Перший півфінал Євробачення 2022: порядок виступів та номери для голосування

Україна вийде на сцену пісенного конкурсу шостою.

Сьогодні, 10 травня, стартує міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2022. Україну представляє гурт Kalush Orchestra, який вийде на сцену шостим. Букмекери пророкують гурту перемогу конкурсі з відривом в більше ніж 40%. Віримо, що відбір першого півфіналу гурт впевнено здолає. Загалом 17 учасників змагається за право вийти у фінал конкурсу, що відбудеться вже в суботу, 14 травня. 

Сьогодні ми писали де дивитись Євробачення 2022. Зазначимо, що коментує виступи учасників Євробачення як завжди Тимур Мірошниченко, ведучий денного інфотейнмент-шоу "Твій день". 

Порядок виступів у першому півфіналі та номери для голосування

З цих країн лише 10 пройдуть до фіналу за результатами сумарного голосування жюрі та глядацького голосування.

Як проголосувати, якщо ви в Україні (за Україну не можна) 

Українці з українського номера у першому півфіналі можуть голосувати за всіх учасників "Євробачення-2022", окрім представників України Kalush Orchestra. Під час сьогоднішнього прямого ефіру з’явиться інформація про те, коли лінії голосування будуть відкритими. Тоді можна буде відправити смс-повідомлення на номер 7576 із номером учасника, якому віддаєте свій голос. 

Як проголосувати, якщо ви закордоном (за Україну можна з мобільного оператора країни вашого місцезнаходження)

Українці, які перебувають закордоном, можуть підтримати Kalush Orchestra у першому півфіналі! Для цього вам потрібно відправити 06 на номер 7576 з номера мобільного оператора країни, у якій ви перебуваєте. Проте важливо: це можливо тільки за умови, що ця країна бере участь у першому півфіналі конкурсу. Ще можна буде голосувати з італійських та французьких номерів.

Більше новин