У програмі «Сніданок. Вихідний» Валентина Хамайко поділилася рецептом, родом із дитинства – печивом із волоським горіхом і білковим кремом. Ведуча «1+1» запевняє, що печива вийде дуже багато, а ще його швидко готувати.
ІНГРЕДІЄНТИ
Масло – 300 г.
Борошно – 2 склянки
Сметана – 200 г.
Жовтки – 3 шт. (1 для змащування тіста)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт солодкої сирної ватрушки від Валентини Хамайко
Горіхи – 300 г.
Білки – 3 шт.
Цукор – 1 склянка
ПРИГОТУВАННЯ ТАСТА
1. Висипати борошно в комбайн. Перемішати з маслом. Додати сіль.
2. Окремо змішати сметану з двома жовтками. Додати до тіста.
Це ми робимо для того, щоб тісто легше вимішувалося, – каже Валентина Хамайко.
3. Поділити тісто на три рівні частини.
4. Тісто, загорнуте в холодильник, залишити в холодильнику на 30 хв.
ПРИГОТУВАННЯ НАЧИНКИ
1. Просушити горіхи в духовці при температурі 180 градусів протягом 5 хвилин.
2. Охолоджені горіхи подрібнити в м’ясорубці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт запечених млинців із сиром від Валентини Хамайко
3. Збити три білки. Додати склянку цукру й трішки ванілі.
4. Викласти до білків горіхи. Вимішати.
ПРИГОТУВАННЯ ПЕЧИВА
1. Розкачати тісто та порівняти його за розмірами деко.
2. Випікати при температурі 180 градусів до рум’яного кольору.
3. Розкачати другу порцію тіста. Викласти на нього горіхово-білкову начинку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт лимонного кексу від Валентини Хамайко
4. Викласти на начинку спечний корж.
5. Знову викласти начинку.
6. Розкачати третю частину тіста. Викласти на начинку.
7. Викласти лінійку по діагоналі печива. Зробити позначки вздовж кожних 4 см.
Розріжте тісто, щоб утворилися ромбики, - каже ведуча 1+1.
8. Змастити жовтком.
9. Запікати при температурі 180 градусів до рум’яного кольору.
10. Розділити печиво.
Нагадаємо, що нещодавно Валентина Хамайко поділилася рецептом ароматних булочок із гарбузового тіста.