У Чистий четвер господині вже почали пекти паски до Великодня. Хтось вже встиг повністю прикрасити, а хтось лише завтра почне пекти. Коли необхідно швидко без зайвих зусиль декорувати паску, постає питання — як приготувати таку глазур, що не потече, не буде липнути, тріскатись та обсипатись. Зібрали для вас основні поради та ділимось рецептом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати дзеркальну глазур для паски: покроковий рецепт
Ідеальна глазур, що не тріскається: як приготувати
Є кілька методів приготування глазурі для паски, що не тріскається, і кожен має свої секрети. Можна приготувати глазур з білками, тоді важливо добре проварити цукровий сироп, або ж зробити дзеркальну глазур на желатині.
Рецепт глазурі, що не тріскається (з білками)
150 г цукру,
40 мл води,
1,5-2 яєчних білки
- У сотейник насипаємо цукор, додаємо воду і варимо сироп. Варити потрібно 5-7 хвилин.
- Поки сироп вариться, збиваємо до піків охолоджені білки.
- Поступово вливаємо киплячий сироп, не перестаючи збивати білки, збиваємо міксером ще 5-6 хвилин.
- Таку глазур використовуємо одразу, оскільки вона швидко застигає.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білкова глазур на паску, з маршмелоу та шоколадна: рецепти та ідеї (3 варіанти)
Рецепт глазурі, що не тріскається (на желатині)
желатин – 1 чайна ложка (5 г)
холодна вода – 6 ст. л (2 ст л для желатину)
цукор – 1 склянка
- Чайну ложку желатину всипте в маленьку тарілку, влийте 2 столові ложки холодної води. Перемішайте та залиште желатин набухати (або розчиніть желатин за інструкцією)
- В сотейник висипте цукор, додайте до нього 4 ст. л. води, нагрійте на невеликому вогні до розчинення цукру, постійно помішуючи.
- Додайте желатин до гарячого цукрового сиропу, продовжуйте постійно помішувати.
- Збийте міксером на високій швидкості до побіління маси (в3-5 хвилин).
- Дайте глазурі трішки охолонути та прикрашайте паски.
Як приготувати паску-крафін, дивіться:
Loading...