Кутя з рису на Різдво (рецепт Євгена Клопотенка)

Рецепт приготування куті з рису від Євгена Клопотенка
klopotenko.com

Як приготувати смачну рисову кутю на Різдво?

Поділитися:

На Святвечір перед Різдвом готують багату кутю. Оскільки Різдвяний піст ще не закінчився, для куті на Святвечір використовуються пісні інгредієнти: готують на воді та додають лише мак, мед та горіхи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святий вечір: як приготувати багату кутю (традиційний рецепт з пшениці)

Цікаво, що кутя може бути і багатою, і щедро, і голодною. Протягом січневих свят господині готують різні види куті. Коли і яку кутю готувати, читайте в нашому матеріалі про різновиди куті, крупи та начинки, що використовували з давніх-давен. Традиційна кутя готується з пшениці, проте на українських стол дуже часто зустрічається кутя з рису, яку особливо полюбляють дітлахи. Розкажемо, як приготувати багату кутю з рису за рецептом улюбленого шеф-повара мільйонів Євгена Клопотенка.

Кутя з рису на Різдво 

Інгредієнти 

  • 300 г довгозернистого пропареного рису
  • 50 г чорносливу
  • 50 г горіхів
  • 2 ст. л меду
  • 3 ст. л маку

Кутя з рису: рецепт приготування

1. Візьміть 300 г довгозернистого пропареного рису. Саме цей рис буде розсипчастим після приготування. Промийте його до чистої води та всипте в сотейник. Залийте водою в пропорції 1:2, тобто 1 частину рису та 2 частини води. Варіть рис 5 хвилин після закипання, потім вимкніть вогонь, накрийте кришкою сотейник і дайте постояти 15 хвилин.

2. Доки рис запарюється, переходьте до наступного кроку приготування куті. Візьміть 3 ст. л. маку, всипте в сотейник або невелику каструлю та залийте окропом. Залишіть на 10 хвилин, а потім відкиньте на дрібне сито, щоб рідина стекла. Мак не перемелюйте.

3. Візьміть 50 г чорносливу, помийте, якщо необхідно, і наріжте дрібним кубиком. А 50 г волоських горіхів порубайте ножем.

4. Тепер у сотейник з рисом додайте запарений мак, чорнослив, волоські горіхи та 2 ст. л. меду. Перемішайте всі інгредієнти та додайте трохи теплої води для отримання бажаної консистенції. Кількість меду можна регулювати, виходячи зі своїх смакових уподобань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний піст: пісні страви на кожен день (рецепти)

Чим відрізняється католицьке Різдво від православного, дивіться сюжет:

Новини по темі