Кутя з рису на Різдво (рецепт Євгена Клопотенка)

Як приготувати смачну рисову кутю на Різдво?

На Святвечір перед Різдвом готують багату кутю. Оскільки Різдвяний піст ще не закінчився, для куті на Святвечір використовуються пісні інгредієнти: готують на воді та додають лише мак, мед та горіхи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святий вечір: як приготувати багату кутю (традиційний рецепт з пшениці)

Цікаво, що кутя може бути і багатою, і щедро, і голодною. Протягом січневих свят господині готують різні види куті. Коли і яку кутю готувати, читайте в нашому матеріалі про різновиди куті, крупи та начинки, що використовували з давніх-давен. Традиційна кутя готується з пшениці, проте на українських стол дуже часто зустрічається кутя з рису, яку особливо полюбляють дітлахи. Розкажемо, як приготувати багату кутю з рису за рецептом улюбленого шеф-повара мільйонів Євгена Клопотенка.

Кутя з рису на Різдво 

Інгредієнти 

  • 300 г довгозернистого пропареного рису
  • 50 г чорносливу
  • 50 г горіхів
  • 2 ст. л меду
  • 3 ст. л маку

Кутя з рису: рецепт приготування

1. Візьміть 300 г довгозернистого пропареного рису. Саме цей рис буде розсипчастим після приготування. Промийте його до чистої води та всипте в сотейник. Залийте водою в пропорції 1:2, тобто 1 частину рису та 2 частини води. Варіть рис 5 хвилин після закипання, потім вимкніть вогонь, накрийте кришкою сотейник і дайте постояти 15 хвилин.

2. Доки рис запарюється, переходьте до наступного кроку приготування куті. Візьміть 3 ст. л. маку, всипте в сотейник або невелику каструлю та залийте окропом. Залишіть на 10 хвилин, а потім відкиньте на дрібне сито, щоб рідина стекла. Мак не перемелюйте.

3. Візьміть 50 г чорносливу, помийте, якщо необхідно, і наріжте дрібним кубиком. А 50 г волоських горіхів порубайте ножем.

4. Тепер у сотейник з рисом додайте запарений мак, чорнослив, волоські горіхи та 2 ст. л. меду. Перемішайте всі інгредієнти та додайте трохи теплої води для отримання бажаної консистенції. Кількість меду можна регулювати, виходячи зі своїх смакових уподобань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний піст: пісні страви на кожен день (рецепти)

Чим відрізняється католицьке Різдво від православного, дивіться сюжет:

Loading...

Більше новин