Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

5 полуничних десертів, якими треба встигнути поласувати цього літа

полуничний чізкейк, полуниця, полуничний десерт
Ягідна насолода в тарілці!

Свіжа і така соковита полуниця добре смакує й без будь-яких додатків. Але якщо витратити трохи часу та приготувати з неї апетитний десерт, ця літня ягідка відкриється для вас та ваших рідних з нового боку.

Прості рецепти солодких страв із полуниці урізноманітнять повсякденне меню, збагатять раціон вітамінами і стануть окрасою будь-якою столу. Поки сезон саме у розпалі, поспішайте!

Полуничний чізкейк

Інгредієнти:

  • пісочне печиво — 100 г
  • вершкове масло — 50 г
  • вершковий сир — 300 г
  • полуниця — 200 г
  • цукор — 3 ст. л.
  • несолодкий йогурт — 200 г
  • желатин — 8 г
  • вода — 4 ст. л.

Рецепт полуничного чізкейку:

  1. Печиво перебити на крихту та добре перемішати з розтопленим вершковим маслом.
  2. Майбутню основу викласти на дно однієї великої форми для чізкейка або розподілити по декільком порційним. Утрамбувати і поставити в холодильник на 30 хв.
  3. Вершковий сир, полуницю, йогурт і цукор збити блендером. Поступово додати желатин, розведений в теплій воді.
  4. Отриману масу викласти на основу і залишити в холодильнику ще на 3 год. Готовий чізкейк прикрасити за смаком.

Солодкі рулетики з полуницею

Інгредієнти:

  • хліб для тостів — 8 шт.
  • полуниця — 10 шт.
  • вершковий сир — 70 г
  • арахісове масло — 70 г
  • яйця — 2 шт.
  • молоко — 100 мл
  • кориця — 1 ч. л.
  • ванільний цукор — 1-2 ч. л.
  • кленовий сироп або мед — 2 ст. л.

Рецепт полуничних рулетиків:

  1. У тостового хліба відрізати скоринку з усіх боків. Шматочки м’якуша розкатати качалкою.
  2. На 4 шматочки викласти начинку — вершковий сир та нарізану тонкими слайсами полуницю. Згорнути рулетиками.
  3. Шматочки хліба, що залишилися, намастити арахісовим маслом. Також додати полуницю і сформувати рулетики. За бажанням, можна зробити начинку з іншими фруктами або ягодами — наприклад, із бананом.
  4. У глибокій мисці з’єднати яйця, молоко, корицю і ванільний цукор. Злегка збити виделкою.
  5. Пательню розігріти з невеликою кількістю олії або вершкового масла. Рулетики занурити в яєчно-молочну суміш і відразу обсмажити з усіх боків до золотавої скоринки. Вистачить 2-3 хв.
  6. Готові солодкі рулетики викласти на тарілку, полити кленовим сиропом або медом та посипати цукровою пудрою.

Полуничний штрудель

Інгредієнти:

для тіста:

  • борошно — 240 г
  • вода — 8 ст. л.
  • олія — 40 мл
  • сіль — ¼ ч. л.

для начинки:

  • полуниця — 300-400 г
  • банан — 1-2 шт.
  • сухарі — 3-4 ст. л.
  • масло — 2 ст. л.
  • яєчний жовток — 1 шт.
  • родзинки — 100 г
  • цукор — 2 ст. л.

Рецепт полуничного штруделя:

  1. Змішати всі інгредієнти для тіста та замісити. Сформувати шар, покласти в миску, накрити плівкою і залишити при кімнатній температурі на 1 год.
  2. Полотняну серветку присипати борошном і тонко розкачати тісто. Змастити вершковим маслом, залишивши з трьох сторін відступи по 1 см. Це дозволить потім скріпити штрудель жовтком.
  3. Присипати тісто сухарями. Рівномірно викласти тонкі кружечки банану, зверху на них — нарізану полуницю. Щоб сік з полуниці не витікав з готового штруделя, можна попередньо її підсушити. Посипати родзинками і притрусити цукром.
  4. Відступи, які залишилися без масла, змастити жовтком. Краї тіста справа і зліва загорнути. За допомогою серветки згорнути тісто в рулет, починаючи з нижнього краю.  
  5. Покласти штрудель на деко, застелене пергаментом, і зробити зверху кілька дірочок зубочисткою — щоб виходила пара. Змастити усе жовтком і випікати при температурі 180 градусів протягом 25-30 хв.
  6. Готовий штрудель прикрасити цукровою пудрою і м’ятою. Подавати з кулькою морозива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 надпростих рецептів, що надихнуть приготувати морозиво вдома

Вершково-полуничне морозиво

Інгредієнти:

  • полуниця — 300 г
  • крохмаль — 1 ст. л.
  • несолодкий йогурт — 300 г
  • кокосова стружка — 1 ст. л.
  • вершки — 50 мл
  • лимонна цедра — 2 ч. л.

Рецепт полуничного морозива:

  1. Полуницю нарізати шматочками, викласти у керамічну форму і присипати крохмалем. Запікати при температурі 180 градусів 20 хв. Час від часу помішувати.
  2. Залишити третину запечених ягід полуниці для начинки, а інші перекласти в миску. Змішати з йогуртом, кокосовою стружкою, цедрою і вершками. Збити блендером до консистенції пюре.
  3. У кожну форму для морозива покласти декілька запечених ягід. Якщо немає спеціальних формочок, можна скористатися будь-якими склянками або паперовими стаканчиками.
  4. Розподілити полунично-вершкове пюре по формочках. Помістити у морозильну камеру на 2 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прості рецепти шоколадного печива, смак яких поверне вас у дитинство

Швидкий полуничний «тірамісу»

Інгредієнти:

  • печиво
  • полуниця
  • сметана
  • цукор.

Рецепт полуничного десерту:

  1. Улюблене печиво або крекер поламати на маленькі шматочки. Ягоди полуниці розрізати навпіл.
  2. У глибокій місці сформувати десерт шарами: печиво, полуниця, сметана, цукор. Кількість шарів — за вашим смаком. Перед подачею бажано поставити «тірамісу» в холодильник на 2 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пальчики оближеш: 3 страви, що перевернуть ваше уявлення про банан

 

2019-05-28
Новини
Новини