементарно.
Інгредієнти
Тостовий хліб
Огірок
Редис
Сіль, трави і спеції – за смаком
Жовтий перець, помідори чері, зелена цибуля – за бажанням
Як приготувати літні канапки
1. Тонкими слайсами нарізаємо редис, огірки і жовтий перець.
2. Скибки тостового хліба змащуємо вершковим маслом. Підійдуть і будь-які закускові намазки на твій смак, плавлений сир, вершковий сир і т.д.
3. Зверху викладаємо огірки і редис.
4. За допомогою металевої форми витискаємо майбутні канапки. Можна застосувати круглу, трикутну і будь-яку іншу форму, яку тобі підкаже фантазія.
5. Посипаємо сіллю, травами та спеціями за смаком. За бажанням прикрашаємо перцем, цибулею та викладаємо помідори чері.
Цибулевий кіш
Кіш із цибулею – класний варіант літнього сніданку, обіду чи перекусу. А як зручно взяти його на пікнік! А все тому, що холодним він смакуватиме анітрохи не гірше, ніж теплим.
Інгредієнти
Листкове тісто – 250 г
Цибуля – 4 шт.
Яйця – 5 шт.
Вершки – 300 мл
Сир фета – 150 г
Сіль, перець – щіпка
Прованські трави – 1 ч. л.
Як приготувати цибулевий кіш
1. Вирізаємо шматок листкового тіста за формою, змащуємо вершковим маслом та запікаємо при температурі 200°.
Щоб тісто не вкривалося пухирцями, я накриваю його пергаментом та насипаю туди горох або квасолю, – ділиться лайфхаком Руслан Сенічкін.
2. Готуємо начинку. Обсмажуємо нарізану цибулю до золотавого відтінку.
3. В окремій мисці поєднуємо яйця, жирні вершки, сіль, перець і прованські трави. Ретельно перемішуємо.
4. У тістову форму викладаємо обсмажену цибулю. Зверху викладаємо шматки сиру фета. Рідку суміш із яєць і вершків виливаємо в тісто.
5. Запікаємо кіш у духовці 40 хвилин при температурі 160°.
Читай також:
1. 5 полуничних десертів, якими треба встигнути поласувати цього літа
2. Готуємо за 15 хвилин! Рецепти кулінарних шедеврів від Євгена Клопотенка
3. Смачні та корисні канапки від Руслана Сєнічкіна
4. Рецепт корисних сирників від Аніти Луценко
5. Пальчики оближеш: 3 страви, що перевернуть ваше уявлення про банан