Новий 2023 рік все ближче і ближче і саме час подумати, що приготувати до новорічного столу. Пропонуємо рецепти вже традиційних та більш легких салатів на Новий рік.
У радянські часи рецепти салату «Олів'є» неодноразово змінювалися, одні інгредієнти замінялися іншими, дешевшими і доступнішими. Стандартний салат «Олів'є» складався з 5 інгредієнтів: відварені яйця, ковбаса "лікарська", відварена картопля, солоні огірки, зелений консервований горошок. Нарізали все дрібними кубиками, перемішували і заправляли майонезом. Пізніше до салат додалася варена морква, цибуля, а ковбасу стали замінювати вареним м'ясом.
Інгредієнти
1. Картоплю, моркву та яйця відварити, дати вистигнути.
2. Нарізати дрібно ковбасу або відварену курку, огірки, цибулю.
3. Дрібно нарізати яйця, картоплю та моркву.
4. Всі інгредієнти змішати, додати горошок і заправити майонезом.
Також, до вашої уваги варіанти, як можна зробити "Олів'є" оригінальним та різноманітним
Інгредієнти
1. У миску, змащену олією, викладаємо гриби капелюшками донизу.
2. Зверху викладаємо зелену цибулю, куряче філе кубиками, дрібно нарізані варені яйця та варену картоплю кубиками.
3. Кожен шар змащуємо майонезом. Салат залишаємо на 2 години.
4. Перевертаємо миску на тарілку з рівним дном.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імбирне печиво на зимові свята: 4 рецепти приготування традиційної святкової випічки
Інгредієнти
1. Промити рис, залити його водою у пропорції 1:2, довести до кипіння та варити, накривши кришкою, на повільному вогні протягом 15–20 хвилин. Готовий рис охолодити.
2. Крабові палички дрібно нарізати. Нарізати цибулю, огірок та яйця. Змішати нарізані інгредієнти із кукурудзою та відвареним рисом.
3. Додати нарізану зелень та майонез за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний піст: пісні страви на кожен день (рецепти)
Інгредієнти
1. Куряче філе відварити та нарізати дрібними кубиками.
2. Нарізати огірки.
3. Відварені яйця дрібно нарізати.
2. Викласти інгредієнти шарами, змащуючи майонезом: курка, ананаси, огірки, яйця та кукурудза.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний глінтвейн: як приготувати класичний та безалкогольний святковий напій вдома
Напевно, це найпростіший та найпопулярніший салат, відомий кожному. У ньогоє багато назв: "єврейський" салат (або закуска), "чесночиха", сирний салат, "білочка". Є два основні варіанти його приготування: із плавлених сирків та з твердого сиру. Його можна подавати самостійно, намазувати на тости чи крекери, фарширувати помідори або використовувати у лаваші.
Інгредієнти
1. Відварити яйця
2. Плавлений сир натерти на тертці. Дрібно натерти яйця. Видавити часник
3. Змішати всі інгредієнти та змастити майонезом до смаку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний кекс штолен: 3 рецепти традиційної святкової випічки
Для тих, хто не любить жирні слати з майонезом, пропонуємо легкий та смачний салат.
Інгредієнти
1. Нарізати помідори та моцарелу кружальцями схожого розміру.
2. Красиво укласти на плоску тарілку помідори, череду з моцарелою та базиліком.
3. Збризнути оливковою олією, посолити, поперчити.
4. Прикрасити базиліком і можна збризнути бальзамічним соусом та соусом "песто"
Інгредієнти
1. Креветки відправити в киплячу воду на 2 хвилини, дістати в миску з крижаною водою та льодом.
2. Сік лайму збиваємо з сіллю, часником (можна використовувати сухий гранульований), а потім - з оливковою олією.
3. Айсберг нариваємо акуратними шматками, перець дрібно нарізаємо, помідори чері ріжемо навпіл.
4. Змішуємо айсберг із креветками та заправкою. Зверху прикрашаємо перцем та помідорами.
Дивіться рецепт приготування "Олів'є" у Сніданку з 1+1
Loading...