Найсмачніша випічка з усього світу: 3 рецепти Валентини Хамайко

Як приготувати справжній паризький круасан, типовий американський крекер та запашну англійську булочку?

Найкращий запах в оселі – це аромат випічки, кориці та вершкового масла. Валентина Хамайко добре розуміється на тому, як потішити родину смаколиками.

Телеведуча запропонувала 3 прості рецепти, які точно смакуватимуть вашим близьким. Тож ви дізнаєтеся – у чому секрет справжніх французьких круасанів, чим снідають американські діти та яку випічку полюблять британські леді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний брауні Валентини Хамайко: Покроковий рецепт

Англійські скони

Скони – це традиційні англійські булочки. Готуються вони дуже швидко: на весь процес вам знадобиться 30 хвилин часу.

Скони бувають двох видів: солодкі та солоні. Валентина Хамайко поділилася обома рецептами, тож обирайте на свій смак! Тим більше, що спосіб приготування випічки – майже однаковий.

Фото: freepik.com

Інгредієнти

Солодке тісто

Борошно – 250 г

Розпушувач – 2 ч.л.

Вершкове масло – 50 г

Цукор – 45 г

Родзинки – 100 г

Яйце – 1 шт.

Молоко – 75 г

Солоне тісто

Борошно – 250 г

Розпушувач – 2 ч.л.

Вершкове масло – 50 г

Цукор – 2 ч.л.

Твердий сир – 100 г

Яйце – 1 шт.

Молоко – 75 г

Кріп – за смаком

Фото: freepik.com

Як приготувати англійські солодкі скони

1. До борошна додаємо розпушувач і щіпку солі та замішуємо до однорідної маси.

2. Кладемо масло та розтираємо пальцями до крихт.

3. Висипаємо родзинки та знову замішуємо.

4. В окремій мисці збиваємо два яйця з 2 ст.л. цукру та 75 мл молока. Вимішуємо ретельно, щоб цукор розчинився.

«Важливо, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури», – наголошує Валентина Хамайко.

5. Поєднуємо суху й рідку суміш та ретельно замішуємо ложкою. Залишаємо на деякий час – нехай родзинки вберуть вологу.

6. Розкочуємо тісто качалкою до товщини 1 см та за допомогою круглої форми вирізаємо майбутні скони. Діаметр форми – 4 см.

7. Змащуємо булочки збитим яйцем з молоком. Випікаємо протягом 10-15 хвилин при температурі 220°.

8. Подаємо запашні скони з вершковим маслом та джемом.

Фото: freepik.com

Як приготувати солоні скони

Рецепт солоних сконів дуже схожий і такий же простий. Різниця лише в тому, що ми в них додаємо.

1. Змішуємо борошно, розпушувач, сіль і згодом – вершкове масло.

2. Сюди ж натираємо сир та нарізаємо трохи кропу – для смаку та аромату. Змішуємо суміш до однорідності.

3. В окремій мисці збиваємо два яйця, додавши до них ½ ст.л. цукру та 75 мл молока. Будьте уважні, в солоні скони цукру потрібно набагато менше, ніж в солодкі. Ретельно вимішуємо.

4. Додаємо рідку суміш до сухої та замішуємо до однорідного стану.

«Суміш здаватиметься вам липкою, проте зайве борошно додавати не варто», – радить Валентина.

5. Розкочуємо тісто до товщини 1 см та формою вирізаємо круглі булочки. Змащуємо збитим яйцем з молоком та відправляємо в духовку – також на 220°. Випікаємо 10-15 хвилин.

6. Солоні скони найкраще смакують із вершковим маслом та паштетом – тож так і подаємо.

Солоні та солодкі булочки зручно готувати одночасно. Як це правильно зробити, Валентина Хамайко розкаже у відео.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Булочки із гарбузом від Валентини Хамайко

Американський крекер Грехема

Крекер Грехема – це традиційне американське печиво, яке обожнюють їсти на сніданок діти, змащуючи його джемом чи арахісовою пастою.

Сільвестр Грехем жив у 19 столітті в Америці і був священником. Усіх людей він вважав грішниками лише за те, що ті любили смачно поїсти. Солодощі, алкоголь і навіть спеції – все це, на його думку, від нечистого.

Тоді Грехем придумав власний рецепт крекера, в якому містилося лише цільнозернове борошно, вода та трохи солі – у кращому випадку. З часом люди почали додавати свої інгредієнти до прісного печива, і сьогодні – це улюблений сніданок американських дітлахів.

Фото: unsplash.com

Інгредієнти

Біле борошно – ¾ склянки

Цільнозернове борошно – ¾ склянки

Розпушувач – 1 ч.л.

Кориця – 1 ч.л.

Сіль – щіпка

Масло – 90 г

Яйце – 1 шт.

Сметана – 1-2 ст.л.

Мед – 1 ст.л.

Фото: unsplash.com

Як приготувати американський крекер Грехема

1. Змішуємо два види борошна, розпушувач, корицю та додаємо щіпку солі. Отриману суху суміш замішуємо до однорідності.

2. В окремій тарі поєднуємо вологі інгредієнти: яйце, мед і масло. Сюди ж додаємо 1 ст. л. сметани. Ретельно перемішуємо.

«Завдяки сметані тісто буде більш хрумким. Кислота, що в ній міститься, взаємодіятиме з розпушувачем», – пояснила Валентина.

3. Поєднуємо суху та вологу суміш та вимішуємо до однорідності, краще в комбайні. Отримане тісто має бути трохи липким та вологим.

4. Накриваємо тісто плівкою та залишаємо його відпочити на півгодини – в холодильнику або будь-якому прохолодному місці.

5. Розкочуємо тісто у пластину товщиною максимум 3 мм. Класична форма крекера – прямокутна, тож вирізаємо шматочки 5×7 см. Зубочисткою робимо на печиві невеликі дірочки.

6. Випікаємо при температурі 180° протягом 15 хвилин.

7. Ароматне печиво ідеально смакує з прохолодною склянкою молока або чаю.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 рецепти випічки, смак якої запам'ятаєте раз і назавжди

Рецепт справжнього французького круасана

Справжні французькі круасани дуже ніжні та мають неповторний аромат вершкового масла, що розноситься за кілька кварталів. Розбираємося, як приготувати такий круасан і відчути Париж на смак.

Фото: freepik.com

Інгредієнти

Борошно пшеничне – 450 г

Холодна вода – 140 г

Сіль – 8 г

Холодне молоко – 85 г

Дріжджі – 15 г

Цукор – 45 г

Яйце – 1 шт.

Масло 82% - 22 г

Масло 82% - 215 г

Фото: freepik.com

Як приготувати круасан

1. Готуємо тісто. Для цього змішуємо рідкі інгредієнти: молоко, воду та яйце. Сюди ж засипаємо борошно, цукор і сіль. Потім додаємо дріжджі і м’яке вершкове масло. Замішуємо тісто до однорідності.

«Перевірте, щоб у готовому тісті не було шматочків дріжджів, цукру чи масла», – зазначає Валентина Хамайко.

Залишаємо тісто на 2-2,5 год: за цей час воно збільшиться в об’ємі удвічі.

2. Доки сходить тісто, підготуємо масло. Шмат масла необхідно силою розім’яти до стану пластини товщиною в півсантиметра. Отриману пластину кладемо між пергаментом та розкочуємо до прямокутної форми. Товщина отриманої пластини має бути 3 мм. Залишаємо масло в холодильнику.

3. Коли тісто зійшло, розминаємо його качалкою, вибиваючи пухірці з газом. Розкочуємо його у великий прямокутник.

4. По центру пластини тіста викладаємо масло, яке залишали відпочити.

«Масло має бути холодним, але не переохолодженим, щоб воно не кришилося», - зауважує Валентина.

Закриваємо тісто книжечкою і розкочуємо у довгу пластину. Робити це необхідно швидко, щоб масло не розтануло.

5. Загортаємо тісто у плівку та ховаємо у морозильник на 15 хвилин – так воно не буде сходити, а залишатиметься у такому ж стані. Після морозильної камери перекладаємо його у холодильник на 15-20 хвилин, щоб воно трохи відійшло.

6. Отримане тісто має бути пластичним – тоді воно готове до роботи. Розкочуємо його до товщини 4 мм. Зрізаємо ділянки тіста, в яких немає масла.

7. Вирізаємо довгі трикутники та скручуємо їх у круасани. Залишаємо їх на 1,5-2 години, за цей час вони збільшаться в розмірах.

«Щоб перевірити, чи готове тісто до випікання, натисніть легенько на круасан: він має повільно повертатися до початкової форми», – радить шеф-кухар.

8. Змащуємо збитим яйцем та відправляємо круасани в розігріту до 220° духовку. Щойно поставили їх у піч, зменшуємо температуру до 170°. Випікаємо протягом 15 хвилин.

Рецепт приготування круасана простий, але в ньому багато нюансів. Детальніше про них дізнавайтесь у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт випічки з сиром і варенням

Loading...

Більше новин