Цукати - цитрусові шматочки, зварені в цукровому сиропі.
Яскраві, солодкі й ароматні фруктові шматочки вживають в їжу як самостійний десерт, а також разом з морозивом, тортами, печивом і в складі салатів.
Цукати - відмінні замінники цукерок, адже мають у своєму складі більше вітамінів і мікроелементів. Тому в невеликих кількостях цукати рекомендовані людям, що сидять на дієті, але не можуть сказати «ні» солодкому.
Що можна приготувати з цукатами – читайте далі.
Кучерявий пиріг з сиром та цукатами
Інгредієнти:
Для тіста:
2 яйця
200 г маргарину
ваніль
1 ч. л. соди погашеної оцтом
3 ст. борошна
Для начинки:
0,5 кг сиру
0,5 ст. цукру
150 г цукатів
3 ст. л. сметани
@dolcintasca
Як готувати:
1. Замісіть тісто. Його третину покладіть в морозильну камеру на годину.
2. В цей час готуємо начинку. Інгредієнти перемішайте блендером або міксером і потім додайте цукати.
3. Потім покладіть дві третини тіста у форму змащену маслом, зверху покладіть сир. Поверх нього покладіть тісто з морозильної камери.
4. Випікати у духовці 30 хв. при 180°С.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Борщ із нежирним м'ясом від Соломії Вітвіцької
Тістечко з цукатами
Інгредієнти:
250 г печива
100 г згущеного молока
50 г вершкового масла
100 г какао
волоські горіхи
цукати
@lushcheko_meloman
Як готувати:
1. Пропускаємо печиво через м'ясорубку. Змішуємо вершкове масло, згущене молоко і какао до стану крему. Додаємо крем в подрібнене печиво. Ретельно перемішуємо.
2. Подрібнюємо волоські горіхи. Змішуємо суміш з печива з горіхами і цукатами. Формуємо велику ковбаску. Ставимо в холодильник до охолодження.
3. Нарізаємо ковбаску на фрагменти. Викладаємо тістечко на тарілку.
Шарлотка з цукатами
Інгредієнти:
1 яйце
2 ст. л. цукру
2 ст. л. сметани
3 ст. л. борошна
розпушувач
ванілін
цукати, горіхи
@svetaslavia
Як готувати:
1. Збийте яйце з цукром, додайте решту інгредієнтів і перемішайте.
2. У готове тісто насипте цукати, горіхи.
3. Посуд для випічки змастити маслом, перелити тісто.
4. Поставити у розігріту духовку на 30 хв при 180°С.
Інгредієнти:
400 г сиру
50 г цукатів
1 яйце
2-3 ст. л. кукурудзяного крохмалю
50 г цукру
олія
1 щіпка ванільного цукру
сметана і варення для подачі
@smakolykimarichki
Як приготувати:
1. Сир збийте блендером, щоб він став більш однорідним. Цукати дрібно подрібніть.
2. Додайте до сиру яйце, 1 ст. л. крохмалю, цукор і цукати. Якщо вийшла рідка суміш - додайте ще трохи крохмалю. Перемішайте.
3. Сформуйте сирники.
4. Розігрійте на сковорідці олію і обсмажте сирники з двох боків до золотистої скоринки.
5. Подавайте зі сметаною або варенням.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Тірамісу від Кирила Сміяна
Манник з цукатами
Інгредієнти:
1 скл. манна крупа
150 г вершкового масла
3 яйця
1 скл. борошна
цукати
1ст.л. соди погашеної оцтом
@foodizcolor
Як готувати:
1. Стакан манної крупи залити склянкою сметани на годину.
2. Через годину додати масло, цукор та яйця, соду і склянку борошна і все перемішати.
3. Додати цукати.
4. Вилити в форму і пекти при 180°С до золотистого кольору.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко приготувати порційний тірамісу
Цукати не обов'язково купувати в готовому вигляді. Їх можна самостійно приготувати в домашніх умовах.
Смачного!