Які є правила зберігання різних видів проуктів під час літньої спеки, коли значно підвищуються ризики харчових отруєнь? Коментарі щодо цього у "Сніданку з 1+1" дала дієтологиня Наталія Самойленко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Сніданку з 1+1» дієтолог Наталія Самойленко розповіла, скільки коштує правильний здоровий добовий раціон влітку-2022 в Україні
Отже, м'ясо слід зберігати у холодильнику у скляній посудині зі щільно закритою кришкою. Розмістити м'ясо слід на полицях холодильнику, де є найбільш холодне повітря, найближче до задньої стінки.
Рибу зберігати в холодильнику треба так само, як і м'со. Важливо! Розморожену рибу в холодильнику можна зберігати максимум 1-1,5 доби.
Яйця необхідно зберігати в холодильнику на спеціальних полицях, подалі від м'яса, риби та інших сирих продуктів, щоб уникнути ризику сальмонельозу.
Молочну продукцію, звісно ж, варто зберігати виключно в холодильнику, велику увагу приділяючи терміну зберігання.
Щодо зберігання овочів, фуктів та ягід, Наталія Самойленко каже:
"Не мийте їх перед тим, чк кладете в холодильник, необхідно їх мити безпосередньо перед вживанням".
Що стосується зберігання зелені, Самойленко дає таку пораду:
"Помийте зелень і замотайте в вологі рушнички. Таким чином ви будете довго мати насиченку соковиту зелень. Такі запаси можна робити на 3-4 дні".
Детальніше про те, як правильно зберігати продукти у спеку, дивіться у відео:
Loading...