Імбирне печиво традиційно готують на день Святого Миколая та до інших новорічних свят. Під час Різдвяного посту також можна готувати пісне імбирне печиво. Імбирне печиво буває дуже різним: із додаванням пряних спецій, таких, як імбир, часто – кориці, є різні варіації з медом, патокою. Імбирне печиво буває м'яке, вологе та сухе.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічне імбирне печиво від Валентини Хамайко
Інгредієнти
1. Подрібнити у порошок спеції або взяти готові подрібнені, додати мелений імбир.
2. Всипати борошно, змішане з розпушувачем.
3. В окремому посуді розтерти міксером розм'якшене масло та цукор.
4. Додати яйця та мед.
5. Борошно всипати в яєчно-масляну суміш і добре перемішати.
6. Добре вимісити тісто руками та відправити у холодильник на 1,5–2 години. Спочатку тісто буде трохи м'яким, але після холоду його можна спокійно розкатувати.
7. Тісто розкатати досить тонко і формами вирізати фігурки.
8. Деко змастити олією і викласти печиво. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин. Вийняти печиво слід, як верх почне коричневіти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний піст: пісні страви на кожен день (рецепти)
Інгредієнти
Для пісної глазурі:
1. Змішуємо окремо сухі інгредієнти, акуратно вводимо воду та олію та вимішуємо тісто.
2. Розкатуємо тісто потрібної товщини та вирізаємо фігурки.
3. Застилаємо деко папером і викладаємо печиво. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин.
4. Прикрашаємо пісною глазур'ю: змішати цукрову пудру з лимонним соком та за допомогою кондитерського мішка зробити візерунки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикрашаємо ялинку та оформляємо святковий стіл: 5 незвичайних та стильних трендів
Інгредієнти
1. У мисці з'єднайте 75 г вершкового масла, 150 г цукру і 150 г меду. Прогрійте на водяній бані до повного розчинення і об'єднання. Додайте 1 ч. л. розпушувача і 1 яйце, перемішайте і залиште масу охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин.
2. Потім додайте в миску коньяк або ром (приблизно 1 ст. л.).
3. Далі додайте в миску 1 столову ложку какао. Акуратно перемішайте.
4. В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти - 350 г борошна, мелений імбир (½ ч. л.) і мелений кардамон (½ ч. л.).
5. Змішайте сухі інгредієнти з сумішшю яйця і масла. Замісіть тісто. Можливо, вам знадобиться трохи більше борошна, в залежності від якості і рівня в ній клейковини.
6. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 см. За допомогою формочок надайте тісту форму чоловічків. Можна використовувати будь-які інші форми.
7. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 10-12 хвилин. За бажанням прикрасьте готове печиво цукровою пудрою (1 ст. л.).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт імбирного печива, яким смакує Єлизавета ІІ на Різдво
Інгредієнти
1. Масло та яйця дістати заздалегідь з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.
2. Об'єднати два види цукру: білий і тростинний, змішати з м'яким вершковим маслом. Додати теплу патоку.
3. Додати яйце, а потім борошно і сухі інгредієнти. Вийде м'яке пластичне тісто, воно може трохи липнути до рук.
4. Розділіть тісто на дві частини. Кожну скрутіть у ковбаску за допомогою силіконового килимка. Загорніть у килимок і приберіть у холодильник на 2 години.
5. Наріжте завтовшки сантиметр, скачайте руками в невелику кульку, обваляйте в цукрі.
6. Розкладіть на відстані один від одного на деко. Випікати за 165 градусів. Спочатку печиво сильно підніметься, але потім стане осідати, і в цей момент його необхідно дістати.
Дивіться, як приготувати капкейки "Морквяний рай":
Loading...
Фото:
Pexels/lina-kivaka
Pexels/nicole-michalou
Pexels/Amnah Mohammad