Свіжа і така соковита полуниця добре смакує й без будь-яких додатків. Але якщо витратити трохи часу та приготувати з неї апетитний десерт, ця літня ягідка відкриється для вас та ваших рідних з нового боку.
Прості рецепти солодких страв із полуниці урізноманітнять повсякденне меню, збагатять раціон вітамінами і стануть окрасою будь-якою столу. Поки сезон саме у розпалі, поспішайте!
Полуничний чізкейк
Loading...
Інгредієнти:
- пісочне печиво — 100 г
- вершкове масло — 50 г
- вершковий сир — 300 г
- полуниця — 200 г
- цукор — 3 ст. л.
- несолодкий йогурт — 200 г
- желатин — 8 г
- вода — 4 ст. л.
Рецепт полуничного чізкейку:
- Печиво перебити на крихту та добре перемішати з розтопленим вершковим маслом.
- Майбутню основу викласти на дно однієї великої форми для чізкейка або розподілити по декільком порційним. Утрамбувати і поставити в холодильник на 30 хв.
- Вершковий сир, полуницю, йогурт і цукор збити блендером. Поступово додати желатин, розведений в теплій воді.
- Отриману масу викласти на основу і залишити в холодильнику ще на 3 год. Готовий чізкейк прикрасити за смаком.
Солодкі рулетики з полуницею
Loading...
Інгредієнти:
- хліб для тостів — 8 шт.
- полуниця — 10 шт.
- вершковий сир — 70 г
- арахісове масло — 70 г
- яйця — 2 шт.
- молоко — 100 мл
- кориця — 1 ч. л.
- ванільний цукор — 1-2 ч. л.
- кленовий сироп або мед — 2 ст. л.
Рецепт полуничних рулетиків:
- У тостового хліба відрізати скоринку з усіх боків. Шматочки м’якуша розкатати качалкою.
- На 4 шматочки викласти начинку — вершковий сир та нарізану тонкими слайсами полуницю. Згорнути рулетиками.
- Шматочки хліба, що залишилися, намастити арахісовим маслом. Також додати полуницю і сформувати рулетики. За бажанням, можна зробити начинку з іншими фруктами або ягодами — наприклад, із бананом.
- У глибокій мисці з’єднати яйця, молоко, корицю і ванільний цукор. Злегка збити виделкою.
- Пательню розігріти з невеликою кількістю олії або вершкового масла. Рулетики занурити в яєчно-молочну суміш і відразу обсмажити з усіх боків до золотавої скоринки. Вистачить 2-3 хв.
- Готові солодкі рулетики викласти на тарілку, полити кленовим сиропом або медом та посипати цукровою пудрою.
Полуничний штрудель
Loading...
Інгредієнти:
для тіста:
- борошно — 240 г
- вода — 8 ст. л.
- олія — 40 мл
- сіль — ¼ ч. л.
для начинки:
- полуниця — 300-400 г
- банан — 1-2 шт.
- сухарі — 3-4 ст. л.
- масло — 2 ст. л.
- яєчний жовток — 1 шт.
- родзинки — 100 г
- цукор — 2 ст. л.
Рецепт полуничного штруделя:
- Змішати всі інгредієнти для тіста та замісити. Сформувати шар, покласти в миску, накрити плівкою і залишити при кімнатній температурі на 1 год.
- Полотняну серветку присипати борошном і тонко розкачати тісто. Змастити вершковим маслом, залишивши з трьох сторін відступи по 1 см. Це дозволить потім скріпити штрудель жовтком.
- Присипати тісто сухарями. Рівномірно викласти тонкі кружечки банану, зверху на них — нарізану полуницю. Щоб сік з полуниці не витікав з готового штруделя, можна попередньо її підсушити. Посипати родзинками і притрусити цукром.
- Відступи, які залишилися без масла, змастити жовтком. Краї тіста справа і зліва загорнути. За допомогою серветки згорнути тісто в рулет, починаючи з нижнього краю.
- Покласти штрудель на деко, застелене пергаментом, і зробити зверху кілька дірочок зубочисткою — щоб виходила пара. Змастити усе жовтком і випікати при температурі 180 градусів протягом 25-30 хв.
- Готовий штрудель прикрасити цукровою пудрою і м’ятою. Подавати з кулькою морозива.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 надпростих рецептів, що надихнуть приготувати морозиво вдома
Вершково-полуничне морозиво
Loading...
Інгредієнти:
- полуниця — 300 г
- крохмаль — 1 ст. л.
- несолодкий йогурт — 300 г
- кокосова стружка — 1 ст. л.
- вершки — 50 мл
- лимонна цедра — 2 ч. л.
Рецепт полуничного морозива:
- Полуницю нарізати шматочками, викласти у керамічну форму і присипати крохмалем. Запікати при температурі 180 градусів 20 хв. Час від часу помішувати.
- Залишити третину запечених ягід полуниці для начинки, а інші перекласти в миску. Змішати з йогуртом, кокосовою стружкою, цедрою і вершками. Збити блендером до консистенції пюре.
- У кожну форму для морозива покласти декілька запечених ягід. Якщо немає спеціальних формочок, можна скористатися будь-якими склянками або паперовими стаканчиками.
- Розподілити полунично-вершкове пюре по формочках. Помістити у морозильну камеру на 2 год.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прості рецепти шоколадного печива, смак яких поверне вас у дитинство
Швидкий полуничний «тірамісу»
Loading...
Інгредієнти:
- печиво
- полуниця
- сметана
- цукор.
Рецепт полуничного десерту:
- Улюблене печиво або крекер поламати на маленькі шматочки. Ягоди полуниці розрізати навпіл.
- У глибокій місці сформувати десерт шарами: печиво, полуниця, сметана, цукор. Кількість шарів — за вашим смаком. Перед подачею бажано поставити «тірамісу» в холодильник на 2 год.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пальчики оближеш: 3 страви, що перевернуть ваше уявлення про банан