UA RU

Найсмачніша випічка з усього світу: 3 рецепти Валентини Хамайко

Сніданок. Вихідний
©© Фото: freepik.com

Як приготувати справжній паризький круасан, типовий американський крекер та запашну англійську булочку?

Найкращий запах в оселі – це аромат випічки, кориці та вершкового масла. Валентина Хамайко добре розуміється на тому, як потішити родину смаколиками.

Телеведуча запропонувала 3 прості рецепти, які точно смакуватимуть вашим близьким. Тож ви дізнаєтеся – у чому секрет справжніх французьких круасанів, чим снідають американські діти та яку випічку полюблять британські леді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадний брауні Валентини Хамайко: Покроковий рецепт

Англійські скони

Скони – це традиційні англійські булочки. Готуються вони дуже швидко: на весь процес вам знадобиться 30 хвилин часу.

Скони бувають двох видів: солодкі та солоні. Валентина Хамайко поділилася обома рецептами, тож обирайте на свій смак! Тим більше, що спосіб приготування випічки – майже однаковий.

Фото: freepik.com

Інгредієнти

Солодке тісто

Борошно – 250 г

Розпушувач – 2 ч.л.

Вершкове масло – 50 г

Цукор – 45 г

Родзинки – 100 г

Яйце – 1 шт.

Молоко – 75 г

Солоне тісто

Борошно – 250 г

Розпушувач – 2 ч.л.

Вершкове масло – 50 г

Цукор – 2 ч.л.

Твердий сир – 100 г

Яйце – 1 шт.

Молоко – 75 г

Кріп – за смаком

Фото: freepik.com

Як приготувати англійські солодкі скони

1. До борошна додаємо розпушувач і щіпку солі та замішуємо до однорідної маси.

2. Кладемо масло та розтираємо пальцями до крихт.

3. Висипаємо родзинки та знову замішуємо.

4. В окремій мисці збиваємо два яйця з 2 ст.л. цукру та 75 мл молока. Вимішуємо ретельно, щоб цукор розчинився.

«Важливо, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури», – наголошує Валентина Хамайко.

5. Поєднуємо суху й рідку суміш та ретельно замішуємо ложкою. Залишаємо на деякий час – нехай родзинки вберуть вологу.

6. Розкочуємо тісто качалкою до товщини 1 см та за допомогою круглої форми вирізаємо майбутні скони. Діаметр форми – 4 см.

7. Змащуємо булочки збитим яйцем з молоком. Випікаємо протягом 10-15 хвилин при температурі 220°.

8. Подаємо запашні скони з вершковим маслом та джемом.

Фото: freepik.com

Як приготувати солоні скони

Рецепт солоних сконів дуже схожий і такий же простий. Різниця лише в тому, що ми в них додаємо.

1. Змішуємо борошно, розпушувач, сіль і згодом – вершкове масло.

2. Сюди ж натираємо сир та нарізаємо трохи кропу – для смаку та аромату. Змішуємо суміш до однорідності.

3. В окремій мисці збиваємо два яйця, додавши до них ½ ст.л. цукру та 75 мл молока. Будьте уважні, в солоні скони цукру потрібно набагато менше, ніж в солодкі. Ретельно вимішуємо.

4. Додаємо рідку суміш до сухої та замішуємо до однорідного стану.

«Суміш здаватиметься вам липкою, проте зайве борошно додавати не варто», – радить Валентина.

5. Розкочуємо тісто до товщини 1 см та формою вирізаємо круглі булочки. Змащуємо збитим яйцем з молоком та відправляємо в духовку – також на 220°. Випікаємо 10-15 хвилин.

6. Солоні скони найкраще смакують із вершковим маслом та паштетом – тож так і подаємо.

Солоні та солодкі булочки зручно готувати одночасно. Як це правильно зробити, Валентина Хамайко розкаже у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Булочки із гарбузом від Валентини Хамайко

Американський крекер Грехема

Крекер Грехема – це традиційне американське печиво, яке обожнюють їсти на сніданок діти, змащуючи його джемом чи арахісовою пастою.

Сільвестр Грехем жив у 19 столітті в Америці і був священником. Усіх людей він вважав грішниками лише за те, що ті любили смачно поїсти. Солодощі, алкоголь і навіть спеції – все це, на його думку, від нечистого.

Тоді Грехем придумав власний рецепт крекера, в якому містилося лише цільнозернове борошно, вода та трохи солі – у кращому випадку. З часом люди почали додавати свої інгредієнти до прісного печива, і сьогодні – це улюблений сніданок американських дітлахів.

Фото: unsplash.com

Інгредієнти

Біле борошно – ¾ склянки

Цільнозернове борошно – ¾ склянки

Розпушувач – 1 ч.л.

Кориця – 1 ч.л.

Сіль – щіпка

Масло – 90 г

Яйце – 1 шт.

Сметана – 1-2 ст.л.

Мед – 1 ст.л.

Фото: unsplash.com

Як приготувати американський крекер Грехема

1. Змішуємо два види борошна, розпушувач, корицю та додаємо щіпку солі. Отриману суху суміш замішуємо до однорідності.

2. В окремій тарі поєднуємо вологі інгредієнти: яйце, мед і масло. Сюди ж додаємо 1 ст. л. сметани. Ретельно перемішуємо.

«Завдяки сметані тісто буде більш хрумким. Кислота, що в ній міститься, взаємодіятиме з розпушувачем», – пояснила Валентина.

3. Поєднуємо суху та вологу суміш та вимішуємо до однорідності, краще в комбайні. Отримане тісто має бути трохи липким та вологим.

4. Накриваємо тісто плівкою та залишаємо його відпочити на півгодини – в холодильнику або будь-якому прохолодному місці.

5. Розкочуємо тісто у пластину товщиною максимум 3 мм. Класична форма крекера – прямокутна, тож вирізаємо шматочки 5×7 см. Зубочисткою робимо на печиві невеликі дірочки.

6. Випікаємо при температурі 180° протягом 15 хвилин.

7. Ароматне печиво ідеально смакує з прохолодною склянкою молока або чаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 рецепти випічки, смак якої запам'ятаєте раз і назавжди

Рецепт справжнього французького круасана

Справжні французькі круасани дуже ніжні та мають неповторний аромат вершкового масла, що розноситься за кілька кварталів. Розбираємося, як приготувати такий круасан і відчути Париж на смак.

Фото: freepik.com

Інгредієнти

Борошно пшеничне – 450 г

Холодна вода – 140 г

Сіль – 8 г

Холодне молоко – 85 г

Дріжджі – 15 г

Цукор – 45 г

Яйце – 1 шт.

Масло 82% - 22 г

Масло 82% - 215 г

Фото: freepik.com

Як приготувати круасан

1. Готуємо тісто. Для цього змішуємо рідкі інгредієнти: молоко, воду та яйце. Сюди ж засипаємо борошно, цукор і сіль. Потім додаємо дріжджі і м’яке вершкове масло. Замішуємо тісто до однорідності.

«Перевірте, щоб у готовому тісті не було шматочків дріжджів, цукру чи масла», – зазначає Валентина Хамайко.

Залишаємо тісто на 2-2,5 год: за цей час воно збільшиться в об’ємі удвічі.

2. Доки сходить тісто, підготуємо масло. Шмат масла необхідно силою розім’яти до стану пластини товщиною в півсантиметра. Отриману пластину кладемо між пергаментом та розкочуємо до прямокутної форми. Товщина отриманої пластини має бути 3 мм. Залишаємо масло в холодильнику.

3. Коли тісто зійшло, розминаємо його качалкою, вибиваючи пухірці з газом. Розкочуємо його у великий прямокутник.

4. По центру пластини тіста викладаємо масло, яке залишали відпочити.

«Масло має бути холодним, але не переохолодженим, щоб воно не кришилося», - зауважує Валентина.

Закриваємо тісто книжечкою і розкочуємо у довгу пластину. Робити це необхідно швидко, щоб масло не розтануло.

5. Загортаємо тісто у плівку та ховаємо у морозильник на 15 хвилин – так воно не буде сходити, а залишатиметься у такому ж стані. Після морозильної камери перекладаємо його у холодильник на 15-20 хвилин, щоб воно трохи відійшло.

6. Отримане тісто має бути пластичним – тоді воно готове до роботи. Розкочуємо його до товщини 4 мм. Зрізаємо ділянки тіста, в яких немає масла.

7. Вирізаємо довгі трикутники та скручуємо їх у круасани. Залишаємо їх на 1,5-2 години, за цей час вони збільшаться в розмірах.

«Щоб перевірити, чи готове тісто до випікання, натисніть легенько на круасан: він має повільно повертатися до початкової форми», – радить шеф-кухар.

8. Змащуємо збитим яйцем та відправляємо круасани в розігріту до 220° духовку. Щойно поставили їх у піч, зменшуємо температуру до 170°. Випікаємо протягом 15 хвилин.

Рецепт приготування круасана простий, але в ньому багато нюансів. Детальніше про них дізнавайтесь у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт випічки з сиром і варенням

Телесніданок

Залаштунки концерту "Різдвяна історія з Тіною Кароль" - ТелеСніданок
Залаштунки концерту "Різдвяна історія з Тіною Кароль" - ТелеСніданок
Новорічна казка від Сніданку з 1+1 - ТелеСніданок
Новорічна казка від Сніданку з 1+1 - ТелеСніданок
День народження журналу VIVA! та головні інтриги фіналу Танців з зірками - Телесніданок
День народження журналу VIVA! та головні інтриги фіналу Танців з зірками - Телесніданок
Де репетирують учасники "Танців з зірками" та хто засмутив Олену Шоптенко – Телесніданок
Де репетирують учасники "Танців з зірками" та хто засмутив Олену Шоптенко – Телесніданок
Медична мелодрама “Доктор Віра” та залаштунки зйомок “Чорного ворона” - Телесніданок
Медична мелодрама “Доктор Віра” та залаштунки зйомок “Чорного ворона” - Телесніданок
Кого шукають "Великі Вуйки" та екскурсія по каналу 1+1 від Фросі - Телесніданок
Кого шукають "Великі Вуйки" та екскурсія по каналу 1+1 від Фросі - Телесніданок
Як ведучі ТСН готуються до спецвипуску "Вибір країни" – Телесніданок
Як ведучі ТСН готуються до спецвипуску "Вибір країни" – Телесніданок
Олександр Попов із таксою Додо дали інтерв'ю у журналі "ЗооДруг"
Олександр Попов із таксою Додо дали інтерв'ю у журналі "ЗооДруг"
Як знімали реаліті-шоу Богиня шопінгу - Телесніданок
Як знімали реаліті-шоу Богиня шопінгу - Телесніданок
Як знімають фільм Чорний Ворон - Телесніданок
Як знімають фільм Чорний Ворон - Телесніданок
Хто підтримує учасників "Ліги сміху" та які жарти найпопулярніші – Телесніданок
Хто підтримує учасників "Ліги сміху" та які жарти найпопулярніші – Телесніданок
Анна Трінчер у ролі японки та як знімали рубрику "Персона" та шоу "Їмо за 100" – Телесніданок
Анна Трінчер у ролі японки та як знімали рубрику "Персона" та шоу "Їмо за 100" – Телесніданок
Вечір прем’єр з Катериною Осадчою, президентські дебати, дивовижні таланти Америки – Телесніданок
Вечір прем’єр з Катериною Осадчою, президентські дебати, дивовижні таланти Америки – Телесніданок
Як знімають рубрику "Сніданок про любов" та що відбувається за лаштунками Вечірнього Кварталу - ТелеСніданок
Як знімають рубрику "Сніданок про любов" та що відбувається за лаштунками Вечірнього Кварталу - ТелеСніданок
Весняний промо-ролик для Сніданку та новий сезон серіалу "Школа" – Телесніданок
Весняний промо-ролик для Сніданку та новий сезон серіалу "Школа" – Телесніданок
Нова рубрика Правила сніданку. Діти та прем'єра серіалу "У неділю рано зілля копала"
Нова рубрика Правила сніданку. Діти та прем'єра серіалу "У неділю рано зілля копала"
Як знімають Фросіну Погоду - Телесніданок
Як знімають Фросіну Погоду - Телесніданок
Зйомки нового сезону "Голосу країни" та фільму "Я, ти, він, вона"- Телесніданок
Зйомки нового сезону "Голосу країни" та фільму "Я, ти, він, вона"- Телесніданок
Нова рубрика Сніданку та прем’єра гумористичного серіалу "Зірконавти" - Телесніданок
Нова рубрика Сніданку та прем’єра гумористичного серіалу "Зірконавти" - Телесніданок
Цікавинки зі знімальних майданчиків комедійних серіалів «Одного разу під Полтавою» та «Великі Вуйки» – Телесніданок
Цікавинки зі знімальних майданчиків комедійних серіалів «Одного разу під Полтавою» та «Великі Вуйки» – Телесніданок
Цікавинки зі знімальних майданчиків серіалів «СидорЕнки - СидОренки», «Великі Вуйки», «Вечірка» – Телесніданок
Цікавинки зі знімальних майданчиків серіалів «СидорЕнки - СидОренки», «Великі Вуйки», «Вечірка» – Телесніданок
Що в сумці у Лізи Василенко та як правильно знімати відео для соцмереж –  Телесніданок
Що в сумці у Лізи Василенко та як правильно знімати відео для соцмереж – Телесніданок
Ірина Кудашова про свої хобі та хвилюючі моменти під час зйомок серіалу Школа - Телесніданок
Ірина Кудашова про свої хобі та хвилюючі моменти під час зйомок серіалу Школа - Телесніданок
Вечір прем`єр з Катериною Осадчою та як знімають кумедні скетчі #ТАКаШО
Вечір прем`єр з Катериною Осадчою та як знімають кумедні скетчі #ТАКаШО
Залаштунки “Вечірнього Кварталу” і новий серіал на 2+2 - ТелеСніданок
Залаштунки “Вечірнього Кварталу” і новий серіал на 2+2 - ТелеСніданок
Новини по темі
Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Приймаю