Олена Зеленська у США отримала премію Dissident Human Rights Award, присуджену всьому українському народу (відео)

Олена Зеленська отримала нагороду Dissident Human Rights Award у США, присвячену всіх українцям
Instagram/olenazelenska_official

Перша леді України під час візиту до США отримала нагороду Dissident Human Rights Award для всіх українців.

Поділитися:

Перша леді України Олена Зеленська вчора, 19 липня, отримала у Вашингтоні в межах своєї поїздки до США премію Dissident Human Rights Award у Меморіалі пам’яті жертв комунізму. Цю премію присуджено всьому українському народу, який героїчно бореться зараз з російськими загарбниками. Це важка боротьба за незалежність, волю і зокрема і права людини, боротьба демократії України і всього цивілізованого світу з тоталітрарним режимом росії, який є прямим нащадком комуністичного режиму СРСР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олена Зеленська пригадала щемливу зустріч із Лізою, яка загинула внаслідок російського ракетного удару у Вінниці

Дружина Президента України написала в соцмережах:

"Мала честь отримати в Меморіалі жертвам комунізму у Вашингтоні премію Dissident Human RightsAward, присуджену всьому українському народові".

Дивіться, як це було:

Премія Dissident Human Rights Award з 2015 року присуджується активістам і дисидентам – представникам поневолених народів за їхню хоробрість у відстоюванні прав людини та свободи. Цьогоріч уперше нею відзначили не конкретну особистість, а цілий народ, народ України "за мужню боротьбу за свободу й проти агресивної війни росії".

Гортайте карусель фото з нагородження та відвідин Оленою Зеленською Меморіалу пам’яті жертв комунізму у Вашингтоні:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ніхто з нас не в порядку», — Олена Зеленська розповіла про психологічні наслідки війни для українців, з’явившись на обкладинці британського TIME

Олена Зеленська зауважила у своїй промові:

"Хоч Меморіал присвячений жертвам злочинів комунізму, варто пам’ятати, що комунізм – лише одне з облич тоталітаризму. Система, яка атакує вас, може називатися як завгодно. Але ми легко впізнаємо тоталітаризм за його головними ознаками – агресією, насильством, повним знеціненням людського життя. Це саме те, з чим в особі рф має справу Україна. росія вже давно не називається комуністичною, але там досі практикують сталінські методи управління та поневолення інших народів. Це нагорода для кожного українця й кожної українки. Це ваша нагорода, дорогі співвітчизники! Ціною героїчних зусиль ми боремося не лише за свою свободу. Ми боремося, щоб сталінський Великий терор більше не використовувався ніде й ніколи в цивілізованому світі".

Новини по темі