«У лавах ЗСУ – 37 тисяч жінок, понад 1 тисяча з них стали командирами», – Олена Зеленська

В українському війську служить 37 тисяч жінок – Перша леді України Олена Зеленська
armyinform

В українському війську наразі служить 37 тисяч жінок. Про це повідомила Перша леді України Олена Зеленська.

Поділитися:

Перша леді України Олена Зеленська виступила по відеозв'язку на міжнародній конференції «Жінки у конфліктах», що відбулася в Брюсселі 10 червня. На цьому заході вона повідомила, що наразі в українському війську за нашу перемогу над російським агресором бореться 37 тисяч жінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ти три дні був моїм законним чоловіком. І цілу вічність ти – моє кохання», – трагічна історія кохання захисників із «Азовсталі»

Олена Зеленська у свої промові стверджує: українських жінок не можна назвати пасивними жертвами війни, у кожної з них є своя історія спротиву. Дружина Президента України говорить:

"Більшість наших медиків – жінки. 50% наших підприємців – жінки, і вони працюють, щоб підтримувати економіку. У лавах ЗСУ – 37 тисяч жінок. Вже понад 1 тисяча жінок стали командирами. Кожна наша жінка може відповісти: моя суперсила – я українка! І це не перебільшення. Наші жінки – супергероїні, які наближають перемогу кожним днем свого життя".

Олена Зеленська подякувала за запрошення на участь у цьрму важливому заході Президенту Європейської ради Шарлю Мішелю.

Олена ЗеленськаФОТО: Антон Кулаковський, European Union

Також Перша леді нагадала, що одна зі співорганізаторок конференції «Жінки у конфліктах» – лауреатка Нобелівської премії миру, правозахисниця Надія Мурад, яка пройшла крізь рабство й тортури терористичної ІДІЛ, але не зламалася.

У проникливій промові Олена Зеленська додала:

«Я не можу говорити про війну мовою статистики й цифр. За ними втрачаються долі. У нас уже є справжні символи нашої війни. Це Оксана, медсестра з Лисичанська. Вона продовжувала ходити на роботу й допомагати хворим аж до того моменту, поки сама не залишилася без ніг, потрапивши на ворожу міну. Оксана – символ жаги до життя й непереборної сили любові. Ліза Чернишенко з Попасної. Їй усього 15. Вона з вогнепальними пораненнями сіла за кермо й вивезла в безпечне місце чотирьох поранених! Ліза – символ нашої безстрашної молоді. Тетяна Близняк, яка годує донечку в київському метро, що перетворилося на бомбосховище. Це фото назвали «Українська мадонна». Тетяна – символ нашого материнства. І таких прикладів – безліч».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська Мадонна: киянка, яка годувала груддю дитину в метро, стала прототипом ікони у храмі Неаполя

Дивіться історію військовослужбовиці Алли Таран, життя якої разом з життям чоловіка Віталія обірвалося на "Азовсталі":

Новини по темі