Готувати можна просто неба — з улову або риби з ринку, а деякі секретні інгредієнти додадуть вашій страві особливого аромату.
Інгредієнти:
Приготування:
1. Карасів (або іншу дрібну рибу) випатрати, видалити зябра, але не очищати від луски. Загорнути в марлю, зварити з водою у пропорції 1:2. Додати цибулину, петрушку, кріп, лавровий лист і перець. Варити 15 хвилин, зняти з вогню.
2. Картоплю нарізати скибками, цибулю кільцями, помідор бланшувати, зняти шкірку, дрібно нарізати м’якоть.
3. У каструлю шарами викласти цибулю, картоплю, помідор — кожен шар трохи солити й перчити. Зверху покласти масло, додати ложку води, лавровий лист і кріп. Тушкувати під кришкою 1 год 20 хв на мінімальному вогні.
4. Філе сома обсмажити на вугіллі до напівготовності.
5. Бульйон із карасів процідити, довести до кипіння, додати горілку, тушковані овочі й обсмажену рибу. Протомити 1 хвилину. Подавати з зеленню.
Інгредієнти:
Для зеленого соусу:
Приготування:
1. Розріжте рибу на чотири шматки.
2. Наріжте моркву, картоплю, цибулю.
3. У казан з водою покладіть моркву й картоплю. Варіть 5–7 хвилин.
4. Додайте рибу, пшоно, лавровий лист, цибулю та спеції.
5. Коли юшка майже готова, додайте томати й зелений соус (петрушку та часник перебити в блендері).
6. Влийте горілку, додайте сіль до смаку.
7. І фінальний штрих: щоб юшка стала справжньою польовою, занурте в неї на кілька секунд палаюче полінце фруктового дерева (найкраще — вишні).
Хочете відчути справжній смак рибалки просто вдома? Обирайте рецепт на свій смак і не забудьте головне — гарна юшка вариться на доброму настрої!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: