Гучне весілля принца Гаррі і Меган Маркл стало найбільш обговорюваною подією минулого року: молодята вже тоді показали, що не будуть беззаперечно дотримуватися традицій британських монархів. Зокрема, для урочистостей наречена обрала нетипово просту для королівської родини сукню – та виявляється, що революція торкнулася і святкового торта.
Століттями окрасою королівських весіль ставав класичний британський кекс із сухофруктами, вимоченими в алкоголі. Він довго не втрачає свіжості, тож гості могли забрати шматочок додому, якщо не поласували ним під час святкування. Та Меган і Гаррі віддали перевагу іншому рецепту – казковому лимонному торту з бісквіта та найніжнішого крему.
Втілювати задум доручили лондонській кондитерці Клер Птак: «Принц Гаррі і міс Маркл попросили зробити для них лимонний торт, що буде наповнений свіжими ароматами весни. Також він буде вкритий вершковим кремом та прикрашений свіжими квітами».
Ти теж можеш відчути весняний смак кохання, приготувавши легендарний торт на своїй кухні. Тож пропонуємо тобі його рецепт – кількість інгредієнтів вказана для 1 кг готової страви.
Цукор – 200 г
Лимонний сік – 2-3 ст. л.
Яйця – 3 шт.
Борошно – 180 г
Розпушувач – 1 ч. л.
Сироп бузини – 50 мл
Яйце – 1 шт.
Цукрова пудра – 40 г
Лимон – 1 шт.
Вершкове масло – 15 г
Білки – 4 шт.
Цукор – 200 г
Вершкове масло – 180 г
Сіль – щіпка
Ванільний екстракт
1. Готуємо корж: відділяємо яєчні білки та збиваємо в міксері на низькій швидкості. Поступово додаємо цукор і ваніль. Продовжуємо збивати до густої консистенції.
2. Просіюємо в білки борошно та акуратно вимішуємо ложкою. Потім додаємо лимонний сік.
3. Форму діаметром 20 см застеляємо пергаментом та заливаємо тістом, не змащуючи стінки. Запікаємо в розігрітій до 190° духовці упродовж 20-25 хвилин.
4. Готуємо лимонний сир: перемішуємо яйце із цукровою пудрою, додаємо сік і цедру одного лимона.
5. Ставимо суміш на водяну баню й доводимо до загустіння, помішуючи час від часу. Щойно зняли з бані – додаємо масло, перемішуємо та залишаємо суміш охолонути.
6. Готуємо крем: в сухій посудині поєднуємо білки, цукор і щіпку солі. Збиваємо міксером на високій швидкості до густої консистенції. Додаємо вершкове масло кімнатної температури і ванільний екстракт та продовжуємо збивати.
7. Формуємо торт: готовий корж розрізаємо на 2-3 диски та просочуємо їх бузиновим сиропом.
8. Змащуємо кожен корж спочатку тонким шаром крему, а зверху викладаємо лимонний сир. Готовий торт вкриваємо кремом і залишаємо на 4-5 годин у холодильнику.
Не менш дивовижні весільні торти дивись за посиланням.
Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
1. Неймовірні торти, які підкорюють своїм дизайном
2. Макарон: Історія одного десерту
3. Крем-брюле: Історія одного десерту
4. ТОП-3 сливові смаколики, з якими ти полюбиш літо ще більше
5. ТОП-3 фруктові десерти, що ідеально пасуватимуть твоїм літнім вечорам