Олена Зеленська у США отримала премію Dissident Human Rights Award, присуджену всьому українському народу (відео)

Перша леді України під час візиту до США отримала нагороду Dissident Human Rights Award для всіх українців.

Перша леді України Олена Зеленська вчора, 19 липня, отримала у Вашингтоні в межах своєї поїздки до США премію Dissident Human Rights Award у Меморіалі пам’яті жертв комунізму. Цю премію присуджено всьому українському народу, який героїчно бореться зараз з російськими загарбниками. Це важка боротьба за незалежність, волю і зокрема і права людини, боротьба демократії України і всього цивілізованого світу з тоталітрарним режимом росії, який є прямим нащадком комуністичного режиму СРСР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олена Зеленська пригадала щемливу зустріч із Лізою, яка загинула внаслідок російського ракетного удару у Вінниці

Дружина Президента України написала в соцмережах:

"Мала честь отримати в Меморіалі жертвам комунізму у Вашингтоні премію Dissident Human RightsAward, присуджену всьому українському народові".

Дивіться, як це було:

Премія Dissident Human Rights Award з 2015 року присуджується активістам і дисидентам – представникам поневолених народів за їхню хоробрість у відстоюванні прав людини та свободи. Цьогоріч уперше нею відзначили не конкретну особистість, а цілий народ, народ України "за мужню боротьбу за свободу й проти агресивної війни росії".

Гортайте карусель фото з нагородження та відвідин Оленою Зеленською Меморіалу пам’яті жертв комунізму у Вашингтоні:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ніхто з нас не в порядку», — Олена Зеленська розповіла про психологічні наслідки війни для українців, з’явившись на обкладинці британського TIME

Олена Зеленська зауважила у своїй промові:

"Хоч Меморіал присвячений жертвам злочинів комунізму, варто пам’ятати, що комунізм – лише одне з облич тоталітаризму. Система, яка атакує вас, може називатися як завгодно. Але ми легко впізнаємо тоталітаризм за його головними ознаками – агресією, насильством, повним знеціненням людського життя. Це саме те, з чим в особі рф має справу Україна. росія вже давно не називається комуністичною, але там досі практикують сталінські методи управління та поневолення інших народів. Це нагорода для кожного українця й кожної українки. Це ваша нагорода, дорогі співвітчизники! Ціною героїчних зусиль ми боремося не лише за свою свободу. Ми боремося, щоб сталінський Великий терор більше не використовувався ніде й ніколи в цивілізованому світі".