Як зберігати м’ясо, яйця, молочну продукцію, зелень, овочі та фрукти у спеку: поради від Наталії Самойленко

Як правильно зберігати різні види продуктів у спеку?

Які є правила зберігання різних видів проуктів під час літньої спеки, коли значно підвищуються ризики харчових отруєнь? Коментарі щодо цього у "Сніданку з 1+1" дала дієтологиня Наталія Самойленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Сніданку з 1+1» дієтолог Наталія Самойленко розповіла, скільки коштує правильний здоровий добовий раціон влітку-2022 в Україні

Отже, м'ясо слід зберігати у холодильнику у скляній посудині зі щільно закритою кришкою. Розмістити м'ясо слід на полицях холодильнику, де є найбільш холодне повітря, найближче до задньої стінки.

Рибу зберігати в холодильнику треба так само, як і м'со. Важливо! Розморожену рибу в холодильнику можна зберігати максимум 1-1,5 доби.

Яйця необхідно зберігати в холодильнику на спеціальних полицях, подалі від м'яса, риби та інших сирих продуктів, щоб уникнути ризику сальмонельозу.

Молочну продукцію, звісно ж, варто зберігати виключно в холодильнику, велику увагу приділяючи терміну зберігання.

Щодо зберігання овочів, фуктів та ягід, Наталія Самойленко каже:

"Не мийте їх перед тим, чк кладете в холодильник, необхідно їх мити безпосередньо перед вживанням".

Що стосується зберігання зелені, Самойленко дає таку пораду:

"Помийте зелень і замотайте в вологі рушнички. Таким чином ви будете довго мати насиченку соковиту зелень. Такі запаси можна робити на 3-4 дні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режим харчування під час війни: чому не варто змушувати себе їсти, якщо не хочеться та як не заїдати стрес (поради дієтологині Наталії Самойленко)

Детальніше про те, як правильно зберігати продукти у спеку, дивіться у відео:

Loading...

Більше новин