Як приготувати цукати в домашніх умовах

Як вдома приготувати цукати

Домашні цукати – це не тільки смачні снеки для перекусу, але й хороший додаток до десертних страв.

Поділитися:

Цукати - десерт надзвичайно калорійний. Однак у стресових ситуаціях вони здатні діяти як антидепресант. Такі фрукти без сумніву дуже корисні, оскільки в концентрованому вигляді містять клітковину, вітаміни, мінерали та мікроелементи.

Домашні цукати – це один із найдешевших та простих способів запастися солодощами на зиму.

Як приготувати такі солодощі вдома – далі у матеріалі.

Ягоди, фрукти і овочі треба ретельно помити, очистити від насіння і нарізати невеликими скибочками. Чим тонше шматочки м'якоті, тим краще вони просочуються сиропом і легше висушаться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Борщ із нежирним м'ясом від Соломії Вітвіцької

Суть приготування цукатів проста - воду, що міститься в фруктах і ягодах, потрібно замінити цукром, який є хорошим консервантом.

Щоб цукати вийшли смачними і ароматними, ретельно відбирайте фрукти для них. Для приготування потрібні зрілі свіжі плоди, без пошкоджень шкірки і вм'ятин.

Перед тим, як варити в сиропі, фрукти можна бланшувати, опустивши їх в окріп приблизно на 30 секунд. Однак, персикам та іншим крихким фруктам достатньо буде 15 секунд. Бланшування дозволить фруктам зберегти колір, а ще частково зруйнує волокна. Так вони швидше приготуються.

У цукровий сироп можна додати прянощі, щоб надати цукатам більш пікантний смак. Відмінно підійдуть аніс, гвоздика, кориця і кардамон.

Як тільки рідина закипить, відразу ж зменшуйте вогонь.

Скільки часу фрукти мають бути на вогні залежить від товщини скибочок. Краще орієнтуватися на зовнішній вигляд - коли цукати стануть напівпрозорими - діставайте їх з каструлі. Повинна вийти приблизно така пропорція: 80% цукру, 20% фруктових волокон. Якщо цукру буде більше, цукати можуть покришитись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашнє печиво для дітей: 5 простих рецептів

Після приготування важливо ретельно висушити цукати, щоб вони не запліснявіли. Зазвичай їх сушать на решітці, а під неї кладуть пергаментний папір, на який стікають надлишки сиропу.

Готові цукати складають в скляні банки, які закочують бляшаними кришками або щільно закривають пергаментом або целофаном. Сироп, що залишився після варіння плодів і ягід для цукатів, можна використати для приготування варення, джему, повидла або ж при виготовленні компотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Дієтичні млинці від Лори Філіппової

Цукати перед вживанням нагрівають, щоб розрідити густий цукор. Після того як з них стече цукровий сироп, підсушують в духовці.

Смачного!

Новини по темі