Херсонські футболісти та ультрас на війні: Профутбол Digital розповіли історії захисників з тимчасово окупованого регіону

Герої випуску – боєць 98 батальйону ТРО Азов Ваня «Кіпіш», засновник ультрас-руху «Ред Фокс» Микита «Тірен», футболіст, солдат ЗСУ  Віктор Мартян та його дружина, лейтенантка медичної служби ЗСУ Аня Мартян. 

Ультрас муніципального футбольного клубу «Кристал Херсон» від початку повномасштабного вторгнення не могли залишатися осторонь безжальних дій окупантів. Вони почали воювати задля звільнення області. А крім них, захищати Україну від агресора відправилися й самі гравці футбольного клубу. Зокрема, до лав ЗСУ доєднався український футболіст, півзахисник ФК “Кристал Херсон” Віктор Мартян. Його дружина також вступила в ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення. 

Спортивний журналіст проєкту «Профутбол Digital» – Олексій Сєров – особисто зустрівся зі своїми земляками, аби у спеціальному матеріалі розповісти про окупацію Херсонщини, трагічну історію херсонської тероборони, тортури в тюрмах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖФутболісти на війни: Профутбол Digital розповів історію голкіпера Святослава Сироти

Герої випуску – боєць 98 батальйону ТРО Азов Ваня «Кіпіш», засновник ультрас-руху «Ред Фокс» Микита «Тірен», футболіст, солдат ЗСУ  Віктор Мартян та його дружина, лейтенантка медичної служби ЗСУ Аня Мартян

«Більшість хлопців нині воюють на фронті у різних підрозділах. Частина з них перебувала і перебуває у полку «Азов». Частина – у 98-му окремому батальйоні ТрО «Азов», дехто – у силах спеціальних операцій. Ті ж, хто залишилися в тилу, як тимчасово я, займаються волонтерською діяльністю (забезпечуємо хлопців машинами та необхідним спорядженням. На щастя, серед нас немає тих, які нічого не роблять», – поділився Микита «Тірен», засновник ультрас-руху «Ред Фокс»

Також герої випуску розповіли про реакцію Азову на теракт в Оленівці, який рф вчинила проти українських військовополонених, життя в тимчасово окупованій Чорнобаївці, те, як професія футболіста допомагає на війні та з якими жахіттям доводиться зіштовхуватися медикам на передовій

«Найстрашнішими були осколкові поранення в плечі. Так вийшло, що тоді ми просто приїхали з перевіркою і хлопцям в рацію почали кричати: «Терміново потрібен медик. Осколкове!». Крім форми та ручки в кишені, у мене нічого не було. Коли попросила бійця опустити долоню, якою він прикривав плече іншої руки, побачила дірку. Позбирали в інших хлопців все, що було. Дістали осколок від снаряда та почали зашивати», – розповіла Аня Мартян, лейтенантка медичної служби ЗСУ

Крім того, боєць 98 батальйону ТРО Азов Ваня «Кіпіш» поділився відчуттями після потрапляння під перший обстріл: 

«Під час першого бойового завдання ми потрапили під обстріл «Градами». У 50 метрах від нас російські війська вдарили 2-ма касетами “Градів”. Думав, що маю щось відчувати. Проте, лежачи в підвалі у позі ембріона, у мені була присутня пустота. Нічого не відчував». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«Профутбол Digital» розповіли історію футболістів, які вижили та евакуювалися з Маріуполя

Ключові меседжі випуску – #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine, #StopWarInUkraine.

Профутбол Digital футбольно-аналітичний спортивний проєкт 1+1 media, в межах якого обговорюються найгостріші моменти матчів Чемпіонату України і Кубків УЄФА, новини футбольної індустрії, трансфери, реформи та прогнози.

Більше новин